Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ze zastupitelstva dne 2. 4. 2012


Na úvod pan starosta seznámil přítomné ...

s oficiálním prohlášením bývalého místostarosty p. Plánky, že odstupuje i z postu zastupitele z důvodu časového a pracovního vytížení mimo město. Místo zastupitele za TOP09 bude nabídnuto dalšímu v pořadí Mgr. Cvrkovi staršímu, případně Ing. Jiřímu Turkovi. Post místostarosty je stále neobsazen. Pan starosta souhlasí s názorem, že zde chybí místostarosta, ale nesouhlasí s tím, že vinu za tuto situaci nese on sám.

TOP09 se po vývoji v zastupitelstvu rozhodla odejít z užšího vedení města, protože nemá vliv na chod města. Město je ovládáno seskupením, ve kterém TOP09 nemá své hlasy. Proto zastupitelé TOP09 jsou tedy opozičními zastupiteli. Pan starosta odmítl odstoupit, proto se od něj TOP09 distancovala.

Kontrolní výbor provedl dle požadavku zastupitelstva z posledního jednání šetření ve věci neschválení žádosti o dotaci na zastřešení víceúčelového hřiště s ledovou plochou a předložil zprávu zastupitelům. Po důkladném prostudování podkladů byla zpráva zpracována dle časové osy tak, jak postupně probíhala jednotlivá jednání v této věci. Ze zprávy vyplývá, že  žádost byla podána v termínu 30.9.2011, splňovala veškeré formální náležitosti a postoupila do dalšího hodnocení.  Bohužel nesplňovala dle stanoviska hodnotitelské komise jedno ze čtyř kritérií dotačního titulu, které se týká cestovního ruchu, a tudíž projekt nezakládá veřejnou podporu. Závěr kontrolního výboru je takový, že ze strany pracovníků MěÚ nedošlo k pochybení, ale nemůže se vyjádřit k tomu, zda žádost byla dobře zpracována. Předseda KV k tomu uvedl, že nebývá zvykem, aby zpracovatelská firma dostala zaplacenou plnou výši, když projekt nepostoupil.

Kontrolní výbor doporučuje stejně jako výbor pro revitalizaci náměstí zajistit právní služby a podporu právníka (právní kanceláře) pro Město Stříbro, případně organizační složky města. Město sice využívá elektronického právníka a spolupracuje s některými advokátními kancelářemi, ale je to zřejmě nedostačující.

V diskusi na dotaz ohledně farmářských trhů a jejich umístění odpověděl pan starosta, že ze strany občanů i města je o tyto trhy zájem. Až do konce roku 2012 je určeno tržní místo za kinem. RMě byl schválen prostor na autobusovém nádraží, kde by se do budoucna měly konat všechny trhy. Vedoucí Živnostenského úřadu připravuje ohledně farmářských trhů vše potřebné, ale setkává se zatím s nezájmem trhovců. Na žádost ČSAD proběhne ještě jednání z důvodu provozu trhů a bezpečnosti cestujících.

WC na autobusovém nádraží byly mimo provoz po dobu rekonstrukce budovy v soukromém vlastnictví. Nyní jsou již v provozu, vchod je přes prodejnu.

Co se týká jižní části města, do 17. výzvy byla podána žádost o dotaci na víceúčelové hřiště a vybudování skateparku. Bohužel město nebylo úspěšné. Budou se hledat další možnosti.

V souvislosti s revitalizací náměstí měla být provedena i výstavba parkoviště na tzv. Svinčáku. V současné době je situace taková, že projekt je zpracován, ale zatím se čeká na vhodný dotační titul.

Práce na revitalizaci náměstí jsou v plném proudu, aktuální informace jsou průběžně zveřejňovány na webových stránkách. Na dílo dohlíží technický a stavební dozor, architekt díla a výbor pro revitalizaci náměstí. Dále je třeba, aby byl přítomen na všech jednáních zástupce odboru regionálního rozvoje ohledně dotací. Do projektu se podařilo prosadit některé změny, např. více parkovacích míst. V polovině roku se bude podávat žádost o dotaci na dokončení náměstí.

K plánovanému vybudování obchvatu na severu Stříbra, pro ulehčení dopravní situace ve městě, podal informaci pan starosta. Jedná se o akci "Přeložka silnice II/193 Stříbro-Sever.....". Komunikace má být necelé 4 km dlouhá a v rámci stavby mají být zbudovány tři kruhové objezdy. Protože se nepodařilo zajistit financování v rámci dotačních programů ROP, není předpoklad, že by byla stavba zahájena do pěti let. Investorem měl být Plzeňský kraj. V současné době probíhají i nadále přípravné práce a jednání s vlastníky pozemků dotčených stavbou. Bohužel jednání v některých případech nejsou jednoduchá, někteří odmítají výkupní cenu, která vychází ze znaleckého odhadu. S realizací projektu se i přesto počítá a budou hledány další finanční zdroje.

Město na základě podání žádosti o dotaci na vybudování metropolitní sítě obdrželo dotaci kolem 900 tis. korun. Metropolitní síť lze technicky definovat jako telekomunikační infrastrukturu na území města, která je vybudovaná prostřednictvím optických vláken. Vybudování metropolitní sítě ve městě umožní propojení organizací, které jsou nyní připojeny k internetu prostřednictvím komerčních poskytovatelů, s MěÚ, a tím by vznikla úspora na provozních nákladech. Metropolitní síť města je plně propojena s projektem Plzeňského kraje CamelNet.

Ing. Strankmüller předložil zastupitelům žádost o stanovisko obce s výstavbou výrobny elektrické energie. V souvislosti s novým zákonem EU o odpadech je třeba v nejbližší době přehodnocovat likvidaci odpadů. Jednou z možností ekolikvidace je využití výrobny alternativní energie vysokoteplotním zplynováním, tj. při 2.500ºC až 5.000ºC, kde výrobna nemá žádný komín, pouze filtrační zařízení. Po sdělení podrobných informací a zodpovězení dotazů zastupitelé rozhodli o schválení záměru výstavby výše uvedeného v prostoru bývalých kasáren. To znamená, že nic v této chvíli ještě není rozhodnuto, pouze je tím dán souhlas, že se dále může s firmou Energocentrum Černošín jednat. Přípravné jednání bude probíhat formou pracovní porady zastupitelstva. Na konci dubna proběhne k tomuto beseda pro občany, kterou pořádá firma Syngas Technologies, s.r.o.

Pozvánka na besedu "VÝROBA ALTERNATIVNÍ ENERGIE VYSOKOTEPLOTNÍM ZPLYŇOVÁNÍM ODPADU".

Z minulého zastupitelstva.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 22.04.2012:Ilona Novotná


16.05.2012 - 00:04:42
kolega - zdravím do Stribra, tak jak vidí všichni causu Rath a jeho krabice...a co víc ta počítačka peněz v jeho domě...že by nějaká bouda na kolegu z CSSD ?
25.04.2012 - 21:00:59
honza - Líbí ?se mi ?názor? postavme SPALOVNU na SVINČAKU, nebo místo KINA, co ho zbourat? byly by pracovní místa pro bourače? nebo rovnou na NAMÉSTÍ je to připravené staveniště ?
25.04.2012 - 19:10:04
pavelpůta - Foovoltaiku máme, větrníky nás minuly těsně, blíží se na nás 60000tun odpadků ročně, už jenom trvalé bydliště Víta Bárty a máme skoro všechno.(vlastně nemáme -místostarostu)
25.04.2012 - 13:03:52
Pepa - Pro kimi – samozřejmě, že slovně lze zpochybnit vše, ale veškerý dovoz odpadu „jde“ přes ministerstvo, takže to tak jednoduché není a předpisy EU pro odpady jsou také dost tvrdé. Co se týče tématu, tak diskutuji k článku „Ze zastupitelstva dne 2. 4. 2012“. Takže od tématu nic neodvádím. Nikdy, ani před rokem 1989 jsem si nenechal a nikdy si od nikoho nenechám vnucovat, co mám a co nemám. Mám svojí hlavu a pokud předseda Kontrolního výboru na zastupitelstvu uvede poznámku, ze které vyplývá, že město už jenom za projekt zaplatilo zbytečně více než muselo, tak mě to v klidu nenechá a nemělo by ani Vás. Daleko horší je, že uvedené navozuje otázku, zda nedošlo k bojkotu usnesení zastupitelstva, protože dotaci vyřizovalo vedení města, které pro nehlasovalo a vedoucí HIO, která na zastupitelstvu byla také proti. A to by tabu rozhodně být nemělo! Josef Hrábek
25.04.2012 - 11:12:16
rak - jako občan bych tedy očekával nejprve zahájení debaty s občany tzn. seznamování s problematikou a až po té bych záměr výstavby nechal odhlasovat. Ale již samotný fakt, že materiál ohledně spalovny byl zařazený do programu dodatečně a spalovna přejmenovaná na alternativní výrobu energie napovídá jak se věci mají a rozhodně to není čistá hra.
25.04.2012 - 11:06:31
STROM - Tisková zpráva sdružení Arnika: http://goo.gl/ikZ50
25.04.2012 - 09:51:18
STROM - V diskuzním fóru budeme zveřejňovat veškeré informace, které se nám podaří k této kauze získat: http://www.stribro.net/phorum/read.php?7,10987
25.04.2012 - 09:36:24
tubarao - Pepa i Ila mají pravdu. Zastupitelstvo vzalo na vědomí žádost společnosti Energocentrum Černošín a schválilo pouze záměr výstavby. Toto ovšem neznamená, že to je finální rozhodnutí a zařízení, ať už ho nazýváme různými jmény (spalovna, výrobna), tu skutečně vyroste. Pouze máme prostor dále jednat s firmou o nabídce pro město a jeho občany. Město, potažmo zastupitelé, se musí chovat jako správní hospodáři. Věřím tomu, že kdybychom tento záměr neodsouhlasili, ozve se druhá skupina lidí. Že jsme připravili občany města o bazén, levnější svoz odpadu, finance z DPFO, pracovní místa atd. Někdo zde správně napsal, že je třeba diskutovat nejen zde, ale především na zastupitelstvu. Pokud občané nechtějí nechat rozhodnutí na nás, pak pro referendum je také třeba vyvinout iniciativu. K. Lukeš
25.04.2012 - 06:34:17
ila - Vážení, jak je zvykem u nás - nejlépe vše dopředu odsoudit bez patřičných znalostí a informací. Nenechat si nic vysvětlit tak jako v Černošíně. Nikdo ještě nerozhodl, co bude, a vy už tady osočujete lidi z různých nekalých praktik. Ať chceme nebo ne, budeme se muset zabývat likvidací odpadů. A pokud vím, tak se lidé bouřili i v případech, kdy se měla někde založit skládka. Souhlasím s p.P a jdu na besedu.
25.04.2012 - 06:29:48
rak - pro Mila: heslo dne- spalovna do každé rodiny.
24.04.2012 - 23:39:31
Mila - Po přečtení dubnového čísla časopisu 3T (http://www.odpadjeenergie.cz/aktuality/energeticke-vyuzivani-odpadu.aspx) je mi jedno, zda to bude moderní spalovna nebo zplynovna komunálního odpadu. A může stát klidně na Svinčáku!!! Ideálně by v ní město mělo mít svůj podíl.
24.04.2012 - 22:01:50
kimi - pro PEPU-všichni dobře víme,že zákaz dovážení odpadu do ČR. je relativní.Takže,si nedělejme iluze, že by k tomu nedošlo.A co se týče zastřešení zimáku,tak to již je tabu.Tak se prosím nesnažte odvádět pozornost od problému spalovny ve Stříbře.děkuji vám.
24.04.2012 - 17:55:03
Pepa - V diskusi k zastřešení víceúčelového hřiště s ledovou plochou padlo, že čtyři jiná víceúčelová hřiště uspěla. Dokonce bylo tak málo projektů, že se částka vyčleněná na dotace nevyčerpala, tzn. že stačilo projít a dotace byla. Že neprošla ani další žádost na víceúčelové hřiště a vybudování skateparku v jižní části města, to už je na zamyšlení. Josef Hrábek
24.04.2012 - 15:47:19
Pepa - Pro kimi: Přeprava odpadů do ČR za účelem jejich odstranění je podle §54 zákona o odpadech odstavec 2) zakázána. V klasické spalovně jde o odstranění odpadů, u zplyňování nevím, zda půjde o odstranění nebo využití. V případě využití by zákaz asi neplatil.
24.04.2012 - 15:29:00
Pepa - Byl jsem na jednání zastupitelstva, vyslechl si podkladovou zprávu i diskusi k výrobně elektřiny a zastupitelé naprosto správně předložený návrh ekologické likvidace odpadů nezamítli, ale dali mu šanci pokračovat. Nebylo tedy rozhodnuto o výstavbě, teď se povedou různá jednání a i čtvrteční beseda sem zapadá. Ve volbách jsme demokraticky zvolili zastupitele a ti dostávají nebo si mohou vyžádat dostatek informací pro svoje rozhodnutí a mají od nás mandát rozhodnout. Pokud se to někomu nelíbí, může se angažovat ve vyvolání referenda, jehož výsledky jsou víc než rozhodnutí zastupitelstva. U Ing. Strankmüllera by mohlo dojít ke střetu zájmů až v momentě hlasování. I tak musí být přesvědčený, že to bude fungovat, v opačném případě by ve Stříbře skončil, protože on jde se svojí „kůží na trh“. Je samozřejmě na vedení města, jak tvrdě bude se zájemcem vyjednávat a co všechno pro město a občany nasmlouvá. Jenom pár postřehů ze zastupitelstva – během několika let se odpad nebude moci skládkovat (v Německu je tuším zákaz už teď) a bude se muset někam vozit k likvidaci, což zvýší poplatek občana za odpady na dvojnásobek, možná i více. Předkládaná technologie není spalovnou odpadků s emisemi zplodin a velkého množství popele. Díky vysoké teplotě plazmy se odpadky rozloží jednak na strusku s atestem použití ve stavebnictví a pak na plyn, který se teprve použije k výrobě elektřiny. Navrhováno je menší zařízení, které by zvládlo likvidovat odpadky stříbrského regionu a umožnilo by postupně odtěžovat i již uzavřené skládky. Jak je již v článku uvedeno, výrobna nebude mít komín, pouze filtrační zařízení, hluk bude menší než z běžné ulice a umístěna by mohla být ve vzdálenější části kasáren třeba i částečně zakopaná do země. Pokud jsem si něco špatně zapamatoval, prosím ostatní přítomné o opravu. Nač tedy stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko? Jděte raději na besedu. Josef Hrábek
24.04.2012 - 13:55:14
gek - Jak bránit tomu, aby se naši potomci nebrodili v odpadcích? Především třídit a kompostovat. 30% našeho odpadu je bioodpad a celkově v ČR vytřídíme jen 20% odpadu. V třídění tedy stále máme rezervy. Přitom odpad obsahuje cenné suroviny. Je lepší je splynovat a následně znovu těžit nebo vytřídit a znovu použít?
24.04.2012 - 11:57:10
ladislav - Souhlas s rakem, krásně a pravdivě řečeno. Nikdo nerozporuje že se podobné věci nemají stavět, právě naopak. Problém je v tom že nikoli v centru města kde žijou lidi .... jestli tohle tady projde tak už vážně nevím ..
24.04.2012 - 11:14:50
rak - Řká se tomu demokracie - naši zvolení zástupci tn. zastupitelé za nás rozhodnou, což mají ve své pravomoci. Zatím byli 4 zast. kteří mají nejspíš jasno a nechtějí dále o možnosti výstaby spalovny ve Stříbře jednat. Je na občanech- nás všech, jakým způsobem ovlivníme rozhodování zastupitelů ( tlak na referendum, petice, atd ...) Argumenty investorů a určité "tučné" tlaky bývají dnes běžné, akže se bude špatně ovlivňovat. Jako učebnicový střet zájmů vidím jednání p. Strankmulera a totální zaslepenost všech zastupitelů tohle prokouknout. Ale možná je už všechno dohodnuté dopředu? Co my víme?! Město potažmo starosta hraje v tomto případě trapnou roli, když zde jen přihlíží jak si tu investor bude honit triko a vychvalovat projekt jehož jediným oponentem bude občan.- laik!! Ale přiznejme si že jen naivka by od tohoto šedivého pána očekával cokoliv konstruktivního či dokonce nějakou iniciativu.
24.04.2012 - 06:05:44
kimi - pro Mila-máte pravdu,že se systém odpadu musí do budoucna řešit,ale ne stylem postavit spalovnu lidem ve Stříbře u obydlí,bude se vní totiž pálit odpad i z Německa.existují určitě jiné oblasti,dál od lidí,kde by něco takového,za což lobujete,možná mohlo stát
24.04.2012 - 00:05:15
Mila - Máte plná ústa ekologie, ale jak chcete zabránit tomu, aby se naši potomci nebrodili v odpadcích? Navrhovaný způsob zdá se řešením i pro likvidaci stávajících skládek, které se ještě desetiletí po jejich uzavření musí monitorovat.
23.04.2012 - 22:25:02
fobus - Kimi-naprostý souhlas.A kdože to sedí jako tajemník na Mú Stříbro?Není to snad jeho bratr?Ale toto jsou pouze doměnky.Tak ať si občané udělají obrázek.
23.04.2012 - 22:09:29
kimi - nesmíme dovolit výstavbu spalovny ve Stříbře.At si ji pan Strankmuler postaví v Tuněchodech u své chalupy.Ve Stříbře nebydlí.Jde mu jen o zachování svého zaměstnání,když skládka v Černošíně končí.Musí rozhodnout občané města Stříbra a okolních obcí, kterých se to také týká.
23.04.2012 - 17:25:28
fobus - Prostě je to smutné.Začíná to tady fungovat jako v současné vládě.Vláda rozhodne a bude tak.I když se lid bouří.Doufám že zvítězí zdravý rozum a nic se stavět nebude.Nerad bych viděl v TV zpavodajství jak hoří nějaký sklad či mezisklad odpadu a jak dotyčný úředník z krizového řízení města přemýšlí co honem dělat.Také si neumím představit MP Stříbro jak nám to vyhlašuje ze služebního vozidla amplionem,který samozřejmě nemá.Ono totiž toto vozidlo nemá ani maják,zvukové signalizační zařízení.Toto vše by mělo město uvážit.Protože pokud by se něco stalo,tak rychlost je samozřejmostí.A už vidím jak vozidlo Mp dává na každé křižovatce přednost.Možná se Vám toto zdá jako hloupost,ale bohužel není.
23.04.2012 - 17:12:25
ladislav - Co to je zase za nesmysl ? Jaká zplynovna odpadů ? Kolik to městu přinese peněz ? Jak se s nimi naloží ? Kolik aut s bordelem tam bude přes město jezdit ? Že tam bude zaměstnáno 20 lidí ? K smíchu, takových provozů tu může být za podpory města vybudováno mnoho jiných a lepších. Myslíte si že když tohle do kasáren pustíte, tak že přilákáte další firmy, aby tam investovaly a vybudovaly své provozy ? Asi ne. Všude jinde je normální že se tohle buduje mimo intravilány měst, nebo se pletu ? Další hřebíček do rakve tomuto městu, fakt strašný ... Nejen že je to tu už jako v Rokycanech ale ono to tu bude za chvílí jako někde v Ústí n. Labem nebo Mostu ... slušný.
23.04.2012 - 16:51:10
fobus - Díky za info.Jak jsem psal,nadšený nejsem,ale 20 pracovních příležitostí také není k zahození.I když je to pouhá kapka v pověstném oceánu.A opravdu jsem zvědavý jak se zachová p.Bojda v případě,že by stavba byla schválena.Očekávám že jako zastánce životního prostředí bude jako lev bojovat proti stavbě.V případě že bojovat nebude,bude jasné ostatním že v případě větrných elektráren myslel pouze na sebe.
23.04.2012 - 15:20:23
Sybille - pro Mila: Napovídat se může tam, kde se píše "výrobna elektrické energie" a ne likvidace komunálního odpadu plazmovým zplyňováním. Trkat se může ,kde je libo. Jinak pro občany není opravdu důležité jestli to monstrum spaluje, nebo zplyňuje, důležité je, že to zpracovává bordel a toho sem přijede, protože Stříbro tolik toho odpadu nevyprodukuje, aby kapacitě spalovny stačil. To mějte lidičky na zřeteli, to moc důležitá věc. pro fobus. U této spalovny ,kapacity co má přijít do Stříbra se prý počítá s obsluhou 20 lidí. Ale zeptejte se odborníka na zplyňování, sublimace apod.
23.04.2012 - 15:02:27
fobus - Také nesouhlasím se stavbou,ale zajímá mě,kolik v případě že si páni mocní z vedení města stavbu prosadí toto zařízení zaměstná občanů našeho města.Protože možnost zaměstnání zde je takřka nulová.Takže každé pracovní místo které bude vytvořeno je pouze dobře.Takže otázka zní postavit a zaměstnat několik občanů(doufám že v případě postavení bude mít možnost zde pracovat opravdu někdo ze Stříbra)a nebo nestavět a přijít tak teoreticky o možné zaměstnání.A ještě pro Mecenáše.Plně souhlasím s tím co napsal o p.Bojdovi.Já sám se přiznám,že jsem hlasoval pro "vrtule" a to co prováděl p.Bojda mě přišlo opravdu poněkud prapodivné.A jeden postřeh na konec.Ať se zařízení jmenuje jakkoliv,tak si říkám,že pokud bych měl jít na procházku s rodinou a kouknout se na něco zajímavého,tak to nebude ani výrobna el.energie nebo chcete li spalovna,nebude to ani slavná fotovoltaická zrůdnost,ale šel bych se určitě kouknout na větrné elektrárny.I když je to pro někoho stejně strašné jako spalovna.
23.04.2012 - 14:39:28
pavel půta - Další morová rána na toto malebné město.
23.04.2012 - 13:47:34
Mila - Chytrému napověz, hloupého trkni. Někdo by si měl nastudovat v učivu fyziky ZŠ rozdíl mezi spalováním (hořením) a sublimací (vypařením) pevné látky a co vzniká při hoření (zplodiny) a co při sublimaci (plyn).
23.04.2012 - 07:12:35
Sybille - Pro Mila, předložení "výrobny elektrické energie"- Někdo to vidí jako výrobnu energie, někdo jako spalovnu komunálního odpadu za pomoci plazmy. Pokud se tam používá proces zplyňování a ne spalování to asi lidé zajímat nebude, jisté je, že bordel se tam spaluje.Kdo přijde dozví se. Jestli jsem Sybille ?- na nicku nesejde,nebudu odvádět pozornost jinam a podněcovat ,jak je to tu zvykem, pro mě je důležité, aby lidé přišli a brali se o své životní prostředí.V pátek mi dejte vědět.
23.04.2012 - 00:15:03
Mila - TOP09 v čele se starostou a tehdy ještě i místostarostou byla proti zastupiteli odhlasovanému zastřešení ledové plochy, takže nepostoupení projektu jim vyhovovalo. Teď se dozvíme, že firma měla peníze jisté i za projekt, který neuspěje.
22.04.2012 - 23:23:48
Mila - Sybille, už čtu potřetí usnesení zastupitelstva a o plazmové spalovně tam nic není. Ale Vy jste přeci Sybille, Vy víte víc než my ostatní smrtelníci :-). Samotné spojení plazmová spalovna je fyzikální pitomost. Kdyby se odpadky spálily, tak by nevznikal žádný plyn, ale kouřové zplodiny. Plyn vznikne jejich odpařením za vysoké teploty a čím vyšší, tím ekologičtější. Ale to už se opakuji – podrobněji viz. diskuse u pozvánky na besedu http://www.stribro.cz/cti.php?id=5620. Ale souhlasím, že je potřeba navštívit besedu, nechat si vše vysvětlit a především chtít vidět provoz, kde to funguje.
22.04.2012 - 20:50:50
Sybille - http://www.stribro.net/phorum/read.php?7,10987
22.04.2012 - 20:45:44
mecenas - Souhlasím Sibillo, proto vítám čtvrteční prezentaci v muzeu. Doufám jen, že bude účasten i někdo "nezávislý". Přeci jen ten, kdo má na spalovně zájem, nereprezentuje vše. Tím nezávislým ovšem nemyslím ekoaktivisty. I když názor takového odpůrce větrníků pana Bojdy, by mě moc zajímal. Teď ať ukáže, zda mu jde o ekologii nebo jen o sebe (jako v případě vrtulí).
22.04.2012 - 20:35:39
mecenas - A jinak k TOP09 - ten odstavec si trochu protiřečí. Jasně, že když odešli z vedení, tak přišli o část vlivu na chod města... Pokud by ovšem chtěli pracovat pro město, možnost mají. Ono je ale ale lepší svalovat vše na ostatní a raději nic nedělat. Kde jsou volební sliby? Farmářské trhy řeší a rozjíždí někdo jiný, hudební akce jsou také v režii jiných pořadatelů a tak bychom mohli pokračovat dále. Ale lepší stále budou naříkat... :-)
22.04.2012 - 20:28:42
Sybille - Asi tomu chybí osvěta - aby lid věděl více. Možná, že by info- tabule - vývěsky neměly být na konci náměstí, ale na místě kde se pohybuje co nejvíce lidí, že by záměr???
22.04.2012 - 20:14:58
mecenas - Jen pro zopakování. - K referendu a Ne je třeba více než pouhé "chci" v internetové diskuzi. Je třeba být aktivní a např. jít na zastupitelstvo. Jinak, pokud si dobře pamatuji, výsledky referenda k větrníkům nebyly platné, protože nepřišel požadovaný počet lidí. A troufám si říci, že to samé bude podobné i teď. Lidi se moc o dění ve městě nezajímají, vždy je tu pouze skupina lidí, která zájem má, ať už z různých důvodů.
22.04.2012 - 18:06:54
honza - 22.4.2012 Tak Vážení spolubčané, SPALOVNU durazně DURAZNĚ SPALOVNU NE ,NE.Jediný co tady ve Stříbře máme je relativně čistý vzduch. Jak to vubec muže někoho napadnout ? Je mi z toho nanic.
22.04.2012 - 17:55:32
anicka81 - To si snad děláte srandu že ve Stříbře bude spalovna.Měla být v Černošíně,ale tam s nima lidi vymetli dokonce kvuli tomu odstoupil i starosta.Tak kde jinde než ve stříbře to je úplně jasný.Už tady náme sol.elektrárnu tak proč né spalovnu to je opravdu už do nebe volající co se tady ne tý radnici děje.Pan Strankmüller ať si to tahá někam jinam než do Stříbra jde mu jenom o peníze a né o ekologickou likvidaci odpadu.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro