Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Jakub Davidík se stal mistrem ČR v přespolním běhu




 

Dne 30. března 2019 se konalo v Mladé Boleslavi Mistrovství České republiky v krosu. Na startu nejprestižnějšího závodu, ve kterém se střetávají závodníci, kteří běhají střední i dlouhé tratě, se představili i reprezentanti oddílu atletiky TJ Baník Stříbro. V kategorii dorostenců startovalo celkem 73 závodníků a na všechny čekal kilometrový okruhu, který se běžel 4 krát. Na start se postavil i stříbrný Jakub Davidík.

Jakub se od začátku závodu držel na předních pozicích. V polovině třetího kola se pokusil odtrhnout od zbytku závodního pole a dotáhnout se na vedoucího závodníka, který byl asi 40 metrů před Davidíkem. Do posledního kola vbíhal na dělené druhé pozici. Na posledním okruhu asi 500 metrů před cílem se dostal Jakub nezadržitelně do čela závodu a získaný náskok si ohlídal až do cílové pásky, kterou proběhnul jako nový mistr České republiky pro rok 2019 v kategorii dorostenců. Jeho vítězný čas byl o 4 sekundy lepší než druhého Davida Šlapáka.  

Jakub Davidík komentoval průběh závodu při rozhovoru pro českou televizi. „První polovinu závodu jsem si hlídal pozici v čelní skupině. Pak už jsem se chtěl oddělit a běžet si své tempo. Společnost mi dělal závodník z Liberce, na kterého jsem si věřil až do závěrečného „finiše“, což se mi také podařilo. Jsem velmi rád, že se mi podařilo vybojovat titul mistra ČR.“

Z dalších zástupců oddílu TJ Baník Stříbro předvedl výborný výkon půlkař Štěpán Trávníček, který se rovněž postavil na start mezi dorostenci a věkem patřil mezi nejmladší závodníky. Štěpán se věku nezalekl a držel se celý závod v první polovině startovního pole a doběhl si pro pěkné 27. místo. Další stříbrskou nadějí na přední umístění v kategorii dorostu byl Jan Pergler, kterého bohužel zastavily zdravotní potíže, a Honza musel v průběhu závodu odstoupit.

 

Především sbírat zkušenosti jeli do Mladé Boleslavi další dorostenci, konkrétně Michal Novák a Miroslav Gabriško. Jiří Špiroch se představil v závodě mezi staršími žáky a obsadil solidní 45. místo. V kategorii mladších žákyň si vyzkoušela mistrovský závod Adriana Würknerová, která běžela trať 2 km.

 

V předprogramu Mistrovství ČR se uskutečnil vložený závod přípravek, ve kterém si výborně vedla vycházející hvězdička stříbrské atletiky, Kristýna Záhořová. Ta v kategorii přípravek dokázala na trati 500m předběhnout téměř všechny soupeřky a i ona se postavila na stupně vítězů, přesněji na stříbrný stupínek, kde si přebrala medaili a diplom.

O podobný úspěch bohužel vinou pádu přišel Ondřej Špiroch, který přesto skončil na výborném 10. místě a i on si odvezl první velké zkušenosti.

 

V současné době se stříbrští atleti chystají na závěrečné soustředění před vstupem do závodní sezóny, které absolvují koncem dubna v italském San Benedettu del Trontu.

 A. Matulka





Dne 12.04.2019:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro