Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Nové osobní rekordy, dva nejlepší české výkony a 16 medailí do Stříbra




 

 

V neděli 19. 2. 2023 se vydalo 36 atletů Baníku Stříbro na Mistrovství Plzeňského kraje staršího a mladšího žactva do pražské haly Otakara Jandery.

Teprve jedenáctiletá Leona Fišáková si odvezla celkově 4 medaile společně s osobním rekordem 150 m (20,94 s), za který získala zlatou medaili. V dálkařském sektoru vybojovala stříbro za výkon 425 cm a výborně běžela také 800 m (2:34,55 min), kde finišovala třetí.

Hojná účast byla ve všech bězích na 60 m. Z této trati si odvezl nový osobní rekord Daniel Coufal, který za výkon 7,62 s získal bronzovou medaili v kategorii starších žáků, Tadeáš Vlasák si odvezl velký osobní rekord za čas 8,37s a Petr Beták za 8,46s. Ve starších žákyních se na nejkratší sprinterské trati vedlo nejlépe Natálii Šmejkalové (8, 81 s) a v kategorii mladších žákyň nejlepší umístění zaznamenala Amálie Matulková, která se dokázala probojovat do finále, ve kterém obsadila za čas 8, 86 s celkové 6. místo.

V závodě na 60 m překážek nás reprezentovali v mladších žákyních Anna Cvrčková (11,77 s) a Kristýna Kozáková (11,75 s), ve starších žákyních Anežka Křížková (12,20 s) a starší žák Daniel Coufal (10,11 s).

Další medaile jsme získali ve skokanských disciplínách. V dálkařském sektoru v závodě starších žákyň dokázala Stela Kořínková vybojovat stříbrnou medaili, když dolétla na metu 456 cm. O pár hodin později získal bronzovou medaili ve stejném sektoru Lukáš Bandžal, který zapsal výkon 539 cm. Ani ve výškařském sektoru nechyběli naši zástupci a díky novému osobnímu rekordu Elišky Gondekové (135 cm) do Stříbra mířila další bronzová medaile.

Dres Baníku byl vidět i na trati 300 m starších žákyň, kde Stela Kořínková zaostala těsně pod stupni vítězů, avšak náladu jí spravil nový osobní rekord 45,75 s.

O polovinu kratší trať absolvovalo hned několik našich atletů. Nejlépe se vedlo již zmiňované Leoně Fišákové, která vyhrála suverénně v kategorii mladších žákyň (20,94 s) a Adamovi Košátkovi, který si na krk pověsil také zlatou medaili (20,66 s) v kategorii mladších žáků. Adam se představil také v závodě na 800 m, kde se blýskl skvělým výkonem 2:20.03 min, což znamená nejlepší český výkon mladších žáků v hale pro tento rok. Na trati 800 m starších žáků získal stříbrnou medaili Alois Kovaľ výkonem 2:34,25 min, což pro něj znamená nový osobní rekord. V kategorii starších žákyň se nejlépe vedlo Natálii Šmejkalové, které čas 2:48,92 min vynesl celkové 5. místo.

Na programu byl také k vidění závod na 1500 m dorostenců a mužů, kde se představilo duo bratrů Ondry a Jirky Špirocha. Ondra běžel v kategorii dorostenců, i když je věkem stále starší žák. Suverénně dokázal ve starší kategorii vyhrát a čas 4:20,96 min znamená nejlepší český výkon starších žáků na 1500 m. Bratr Jirka Špiroch si mezi muži zaběhl také osobní rekord s časem 4:07,74 min a získal zlatou medaili.

Na závěr dne skvěle běžela štafeta 4x200 m mladších žákyň, ve které běžela Leona Fišáková s Eliškou Svobodovou, Kristýnou Kozákovou a Amálií Matulkovou. Jejich čas 2:03.90 min jim vynesl bronzovou medaili. Štafetu 4x200m si také zaběhly mladší žákyně Cvrčková, Vítů, T. Svobodová, Gondeková, které skončily na 8. místě a štafeta ve složení Roháčová, Nováková, Osuská, Tomešová skončila na 11. místě. Štafeta starších žákyň ve složení Kořínková, Šmejkalová, Sulimová a Bártíková doběhla na 8. místě a štafeta B ve složení Černá, Vodičková, Křížková, Multušová doběhla na 14. místě. Medaile těsně utekla štafetě starších žáků ve složení Coufal, Košátko, Bandžal a Vlasák.

 

Všichni zúčastnění předvedli výborné výkony, načerpali nové zkušenosti a hlavně získali motivaci do dalších tréninků a následujících bojů na dráze.

 

Kamila Všetičková

 





Dne 24.02.2023:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro