Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Jakub Davidík opět překonával národní rekordy.




               Snovou sezónu zakončil stříbrský atlet Jakub Davidík dalšími dvěma národními rekordy.

Nejprve 17. 8. 2019 na své nejoblíbenější trati 800m překonal na mezinárodním meetingu v Ústí nad Orlicí 30 let starý národní dorostenecký rekord, který byl v držení Jana Hřícha. Před zraky své mentorky Zuzany Hejnové se v závodě mužů, kde startovaly všechny české špičky, vynikajícím finišem prosadil Jakub Davidík a doběhl na 3. místě v čase 1:48,94. Vytvořil tak další nový dorostenecký národní rekord.

Přitom doběhl pouhých 0,2 sec za českým reprezentantem Lukášem Hodboděm, který byl osmý na loňském Mistrovství Evropy. V tomto závodě startoval další stříbrský zástupce, o rok mladší Štěpán Trávníček. Ten si taktéž dokázal vylepšit osobní rekord na výborných 1:58,50 a vyhověl tak požadavku Českého atletického svazu pro zařazení do centra péče o talentovanou mládež. Pro Štěpána, který stále příští rok bude startovat v kategorii dorostenců, je toto velkým impulzem pro případnou nominaci na Mistrovství Evropy v roce 2020, kde bude kvalifikační čas na úrovni 1:54,00.

     Jen 3 dny poté v Chebu Jakub Davidík dosáhl dalšího milníku na trati 1000 metrů, tentokrát dokonce v kategorii juniorů. Předvedl napínavý souboj se Španělem Davidem Palaciem, jenž zvítězil v čase 2:23.01. Davidík proběhl cílem za 2:23.24 a dva roky staré maximum Vojtěcha Mlynáře ze stejného místa vylepšil o 24 setin. Je to také nejlepší historický výkon v dorostenecké kategorii. Výkon 46 let starý, který držel Pavel Jedlička, byl překonán téměř o 3 vteřiny (2:26.1).

A. Matulka





Dne 05.09.2019:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro