Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



ZŠ Revoluční navštívila Chorvatské město Pula




Ve dnech od 10.10. do 14.10.2022 se zúčastnili vybraní žáci projektového setkání v chorvatské Pule. V rámci programu Erasmus+ společně s dalšími školami z Německa a Polska. Tentokrát bylo týdenním tématem “Ochrana a zachování životního prostředí v Jaderském moři“.

Každý den náš čekal workshop zaměřený na ekologii. První den vyráběli účastníci dřevěné přívěsky na klíče. Druhý den byl na programu „Workshop udržitelného designu“ ze starých triček, která si žáci přivezli s sebou, vyrobili tašky s natisknutým logem Erasmus+. V závěru týdne žáci namalovali své zážitky z Chorvatska na plátěnou tašku.

Kromě workshopů, čekal na účastníky výlet lodí. V přístavu Marina Veruda jsme nastoupili do lodě, která nás odvezla na Fratarski ostrov. Nejbližší okolí ostrova nabízí nádherná místa k potápění, není zde zavedena elektřina, místo toho slouží generátory jen pro potřeby stravovacích zařízení a spí se zde ve stanech. Je to ekologický přístup, jak zachovat čisté prostředí ostrova.

Už se moc těšíme na naše další setkání v dubnu, kdy naše škola bude hostit školy z Německa, Polska a Chorvatska a připravovat pro ně týdenní program.

 

                                                                                      Koordinátorka Erasmus+ Jana Šmídová





Dne 02.11.2022:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro