Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Leśnica 4.- 8.4.2022 - setkání on-line




Vzhledem k pandemii koronaviru a válce na Ukrajině bylo rozhodnuto uskutečnit mobilitu v polské Lesnici online.


Každé ráno jsme se spojili se školami z Německa, Chorvatska a Polska. Pod vedením polské školy jsme diskutovali o regionálních zvláštnostech a realizovali obsah cíleným způsobem na téma recyklace.


V pondělí jsme si virtuálně prohlédli stezku vápencového lomu v Górażdże. Pak jsme vyrazili na Hornickou stezku ve Stříbře.


V úterý jsme se věnovali recyklaci. Vyráběli jsme z plastových lahví květináče a z plechovek včely. A protože nám u práce vyhládlo, udělali jsme si pomazánku s bylinkami, které jsme zasadili do našich květináčů.


Ve středu jsme navštívili knihovnu ve Stříbře a vyslechli si přednášku o udržitelnosti v knihovně. Pak nám paní knihovnice půjčila knížky o ekologii, ve kterých jsme našli mnoho nápadů. Ve škole jsme si z vyřazených časopisů, které jsme dostali v knihovně, vyrobili krásné obaly na sešity.


Ve čtvrtek jsme vyrazili na orientační pochod. Hledání v mapě pro nás byl trochu oříšek, ale nakonec jsme šťastně dorazili zpět do školy a tam jsme si u ohýnku odpočinuli a opekli buřty.


V pátek jsme se spojili virtuálně s ostatními školami a zhodnotili průběh týdne. Rozloučili jsme se s nadějí, že se osobně setkáme, alespoň na příští mobilitě v německém Rudolstadtu.

                                                                                       

 

Jana Šmídová, koordinátorka projektu

                 

10.4.2022

 

 

 





Dne 13.04.2022:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro