Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 30. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zahrada jako umění


Fotograf Jan Ságl to umí. Jeho Zahradní proměny Vás okouzlí..

Maš to mázlý, dí Vilém zvaný Vilda. Jako vášnivý fotograf, který uznává pouze dokonalé fotografie , rozumějte dokonale ostré, kompozičně bezchybné, s ideálním rozložením světel a stínů. Žádné černé díry ani propalena světla. Vilda uznává ve fotografii pouze dokonalost samu. No, ..

Časy se mění. Planeta jak ji známe se mění. V řádu věků velmi velmi rychle. Oteplování planety Země pokračuje závratnym tempem. Peníze. Honba za penězi ničí tuto planetu, domov 8 miliard lidiček. Jiný domov nemajice. Ve své nenasytne honbě někteří z nás, tito honiči peněz  nenávidí nejen druhého člověka, ale třeba i stromy..Jen to pokácejte, padá á nám tady listí a ámen .. Co naplat že jeden vzrostlý strom umožní dýchani až 30 - 40 lidem.. Vzácná bude časem i obyčejná zahrada. Vy, co máte to štěstí, že můžete býti a pobýti na zahradě, toho malého koutku ráje vážně, važte si toho. Važte každý svůj čas. Zahrada je život. Život zblízka. Zahrada je také umění. Umění býti zahradou... 

Fotograf Jan Ságl  je umělec. Jeho výtvarné umění se jmenuje fotografie. Jeho fotografie jsou mázlé. Vymazlene fotografické obrazy jsou neostré, rozmazane, je to změť a směs. S barvou pracuje jako se svým nápadem se svojí emocí. Tohle je krása Vaší zahrady, naší zahrady. Dívejte se a zaostřete jinam. Nechte působit nádheru barev tak jak je stvořila sama Matka příroda. Nebo Bůh. Nechte je působit na Vaše podvědomí. Rozmazaně. Vnimejte samu krásu barev jež stvořilo světlo. Světlo Slunce. Slunce Vesmíru..

Co fotografie, To obraz. Však jsou velkoformátové, obrovské. Jak se na jedinečnou Galerii Umění sluší a patří. Výstava Jana Ságla fotografa, je jedinečná, úžasná ukazuje návštěvníkům sílu barev, sílu fotografie, sílu nápadů a sílu emoce. Sílu lidského chápání krásy Stvoření. A víte co je na tom všem nejúžasnější? Tuhle nádheru vidíte a uvidíte na Vaší zahradě. Tady za humny, tady doma. Tady na té Vaši zahrádce se odehrává celý ten velký barevný příběh Stvoření..

Jsou ale také jiné zahrady. Jedna veliká , jmenuje se planeta Země...

 





Dne 13.04.2024:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro