Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Exkurze v Kermi Stříbro




Dobrý den,

jsme žáci Gymnázia Stříbro i zdejších základních škol. V rámci našeho kroužku „Jak na Excel“ (projekt „Vzdělávání 4.0 v Plzeňském kraji“) jsme absolvovali 5. 5. 2023 exkurzi v podniku Kermi Stříbro a rádi bychom se s Vámi podělili o své zážitky.

Kermi je německá firma specializující se na výrobu topných těles, radiátorů a sprchových koutů. Sídlí ve městě Plattling, které se nachází v Bavorsku.V roce 1994 byla otevřena nová výrobní hala ve Stříbře, kde se vyrábějí topná tělesa a radiátory. Tato továrna patří k nejmodernějším v Evropě a je vybavena nejnovějšími technologiemi. V roce 2010 byla továrna výrazně rozšířena a modernizována, aby mohla vyhovět rostoucí poptávce po produktech Kermi.

Během exkurze jsme se setkali se zaměstnanci, kteří nám poskytli přehled o historii a vývoji firmy, aktuálním stavu podniku a jeho plánech do budoucna. Poté jsme s nimi navštívili výrobní haly, kde jsme viděli výrobu topných těles a radiátorů.

Výrobní proces byl velmi zajímavý a fascinující. Práce probíhala s pomocí moderních technologií a strojů s využitím umělé inteligence. Zaměstnanci byli velmi zruční a pečliví při své práci, což bylo vidět na kvalitě výrobků.

Po prohlídce výroby jsme se setkali s oddělením pro výzkum a vývoj, které nám představilo nové technologie a trendy v oboru. Také jsme se seznámili s fungováním skladů podniku. Kermi se výrazně angažuje v oblasti ekologie a udržitelnosti, což se projevuje v použití obnovitelných zdrojů energie a minimalizaci negativního vlivu na životní prostředí.

Celkově byla exkurze velmi zajímavá a poučná. Měli jsme možnost vidět na vlastní oči, jak probíhá výroba topných těles a radiátorů, a pochopit technologie a procesy, které se využívají v této oblasti. Také jsme si uvědomili důležitost udržitelnosti v průmyslu a jak se společnosti jako Kermi snaží minimalizovat svůj dopad na životní prostředí.

Naše poděkování patří především našim skvělým průvodcům, panu Milanu Caithamelovi a Pavlu Nedbalovi.

Žáci Gymnázia, základních škol a Ing. Stanislava Prokopcová





Dne 11.05.2023:Adéla Mottlová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro