Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Dva krajské rekordy během 7 dnů  




Ondřej Špiroch

Dne 22.1.2023 proběhlo v Praze ve Stromovce Mistrovství Plzeňského kraje dorostenců a dospělých a v rámci tohoto závodu byl vložený krajský přebor Plzeňského kraje žáků v běhu na 3000m. Zlatou medaili vybojoval Ondřej Špiroch, který v roce 2022 na této trati získal bronzovou medaili při halovém Mistrovství České republiky.

Ondra předvedl neuvěřitelný výkon, když cílem proběhl v čase 9:23,66 min. Tento čas zařadil Ondru na průběžné první místo letošních republikových žákovských tabulek. Navíc ale tento výkon pro Ondru znamenal hodnotu nového krajského rekordu žáků v hale, který do tohoto dne držel jeho tréninkový kolega Jakub Davidík. Toto je pro Ondru jistě hnací motor zlepšovat se dál a navázat na úspěchy Davidíka. Těšíme se, jak se bude Ondrovi dařit při letošním halovém MČR a budeme doufat, že naváže na své dosavadní úspěchy.

 

Kristýna Záhořová

Dne 29.1.2023 se v Praze ve Stromovce konal krajský přebor Karlovarského kraje, kde  v rámci programu proběhl i vložený závod v pětiboji starších žákyň. My jsme tuto příležitost pojmuli jako pokus o nominaci na Mistrovství České republiky ve víceboji pro Kristýnu Záhořovou. Při svém prvním halovém pětiboji si zaběhla osobní rekord na 60m překážek výkonem 8,98s a prolomila tak vysněnou hranici 9 vteřin. Dále pokračovala dobrým výkonem ve výškařském sektoru a zapsala do tabulek 147cm. Po dlouhé soutěži ve skoku vysokém navázala třetí disciplínou a to vrh koulí, kde si vytvořila osobní rekord výkonem 9,58m. Kristýny nejoblíbenější disciplínou je skok do dálky, kde opět navázala na předchozí osobní rekord a i zde si odvezla cenné body za osobní rekord 560cm. V pořadí již čtvrtý osobní rekord přišel ihned po doběhu závěrečné a bolavé 800m, při které překvapila nejen trenérku, ale i sama sebe a výkonem 2:29,05s si odvezla další osobní rekord a celkové prvenství ve víceboji. Třešničkou na dortu pro ní jistě je i vylepšení krajského rekordu starších žákyň v pětiboji, který měl hodnotu 3260b a držitelkou byla skvělá atletka z AK Škoda Plzeň Viktorie Jánská. Kristýna Záhořová v Praze předvedla výkon 3438b a zařadila se aktuálně na první místo republikových tabulek. Další pětiboj ji bude čekat při Mistrovství České republiky v halových vícebojích 10.2.2023 opět v Praze ve Stromovce.

 

Veronika Matulková





Dne 30.01.2023:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro