Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Petice proti výstavbě větrných elektráren


Nedaleko Záchlumí mají být podle projektu postaveny ...

větrné elektrárny. Obyvatelé Záchlumí vyjádřili svůj nesouhlas peticí, kterou najdete níže - stačí kliknout.



Dne 01.03.2009:Šárka Trávníčková #RF#


04.02.2014 - 18:52:22
HOME - Shledněte film .. HOME ( http://www.csfd.cz/film/253641-home/ ) Ať už neděláte znovu chyby typu podepisování těchto peticových nesmyslů! Raději než na své malicherné problémíčky s hyzděním krajiny myslete na to co vy sami děláte proto aby jste pomohli této krajině , vaše malicherné problémy s cenou nemovitostí již za 50let možná nebudete moci řešit , jelikož všicni tady chcípnete! (Vlivem globálního oteplování) Všichni kdo podepsali jsou jen sobečtí , nic víc! Toť můj názor .
15.03.2009 - 13:03:12
občan - Pro začátek by stačilo, kdyby vesničtí "milovníci krajiny" přestali býti pokrytci a stali se také milovníky čistého ovzduší, neznečišťování planety a nevypoušťení skleníkových plynů..Pro začátek by mohli přestat blokovat ekologické projekty, na důkaz toho, jak moc mají rádi naší matičku přírodu..Ne jen plácat fráze a vychvalovat se..
14.03.2009 - 02:59:51
vzpomínka - Po přečtení reaokcí na petici těch, jež se skrývají pod označením OBČAN a SAFETYMAN nemohu jinak než konstatovat,že takovéto reakce z pozice nadřazenosti malomešťáků nad venkovem, které je plné opovržení a arogance,je nehorázné a nemorální! Záchlumští by jistě také rády investovali do oprav a rozvoje obce, kdyby dostali takové dotace a i příspěvky od EU, jako se dostalo Stříbru.
10.03.2009 - 10:48:47
maikl - Speciálně pro Bojdu vyňatá věta: "Závěrečná zpráva tzv. Pačesovy komise přitom potvrdila, že v Plzeňském kraji je dostatečný větrný potenciál pro budování větrných elektráren."..Ovšem, otázkou zůstává, jestli to Bojda bude respektovat, nebo si dále bude tvrdošíjně mlít svou..
10.03.2009 - 10:45:13
maikl - Česká společnost pro větrnou energii jako subjekt zastřešující činnost společností aktivních při rozvoji větrné energie v České republice vítá znovuotevření diskuse v Plzeňském kraji a stanovení jasných pravidel pro náš obor,“ uvedl předseda České společnosti pro větrnou energii Michal Janeček. Jde o velký rozdíl např. ve srovnání s čerstvě vznikající legislativou v některých jiných krajích. „Ty často účelově vytvářejí různé omezující prvky, které paralyzují možnou výstavbu větrných elektráren v krajích. Je to z našeho pohledu úplně zbytečné, protože všechny problematiky projektů jsou dostatečně řešeny platnými zákony a hygienickými normami,“ podotkl Janeček. Mezi hosty na plzeňském semináři vystoupili se svými příspěvky odborníci z řad ornitologů, krajinářů a sociologů. Se zájmem byly přijata prezentace specialisty na měření hluku a infrazvuk, Ing. Aleše Jirásky z Národní referenční laboratoře pro měření a posuzování hluku v komunálním prostředí nebo Josefa Rebendy, starosty obce Břežany, která se úspěšně sžila s blízkými větrnými elektrárnami. V současnosti nestojí na území Plzeňského kraje žádná větší větrná elektrárna. Závěrečná zpráva tzv. Pačesovy komise přitom potvrdila, že v Plzeňském kraji je dostatečný větrný potenciál pro budování větrných elektráren. ČSVE předpokládá, že by v Plzeňském kraji mohlo být v nejbližších letech postaveno nejméně 50 MW instalovaného výkonu. Rozvojové plány se vztahují k Tachovsku, Stříbrsku, Hornobřízensku nebo Žluticku.
04.03.2009 - 16:58:41
občan - ..už něco sepsal Otročín?..honem, jste pozadu.."pryč s monstry, pryč s monstry"...
04.03.2009 - 16:55:33
občan - Argumenty? 90 procent občanů Záchlumí ani neví, jak vůbec větrné elektrárny vypadají, jak se chovají a už samozřejmně píšou hluk atd..to jsou argumenty? Tohle je kydání nesmyslů..a o věcnosti se ani nedá mluvit..jen fráze..
04.03.2009 - 16:49:31
občan - Sorry, ale na tu snůšku frází a prázdých, populistických vět v letáku, jsem musel reagovat. Styděl bych se, takhle psát o sobě a dělat ze sebe milovníky krajiny. Je to směšné..
04.03.2009 - 12:12:06
rak - Jestli tady něco zapáchá tak je to nekonečné kydání nesmyslů pánů s nickem občan a Safetyman. Škoda že se vytrácí v komentářích argumenty a věcnost, ale to hovoří o úrovni diskutujících.
02.03.2009 - 19:15:28
občan - Dneska je v módě sepisovat všemožné petice. Z toho letáku nabývám pocit, že tato vesnička je zralá přímo na zápis do UNESCA..Opak je pravdou, stačí se tam podívat, jaký tam mají bordel. Pročpak nepíšou petice proti tomu všudypřítomnému zápachu..Jim asi vadí jen to, co jim manipulátoři strčí pod nos. Docela by mě zajímalo, kolik lidí z této vesnice ví, co jsou vůbec větrné elektrárny a jak vypadají. Zřejmě si představují krvelačná monstra, vydávající hluk jako továrna..Chtělo by to trochu osvěty, která k nim zřejmně ještě nezavítala.
02.03.2009 - 18:45:09
safetyman - Další petice :-( zase samý bla bla bla. Souhlasím s občanem, když máte tak rádi svoji obec střediskovou, tak si tam nejdříve zameťte. Kostel vám padá, některé domy k tomu nemají daleko. Kdyby krajiný ráz byl počkozen jen těmi, jak říkáte, monstry, tak by tu bylo krásně. Jako občanovi Stříbra vy spíše vadí v létě zápach, který se táhne tam z toho vašeho koutu (nejspíš z Víchova) a to mi opravdu vadí, ale vám asi více vadí ten kravál.
02.03.2009 - 14:16:12
občan - Záchlumečtí, už to tu jednou zaznělo: když tak máte rádi svojí krásnou malebnou střediskovou vesnici, tak je vaší ostudou, že jste nechali dojít váš kostel do tak žalostného stavu. Tak si opravdu važte vašeho krajinného rázu a kulturních památek. Takhle jsou to akorát samé klišé a prázdné slova co tady píšete v letáku. Hrajete si na vzorné občany, dbající na malebnost vesnice a krajiny, ale ve skutečnosti se jen bojíte něčeho nového, pro vás asi nepochopitelného. Krásný krajinný ráz nejsou jen traktory s hnojem a obilná sila, je rok 2009 doba je jinde a el. energie se prostě musí vyrábět jinak. Vylezte z té vaší nory a rozhlédněte se. Nechcete nám namluvit, že si snad po večerech svítíte svíčkama..



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro