Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



20.-21.7. LÁZEŇSKÝ POHÁR V KOPANÉ - Konstantinky
Dne 20.07.2019 v 08:00


42. ročník fotbalového turnaje lázeňských míst ČR hostí Konstantinovy Lázně

Historie Lázeňského poháru

V roce 1978, přesně 5. - 6. srpna 1978 se podařilo fotbalovým nadšencům z Janských Lázní uvést do života zajímavý nápad na uspořádání turnaje mužstev lázeňských míst. Na stadionek V Klausu se tehdy sjeli účastníci ze Železnice, Velichovek, Velkých Losin, Třeboně, Lázní Bělohradu, Mariánských Lázní, Konstantinových a Františkových Lázní. Kdo tehdy tušil, že se zrodila tradice, která přečká víc než dvě desetiletí a zařadí se mezi nejstarší turnaje v republice?
Po počátečních velice přátelských střetnutích, která se často dohrávala i rozehrávala mimo hřište za zvuků zvonícího skla a vzdychajících sudů se z turnaje stala prestižní záležitost a vítaná závěrečná s kvalitní přípravou na novou sezónu. Přesto se zde pravidleně schází spousta přátel, kteří si mají co říci. V historické tabulce najdete prozatím 17. týmů. K poslední změně došlo v roce 2002, kdy se odhlásili Velké Losiny a v následujícím ročníku byly přibrány týmy TJ Jeseník, TJ Klimkovice a Sokol Čechie Mšené Lázně.
Tradiční účastníci si svého turnaje velmi považují a to přivírá vrátka dalším týmům lázeňských míst i přes jejich vytrvalý zájem.
Na závěr se sluší ještě připomenout nejznámější účastníky LP. Třeboň patřila ke špičce ČFL (dnes divize), poslední místo v historické tabulce LP náleží exligovým Lázním Bohdaneč, které absolovovali 3. ročník (ještě jako účastník I. B třídy)

WWW STRÁNKY POHÁRU

 

Informace k 42. ročníku - Konstantinovy Lázně 20.-21.7.2019





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro