Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



10.8. LÁZEŇSKÁ STRUNA v KONSTANTINKÁCH - Zelenáči, KTO, AG Flek a další
Dne 10.08.2019 v 14:00


XVII. ROČNÍK COUNTRY FOLKOVÉHO FESTIVÁLEČKU

Sedmnáctý ročník country folkového festivalečku v Konstantinkách přinese opěv velmi zajimavou programovou skaldbu.

14:00 Semtam

V roce 1981 se dva muzikanti českobudějovických Roháčů, houslista Luboš Marek a kontrabasista Petr Hensel rozhodli hrát bluegrass na jihu Čech trochu jinak. Brzy byla kapela slavná jako Nezmaři. V následujících létech dosáhla na nejvyšší metu tohoto žánru - na dvojnásobné vítězství v Plzeňském finále Porty v létech 1983 a 1984. Pamětníci si určitě vzpomenou na významné hudební osobnosti, které sestavou prošli. Jenom namátkou Pavlína Jíšová, Jarda Matějů, Pavlína Braunová, Vojta Zícha nebo Jirka Smrž.  Nicméně v letech 1993 – 2009 měla kapelu koncertní pauzu. Nyní již deset let jede naplno a ani delší přestávka neubrala šťávu, kterou tato partička vždy oplývala.

15:30 AG Flek

Vznik této zlínské folk rockové skupiny si datuje do roku 1977. Celou svoji karieru ji doprovází  rozkol fanoušků, folkoví říkají že je moc tvrdá  a rockoví naopak mají pocit, že je měkká. I tak se záhy po svém vzniku výrazně prosadila festivalech Porta, které opakovaně vyhrála. Navíc v roce 2018 byla tato partička nominovaná na ocenění hudební akademie Anděl. Kapelou prošli osobnosti třeba jako Radek Pastrňák a další členové budoucích Buty, Vlasta Rédl a další.

17:15 KTO

Legendární trampská a country hudební skupina vychází z klasického schématu trampské písně a je silně ovlivněna stylem moderní country music. K.T.O. neboli Kamarádi táborových ohňů působí již od roku 1963. Úzce spolupracoval např. také s Waldemarem Matuškou.

K. T. O. poměrně často hostovali na amerických country festivalech, kde se rozhodně neztratili. K původním předlohám totiž dokázali přidat speciální „něco“, občerstvující i pro tamní namlsané posluchač. Těšit se mohou rovněž Konstantinky

19:10 Jarda Svoboda a Přátelé člověka

Nová kapela lídra nyní zaparkovaného legendárního Trabandu je opět muzikantskou peckou Zvuk, ve kterém dominuje šlapací harmonium, autoharfa, barytonová kytara a další  netradiční nástroje. Jarda Svoboda - harmonium, kytara / Fanda Holý - basa, banjo,  harmonium, autoharfa, pila aj. / Marie Svobodová - autoharfa, harmonium / Adem Murat Yilmam - bubny, perkuse / Jana Kaplanová j.h. - křídlovka

20:50 Zelenáči 

Závěr XVII. ročníku struny obstará další velké legenda české country. Zelenáči (Noví Zelenáči) je česká country skupina, kterou založil v roce 1990Mirek Hoffmann, když se skupina Zelenáči rozdělila na dvě skupiny: na Greenhorns (skupina toho jména se v roce 1972 přejmenovala právě na Zelenáče) a Noví Zelenáči. Na jejich koncertních vystoupeních posluchači slyší celý průřez tvorbou a tak se i v Konstantinkách dočkáte všech zásadní hitů těchto bardů.

 

Předprodej od 17.7. do 9.8. na obecním úřadu a infocentru Konstantinovy Lázně viz níže

 





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro