Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Hudební pergola v Konstantinkách jde do finále
Dne 20.08.2022 v 19:00


20.8. OCHO RÍOS / 27.8. ATARÉS ......žhavé rytmy na závěr léta .......

Tropické sobotní podvečery na závěr žhavého léta........... to je finále Hudební pergoly 2022 v Konstantinkách.

20.8. OCHO RÍOS / 19.00 h.

Frontman plzeňské kapely Pavel Malina zpívá své texty španělsky, anglicky a česky, přičemž je časté, že v některých skladbách míchá více jazyků dohromady. Ocho Ríos hrají chytlavou taneční hudbu, ze které lze vycítit vliv mnoha žánrů – rock, reggae, latino music, blues, ale také ska, funk, world music. Živé a bohaté rytmy doplňují dechy, kytarové a perkusní vyhrávky. Zvukově se kapela podobá interpretům jako je Manu Chao, Che Sudaka a Spook and the Guay. Inspirováni těmito kapelami hrají Ocho Ríos energickou muziku, která nenechá posluchače v klidu a koncerty jsou vždy jedna velká taneční smršť.

 

27.8. ATARÉS /  19.00 h.

Skupina vznikla v dubnu roku 2002 v Praze. Orientuje se zejména na latinsko-americkou a kubánskou hudbu, jak v tradičním provedení, tak s příměsí jazzu, funku a reggae. V repertoáru jsou skladby jak převzaté (např. Buena Vista Social Club, Cesaria Evora, Gipsy Kings, A. C. Jobim), tak skladby vlastní.                                               

Frank Hernandéz - kytara, zpěv
Narodil se v roce 1967 v Havaně. Vyrůstal v hudební rodině, jeho otec je známým kubánským zpěvákem. Svoje hudební vzdělání získával u otcových přátel, hudebníků známých z projektu Buena Vista Social Club. V roce 2002 se prestěhoval do Prahy a spoluzaložil skupinu Atares, je jejím hlavním frontmane

 





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro