Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



POZOR!!!! Konečná splatnost místního poplatku za komunální odpad za rok 2021 se blíží – nezapomeňte zaplatit včas, nejdéle do 31.10. 2021!!!




Nezapomeňte zaplatit včas, nejdéle do 31.10. 2021!!!

Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Tento místní poplatek je vybírán v souladu s OZV Města Stříbra. Poplatníkem je každá fyzická osoba, která je v obci přihlášená, nebo osoba, vlastnící stavbu určenou k individuální rekreaci, pokud není v uvedené stavbě hlášena k  pobytu žádná fyzická osoba. Od 01.01.2013 je poplatníkem též majitel rodinného domu nebo bytu, kde není hlášena žádná osoba k pobytu. Od tohoto roku nově platí i cizinci s přechodným i dlouhodobým pobytem. Dle OZV jsou povinny tyto osoby do 15 dnů od vzniku nebo zániku poplatkové povinnosti ohlásit správci poplatku tuto skutečnost. Poplatek pro letošní rok činí 700,- Kč na osobu s trvalým, přechodným nebo dlouhodobým pobytem. Též za prázdné byty a RD činí částka 700,- Kč. Pro rekreační stavby činí roční poplatek 400,- Kč. Studující, kteří jsou přes týden ubytováni mimo Stříbro, mají nárok na slevu 350 Kč za rok, pokud doloží potvrzení o studiu a ubytování. Ubytování se nemusí dokládat, pokud studuje v místě vzdáleném více jak 60 km. Občan, který nedoloží nárok na úlevu nebo osvobození od poplatku do 15 dnů od vzniku události, nemá na toto snížení či osvobození nárok zpětně.

Platby lze provádět:
- v hotovosti a nebo též bankovní kartou v budově MÚ Stříbro- radnice, dveře č. 1 u p. Musilové. Vybírá se pondělí a ve středu
- bezhotovostní úhradou ve prospěch účtu MěÚ vedeného u ČSOB Stříbro, č. 112 595 803 / 0300. Variabilní symbol Vám oznámí p. Musilová na tel. 374 801 134 nebo e-mailem musilova@mustribro.cz . Při složení platby  u peněžního ústavu prosím uvádějte jméno poplatníka jako doplňující údaj.

Poplatky nezaplacené do konečné splatnosti – tj. do 31.10. se navyšují o 50%. Proto si včas tento místní poplatek uhraďte, ušetříte své finance.

Jaroslava Musilová
pracovnice FO – místní poplatky



Dne 25.10.2021:Jan Vačviric





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro