Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 1. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.


V pondělí 4. dubna 2011 byla schůzka k ledové ploše. …

Už přítomnost pouhých dvou zastupitelů, konkrétně radního pana Vladimíra Součka a Bc. Karla Lukeše, příchozí překvapila. Oba zastupitelé v úvodu schůzky seznámili přítomné občany s informacemi z pracovního jednání zastupitelstva ohledně finanční situace města a s jeho možnostmi v případě stavby haly dle stávajícího projektu, což bylo něco více, než je uvedeno v článku „Ledová plocha - pohled z jiné strany", zejména že provoz zimních hal je jinde dotován 3,5 - 4 miliony Kč ročně, na což město při splácení ostatních úvěrů mít nebude.

To by ale neplatilo ve Stříbře, protože je potřeba dodat, že provoz zimních hal jinde obnáší 10-12 měsíců provozu, kdežto na základě informace, kterou přednesla vedoucí HIO na posledním zastupitelstvu, by se s ohledem na nezaizolované podloží mohlo chladit pouze 5 měsíců v roce, což by znamenalo také poloviční dotace provozu, tedy 1,8-2 miliony ročně, pravděpodobně ještě méně, protože by odpadly ty nejteplejší měsíce. Dotace otevřené ledové plochy byla za rok 2010, kdy byla ledová plocha v provozu leden, únor a prosinec, tedy pouhé 3 měsíce, přes 2 milióny korun, tedy vlastně dvojnásobek odhadu úplného zastřešení.

Z toho usuzuji, že zastupitelé stále nemají k dispozici základní ekonomické srovnání všech tří variant. Jestliže město je schopno dalších 7 let dotovat 3 měsíční provoz ledové plochy 2 miliony Kč ročně, tak 3 měsíční provoz ledu v hale, pokud by to umožnily podmínky dotace, by odhadem stál milion a druhý milion by mohl jít na splátku úvěru. Uvedený propočet je i v souladu s kalkulací Buldoků (najdete ji pod článkem), kterou městu předali.

Přítomní se seznámili s předloženými variantami lehkého zastřešení, nikdo ale nedokázal odpovědět, co se bude dít pod lehkým zastřešením, když na něj zasvítí slunce. Poslanec Ing. Votava upozornil, že v případě žádosti o „mobilní" lehké zastřešení může být problém se získáním dotace, kdy právě mobilita může snižovat bodové ohodnocení žádosti. Poslední informace jsou, že další dotační výzva, ve které by se mohlo požádat o zastřešení, by mohla být vyhlášena v červnu s podáváním žádostí možná do září.

Nakonec bylo lehké zastřešení přítomnými odmítnuto a bylo navrhnuto pokusit se stávající projekt zlevnit (přítomní hokejisté se ohradili proti tomu, že by někdy chtěli VIP salónek, minimální počet šaten pro plynulé využití plochy jsou čtyři) a upravit (přemístit šatny mimo komunikaci, překrýt asfalt povrchem, který by nevadil hasičům a ideálně by ještě zaizoloval podloží). Dále se zkusit domluvit s poskytovatelem dotace, jaká by byla šance na získání dotace v případě rozdělení výstavby haly do více etap.

Dále se informovat na možnost sehnání dalších finančních prostředků na podíl placený městem (např. Plzeňský kraj, jiná fyzická nebo právnická osoba), ovšem tak, aby to nebylo v rozporu s pravidly poskytnutí dotace.

K projednání některých diskutovaných možností se přihlásil pan Souček, ale bude potřebovat podporu vedení města.

Anketa k zimnímu stadionu.

Ekonomická analýza záměru zastřešení kluziště zpracovaná HC Buldoci Stříbro o.s.

Předcházející článek z kategorie "Zastupitelstvo".





Dne 08.04.2011:Ing. Josef Hrábek


10.04.2011 - 11:24:18
Pepa - Na úterním zastupitelstvu (http://www.stribro.cz/cti.php?id=5021) se bude projednávat v bodě 6. Zastřešení víceúčelového hřiště s ledovou plochou.
09.04.2011 - 08:43:42
J Šůcha - Jsou dvě správné varianty.Ta první je zastřešit to podle původního projektu s nějakými úpravami, aby se cena srazila o něco dolů.Ta druhá je udělat to na etapy.Nejdřív konstrukci haly a zatím jenom střechu a až by se do budoucna vyměnilo chlazení tak by se to doopláštilo.Každý snad chápe že výrazná úspora za provoz bude pouze v zaizolované hale.Jestliže se bude koukat trochu více do budoucna tak by se měla zvolit jedna s těchto variant.Mnohdy se nadává na předchozí zastupitelstva jak to zpackali s kluzištěm, ale jak mohu zatím sledovat, tak přístup současného zastupitelstva,když pominu pár jedinců není o moc lepší.Lhostejnost a nezájem nad tímto sportovištěm.V dnešní době tady mohla být umělá tráva i kompletní zimní stadion ale bohužel nebyla vůle ze strany města investovat do sportu a vyžití ve Stříbře.Hlavně, že byla vůle při koupi např.nějakých dnes nevyužitých budov. Myslím si, že většina lidí by dala přednost vybudování a dodělání těchto sportovišť.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro