Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Windows 7 končí podpora 14. ledna 2020




Ukončení podpory Windows 7 a co to znamená pro uživatele ...

      Zanedlouho  – 14.ledna 2020 – dojde k plánovanému ukončení podpory operačního systému Windows 7. Rozhodně to neznamená, že by systém přestal po tomto datu fungovat, to vás hned zkraje mohu uklidnit. Firma Microsoft pouze přestane pro Windows 7 vydávat aktualizace, což znamená,
že v případě objevení nějaké bezpečnostní chyby v tomto produktu budou moci potenciální útočníci této chyby zneužít ve svůj prospěch. Může dojít např. k napadení virem, ke zcizení důvěrných dat z vašeho počítače nebo také k nabourání systému za účelem jeho vyřazení z provozu.

      Pro nás uživatele to znamená, že budeme muset zvážit přechod na nový operační systém a to hlavně  podle toho, k čemu počítač používáme, jak jej máme dlouho, jestli na něm máme důležitá data, případně internetové bankovnictví a jak máme tato data zabezpečená a zálohovaná pro případ nějaké nepříjemnosti.
      Microsoft v současné době nabízí pro přechod jedinou alternativu, a to systém Windows 10, zato je možné jej získat už i v segmentu repasovaných počítačů a za rozumnou cenu. Také zde jsou dvě verze – základní Home pro používání v malých firmách a domácnostech a verze Professional, která je určena pro nasazení v korporátním prostředí s rozšířenou podporou síťového provozu a práce v doméně.
      Výměnu operačního systému je potřeba si dobře rozmyslet a naplánovat – zejména jde o zajištění kompatibility všech používaných programů s vybraným novým systémem a následně připravit přechod na novou verzi Windows.

      Windows 10 jsou zase o něco náročnější na výkon a na prostor na disku, je třeba si promyslet, jestli současný počítač bude vyšším nárokům stačit nebo bude lépe celou situaci řešit pořízením nového či repasovaného PC. Je-li váš přístroj starší než 5 let, už se vám investice do nového stroje určitě vyplatí. Mohu doporučit zejména počítače s rychlým SSD diskem větším než 120GB nebo 120GB + dalším diskem na data. Máte-li zájem, rádi vám poradíme s vaší konkrétní situací a navrhneme vhodnou konfiguraci pro vaše potřeby.

 Zbyněk Folk
prodejna a servis počítačů
SoftAg STŘÍBRO s.r.o.
nám. Svobody 219, Stříbro
Mobil: 604 951 057
E-mail: obchod@softag.cz
E-shop: http://eshop.softag.cz/

Poznámka redakce: Tento článek je placená inzerce.



Dne 27.11.2019:Zbyněk Folk





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro