Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Mistrovství ČR a 2 medaile pro TJ Baník Stříbro




 

První březnový víkend hostila atletická hala v Ostravě Mistrovství České republiky žactva v atletice a TJ Baník Stříbro zde měl celkem 3 zástupce.

První den byl ve prospěch sprinterů na atletické rovince, kde se v běhu na 60m nejprve představil Daniel Coufal. Tento mladík, který je teprve prvním rokem v této kategorii se vůbec poprvé v kariéře podíval na MČR. Do Ostravy odcestoval jako 18.nejlepší sprinter na 60m, ale z Ostravy odjel s osobním rekordem 7,60s a především jako 15.nejrychlejší žák v krátkém sprintu. Pro Dana je toto velká zkušenost a již se těší i s trenérkou na venkovní sezónu, kde by se rád probojoval na tento šampionát i na 150m.

Ve stejné disciplíně první den závodila i Kristýna Záhořová, která i přes to, že je také prvoročařka, má za sebou již sbírku zkušeností a medailí z Mistrovství ČR. V rozběhu dokázala hladce vyhrát s vypuštěným závěrem za výkon 7,80s. Ve finále se chtěla poprat o co nejlepší umístění, avšak před cílem udělala drobnou chybu, která ji donesla na 6.místo ve výkonu 7,81s. Kristýna ale jistě může být spokojená s finálovou účastí, která byla nejkvalitnější ze všech mládežnických kategorií tento rok, když uvažujeme náročnost kvalifikace do finále. 

Druhý den byl pro Baník Stříbro již ve znamení cenných kovů. Ten první vybojovala Kristýna Záhořová, která absolvovala rozběh na 150m a o 2hodiny déle ještě velmi kvalitně obsazené finále. Ve finále měla Kristýna pouze jednu přemožitelku a v čase 18,79s si doběhla pro stříbrnou medaili, díky které odjela spolu s trenérkou Veronikou Matulkovou z Ostravy s úsměvem na tváři.

Tu nejcennější medaili si z Ostravy odvezl Ondřej Špiroch, který dokázal v běhu na 3000m žáků ukázat všem záda Stříbrského dresu a vyhrál tak o necelých 18 vteřin. Tímto výkonem sice zaostal za svým osobním rekordem o 7 vteřin, ale celému startovnímu poli pomohl k tvorbě osobních rekordů. Pro Ondru bylo těžké běžet rychlý závod, ve kterém chtěl zaútočit na rekord mistrovství ČR, ale vzhledem k tomu, že si celý závod sám odtáhnul, neměl za zády nikoho, kdo by s ním držel tempo a pomohl mu k osobnímu rekordu. Ondra si z Ostravy odvezl titul Mistra ČR a již se připravuje na venkovní sezónu, která odstartuje již první dubnový víkend v rámci MČR v krosu, kam odcestuje i se svým trenérem Alexandrem Matulkou. 

 

Veronika Matulková

 





Dne 13.03.2023:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro