Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



24.8. DUENDE v MC Panteon - Konstantinky
Dne 24.08.2019 v 20:00


špičková česká kapela stylu world music se skvělými hudebníky

Jedna z nejlepších kapel v Čechách hrající skvělou world music. Duende je projekt kytaristy a skladatele Tomislava Zvardoně. K jeho poznávacím znamením patří především pestrost, barevnost a žánrový přesah. V projektu, v jehož repertoáru je původní tvorba, zaujme především stylová rozmanitost. Tato fúze jí svědčí a navzdory poměrně velkému rozpětí přináší příjemné a uvolněné písně s pozoruhodnými muzikantskými i pěveckými výkony. Kapela Duende, jež osciluje od latinsko-americké hudby a flamenca až po jazzové a popové skladby, slaví letos již 11 let své existence.

Jejich tři studiová alba jsou důkazem velkého autorsko-interpretačního rozpětí a jsou opřena o výrazné osobnosti současné hudební scény. Aktuálním albem je nahrávka ,,Garden of me" jež vyšla na labelu Warner music v roce 2017.

Autorem hudby je kytarista Tomislav Zvardoň (Laura a její tygři) , který si přizval ke spolupráci zkušené profesionálních hudebníky napříč hudebním světem. Perkuse Carlo Zeggara z Peru (projekt Vivaldianno atd.  ), baskytara Jaroslav Janek (Krucipusk, spolupráce s Kryštofem, BSP, K.Střihavkou atd. atd.)  , zpěvačka s nezaměnitelným pěveckým výrazem Veronika Diamantová a jako speciální host vystoupí virtuózní peruánský flétnista Vlado Espinoza Urlich (projekt Vivaldianno atd.  ).
Kapela Duende oslovuje posluchače mezi všemi generacemi, nejen skvělou interpretací vlastních písní a hravostí v improvizacích, ale především nezaměnitelným zvukem i pestrým repertoárem.





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro