Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Požádejte si o 5.000 Kč na dítě


Rodičovský příspěvek či příspěvek na bydlení. ...

U jednorázového příspěvku na dítě ve výši 5.000 korun je v současné době již zpracovaná velká část výplat (více než 99 %), které se provádějí automaticky rodinám, jež měly za červen nárok na přídavek na dítě (tzn., že ho dostaly v červenci). Naprostá většina těchto rodin má peníze už na účtech nebo jim přijdou v následujících dnech. Ostatní musí o příspěvek požádat. Spěchat není potřeba, protože tato možnost bude až do poloviny příštího roku.

O jednorázový příspěvek 5 000 korun na dítě lze žádat už nyní. Všechny potřebné informace k příspěvku najdete ZDE. Požádat můžete online přes formulář na webu MPSV nebo osobně na pobočkách Czech POINTu (na všech krajských, městských a obecních úřadech).

Od 1.8.2022 je možné na webu Ministerstva práce a sociálních věcí zažádat on-line i o rodičovský příspěvek. Bez návštěvy úřadu lze každé tři měsíce měnit také výši jeho čerpání podle potřeb rodičů. Měsíční výši příspěvku si rodiče mohou zvolit sami. Rodičovský příspěvek tak představuje nejpružnější dávku pro rodiny s malými dětmi. Žádost je možné i nadále podat osobně na Úřadu práce. Další informace najdete v tiskové zprávě nebo přímo na stránce, kde lze zadat i žádost.

Informace k přísoěvku na bydlení včetně možnosti vyplnění formuláře lze získat ZDE.



Dne 14.08.2022:mpsv.cz





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro