Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Naše škola žije ekologií




Žáci ZŠ Revoluční jsou zapojeni do několika ekologických projektů vedoucích k ochraně, k obnově a k šetrnému zacházení s přírodou. V mezinárodním projektu Erasmus+, do kterého jsou zapojeni děti naší školy společně s Němci, Chorvaty a Poláky, vytváří tzv. „Evropskou příručku pro aktivní ochranu životního prostředí“. Na podzim letošního školního roku se vybraní žáci zúčastnili setkání v Chorvatsku, kde řešili “Ochranu a zachování životního prostředí v Jaderském moři“. Další mezinárodní setkání se uskuteční v dubnu v naší škole.

S žáky se také pravidelně zapojujeme do projektů: „Ukliďme Česko“ a „72 hodin“. Díky těmto projektům jsme zkrášlili výsadbou okrasných keřů a ovocných stromů školní zahradu. Nedílnou a bohužel nezbytnou součástí projektů je úklid okolí školy a blízkého rybníka. K těmto aktivitám nevyužíváme jen projekty, ale i hodiny environmentální výchovy, protože je to nutné.

Děti se svými vyučujícími vyráží do přírody a uklízí po vandalech. Snaží se tak pomoci přírodě. Sesbírané odpadky třídí do nádob určených k recyklaci. Smutné je, že se na uklizená místa musí stále vracet.

 

koordinátorka EVVO, Mgr. Jaroslava Londová



Dne 20.01.2023:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro