Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Novinky ze Lhoty




Zdravíme z malebné Lhoty. 

Krásné Velikonoce jsme přáli prostřednictvím Bedřicha, o kterém jsme povídali i v Českém rozhlasu. 
Mezitím mu před svátky přibyli dva dřevění kamarádi, dva malý úžasní ušáci obklopující Béďu zleva i zprava. Moc krásný nápad o rozšíření zaječi bandy a díky za to Lukášovi Maškovi a Františku Šetlíkovi, kteří už v době adventu přispěli z kutilské dílny třemi Vánočními skřítky.

Co nás velice potěšilo, hlavně rodáky, že se po tříleté kovidové pauze obnovilo rachtání a koledování. Místní dva velcí kluci si vzali na starost ty menší a ukázali jim, jak na to, aby už to příští roky zvládli sami. Toho si moc ceníme, rachtání u nás byla vždy tradice od nepaměti a na sobotní koledování s básní o nevěrném Jidáši se třásla každá domácnost.  

Sobotní odpoledne jsme si díky finančnímu příspěvku od Města Stříbra užili formou tvořivého odpoledne. Zapojili se děti i dospělí a výrobek si odnesli na památku domů. Bedřich nabídl i něco na zub, hned vedle zajíce bylo připraveno sladké občerstvení a čaj. 

V pondělí už se starali všichni zástupci mužského pohlaví bez rozdílu věku, aby Lhotské dívky a ženy omládly. 
 
Zpočátku jsme byli smutní, že Velikonoce končí hlavně kvůli uložení přemístění maskota Bédi do stodoly hodného souseda pana Strejce, který mu poskytuje azyl už třetín rokem a po celou dobu spánku opatruje. Nyní ale můžeme zajíce s čistým svědomím uložit k odpočinku a přípravu na renovaci, kterou si po své službě ve větru i dešti zaslouží. 

Máme totiž nového maskota, který dnes nastoupil do služby a Lhoťákům doslova vyrazil dech. Je to opět práce naší bezkonkurenčně nejšikovnější sousedky Venduly Šlaufové, která zhotovila Hastrmana Vendelína v životní velikosti a společně se svým manželem tak rozzářili oči nejen dětem, ale i dospělím. Neskutečná nádhera zdobí ořezaný strom a dohlíží tak na celý Lhotecký rybník i náves. Je opravdu precizně zpracovaný. Přijeďte se přesvědčit sami, nachází se nedaleko naší klubovny cyklocentra na stromě hned vedle čapu. Nepřehlédnete a nepřestanete obdivovat. 

Za celou Lhotu děkujeme všem, co se podílí na rozvoji naší krásné vsi a městu, které nás v tom podporuje. 





Dne 24.04.2022:Petra Vraná





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro