Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Prezident ve Stříbře


23.ledna 2024 navštívil prezident Petr Pavel město Stříbro v rámci návštěvy Tachovskeho okresu.

Pan prezident měl v programu návštěvu Hornického skanzenu a poté besedu s občany města v kulturním domě. Návštěvu provázela přísná bezpečnostní opatření.

Přes velmi náročný program přijela prezidentská kolona k Červené lávce u skanzenu včas tj. v 17,45. Prezidenta Pavla přivítali členové Hornického spolku ve Stříbre a také stribrsti ostrostrelci. Prezident si prohlédl  štolu Sv. Prokopa a poté se s přítomnými setkal v neformálním jednání. Přijetí prezidenta bylo velmi vřelé lidé jej zdravili a děkovali mu. Následovaly podpisy i focení. Pan prezident nikoho neodmitl i přes časove náročný program. Pro členy Hornickeho spolku jistě návštěva nejvzácnější..

Setkání v kulturním domě od 19, 30h s občany bylo pouze na vstupenku. Pokud jste ji neměli dovnitř jste se nedostali. Také focení nebylo dovoleno, pouze pro novináře. Bohuzel přijelo i mnoho přespolních, kteří se do sálu kd nedostali. Na 400  obyvatel Stříbrska se zúčastnilo besedy s panem prezidentem. Ze sálu bylo slyšet i smích, když prezident vtipně nazval seniorské světové politiky.. 

Zde publikované fotografie jsou právě z Hornického skanzenu, kde setkání bylo méně formální a s panem prezidentem se mohl pozdravit každý z přítomných. Bohužel světelné podmínky byly náročné a bylo nutno používat zableskove světlo. Velký životní zážitek si odnesl každý kdo  přišel  pana prezidenta pozdravit. 





Dne 24.01.2024:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro