Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 4. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Studentské firmy


Obchodní akademie.

Jsme studenti 3. ročníku Obchodní akademie ve Stříbře. V rámci předmětu Aplikované ekonomie jsme si tento školní rok založili dvě studentské firmy. Vymysleli jsme koncepty toho, co budeme vyrábět a následně jsme si rozdělili funkce. Několikrát jsme se viděli s naším mentorem p. Tomášem Kadlecem, který nám vždy dobře poradil.

Naše firma Rebloom se zabývá zaléváním nevyužitých předmětů do pryskyřice. Ze stříbrského květinářství v Benešově ulici odebíráme květiny, které jsou určeny k likvidaci a z místního disco clubu Marco prázdné láhve, ze kterých následně vyrábíme dekorativní obrazy. Všechny výrobky jsou vyrobeny do posledního kroku ručně, s láskou a pečlivostí.

Firmu Rebloom můžete najít na instagramovém účtu nebo tik toku.

Za názvem naší další firmy Woother’s stojí wood a leather, neboli dřevo a kůže. Naše výrobky jsou vyrobeny z kvalitní kůže, která je v  automobilovém průmyslu odpadem. V našem koženém sortimentu naleznete klíčenky, podložky pod myš, náramky a šperky. Dále zpracováváme dřevo z odpadu firmy a tvoříme z něj praktické věci, např. hodiny a svícny. Naše výrobky si můžete objednat na instagramu, facebooku a mailu.

Firma Rebloom i firma Woother´s úzce spolupracují s neziskovou vzdělávací organizací JA Czech. Tuto organizaci založil v roce 1992 Tomáš Baťa a jejím posláním je poskytovat mladým lidem praktické ekonomické vzdělávání, rozvíjet jejich znalosti a dovednosti, inspirovat je a podporovat v aktivním přístupu k životu, aby se dovedli prosadit a úspěšně uplatnit a byli dobře připraveni pro vstup na trh práce.

Šimon Klech, Tereza Matelová
firma Rebloom

Jan Barth, Jan Vaněk
firma Woother´s





Dne 22.04.2024:Tereza Matelová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro