Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Sebral slib zrušení EET ODS hlasy?


V roce 2006 ODS se zrušením registračních pokladen …

ve volbách bodovala, ale to ještě nebyly zavedené až na nepatrnou část podnikatelů, kteří využili odpočtu 8.000 Kč díky tomu, že zavedli registrační pokladny do 30.6.2006.

ODS o desetiletí později opět vsadila na stejnou kartu a do voleb šla se zrušením registračních pokladen EET, přičemž ignorovala, že za těch deset let se přirozeně zvýšilo zavedení různých klasických pokladen a výpočetní techniky při prodeji služeb a zboží, navíc podnikatel, který si neplatí internet, je dnes již spíše výjimkou. Pro větší firmy a část středně velkých firem je navíc propojení prodejních míst přes internet naprostou samozřejmostí. U tohoto způsobu je hrozba krácení tržeb minimální, zavedení EET ji v podstatě vylučuje.

Na konci roku 2014 přišla Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR s průzkumem, že 73 % procent malých provozoven z téměř patnácti zkoumaných segmentů trhu napříč regiony již vlastní zařízení na bázi pokladny. V průzkumu 37 % živnostníků s EET souhlasilo i s tím, že do EET budou muset investovat čas a peníze. Podnikatelé (OSVČ) mohou využít odpočtu 5.000 Kč na zavedení EET, za což lze jedno pokladní místo pro EET bez problémů vybavit.

V červnu 2017 bylo navíc EET vyhlášeno podnikateli a odborníky druhým nejlepším zákonem roku 2016 v anketě organizované Deloitte Legal.  "Poslední dva tři roky ODS nasávala podnikatele, kteří byli proti EET. Nicméně většina podnikatelů to považuje za přínosné," domnívá se Jahoda z firmy Emco. Za chybný krok pravice to považuje i ekonom Marek z Deloitte.

Registrační pokladny EET díky pokroku v technologiích v letošních volbách už zdaleka nehrály tak velkou roli jako před jedenácti lety. Navíc dvě fáze EET byly v praxi už více jak půl roku, takže už ani strach z neznámého jako před jedenácti lety nezafungoval. Jak to asi bude vypadat za dalších 10 let?

EET a kontrolní hlášení k DPH.

Jak se hraje ÚČTENKOVKA?



Dne 24.10.2017:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro