Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Mistrovství ČR dospělých v Hodoníne a Krajský přebor žactva ve Stříbře




Zisk 21 medailí pro TJ Baník Stříbro,

            Vrcholem dráhové atletické sezóny pro žákovské kategorie (mladší žactvo: ročníky 2009-2010, starší žactvo: ročníky 2007-2008) je Mistrovství Plzeňského a Karlovarského kraje. Jak už bývá zvykem, koná se ve Stříbře a ani tento rok nebylo výjimkou, že domácí oddíl TJ Baník Stříbro porážel soupeře napříč disciplínami. Celkem na mistrovství pořádané 25.6.2022 nasadil klub 31 svých zástupců, kteří vybojovali 21 medailí a 44 umístění do první desítky startovního pole.

            Už první disciplínou, během na 200m s překážkami, začali starší žáci sbírat krásné výsledky. Luděk Šnajdr nejprve proťal cílovou pásku na 2.pozici na 200 m př., poté k tomu přidal 3.místo ve skoku vysokém za 1,56m a 6.příčku na 60m. Za Luďkem zaostal lehce Tadeáš Vlasák, když vybojoval bronzovou medaili na 200 m př.. Dalším úspěšným byl Ondřej Špiroch, který získal stříbrnou medaili osobním rekordem 2:12,15 min v běhu na 800 m. Ve skoku dalekém bodoval Lukáš Bandžal, jenž přidal k dopolednímu 4.místu na 60m ještě 2.příčku za 5,33m, a také Matěj Hurt, který skončil šestý. Starší žáci soutěžní den zakončili ziskem stříbrných medailí pro štafetu na 4x60m ve složení Špiroch, Bandžal, Hurt, Šnajdr. 

            Ve starší kategorii dívek bodovala Justýna Štruncová, když jako jediná překonala v hodu 3 kg kladivem 30m hranici a to konkrétně o 8 cm, a poté k tomu ještě vybojovala 3. místo ve skoku vysokém za 1,55m. Bronzovou medaili si vysloužila novým osobním maximem Lucie Danielová v hodu 0,75kg diskem. Zuzana Bednárová skončila 4. v hodu kladivem a 5. v hodu diskem. V další technické disciplíně, hodu 500g oštěpem, bodovala Nina Tjunikovová, když skončila s výsledkem 26,71m sedmá. Mezi běžkyněmi na 300m byla úspěšná Adriana Würknerová, která proťala pásku v osobním rekordu 44,15s a celkově se umístila na 4.místě. Adriana byla také součástí zlaté štafety na 4x300m, kterou běžela na konci programu společně s Horákovou, Pleskotovou a Senftovou.

            Mezi mladšími žačkami ovládla běh na 60m Kristýna Záhořová, když proťala cílovou metu v nejlepším letošním českém výkonu této kategorie a současně i ve svém novém osobním rekordu 7,74s. Kristýna vyhrála i vrh 2 kg koulí. Navázala na ní Stela Kořínková, jež vybojovala dvě stříbrné medaile a to v běhu na 300m s novým osobním výkonem 45,26 i ve skoku dalekém. Nezaostala ani Nikol Boudová, když si pokusem dlouhým 44,66 m vyhodila kriketovým míčkem bronzovou příčku. Všechny tyto dívky budou nyní reprezentovat Plzeňský kraj na LODM v Olomouci spolu s Eliškou Gondekovou a Ondrou Špirochem.

            V kategorii mladších žáků uspěl také Daniel Coufal, který si vyběhal 5.místo na 60m př., 6. místo na 60m a 8. na 150m. 

 

            V průběhu závodní soboty mohli také soutěžící v prostoru mezi svými disciplínami sledovat přímý přenos 2.dne největšího domácí vrcholu dospělácké kategorie, Mistrovství ČR dospělých, na ČT Sport. A ani zde nechyběla atletka TJ Baníku Stříbro.

Na nově upraveném stadionu v Hodoníně se uskutečnilo ve dnech 24.-25.6.2022 Mistrovství ČR mužů a žen na dráze. Už první den, tedy v pátek 24., ve větrných podmínkách zahajovala svou první disciplínu Veronika Matulková. Jednalo se o trojskok. Veronika zapsala vyrovnané pokusy přes 12 m hranici a nejdelší pokus mající hodnotu 12,21 ji vynesl na 10.místo. Další den opět stříbrská atletka i trenérka závodila před diváky na tribunách, tentokrát ve skoku dalekém. Zde lehce zaostala za svým osobním rekordem, ale i tak s výsledkem 5,50 m a 12.místem rozhodně být zklamaná nemusí. 

            Po tomto plně nabitém atletickém víkendu si můžou všichni závodníci zatleskat za výborné výsledky, které zde byly předvedeny. Teď však mnoho z nich místo do cílové rovinky vbíhá do začátku letních prázdnin. Můžeme i tak držet palce pětici stříbrských atletů, kteří budou v rozmezí 26.6.-1.7.2022 bojovat v Olomouci na Letních olympijských hrách dětí a mládeže.

 

Tereza Záhořová





Dne 07.07.2022:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro