Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Dva. Andrej a Jan.


Jsou Dva

Jsou Dva. Dva muži. Dva pohledy. Dva světy. Dva názory  Dva malíři. Oba se znají. Oba vystavují. Vystavují své obrazy. Oba Dva společně. Můžete ji vidět naživo v Kladrubskem muzeu. Výstava má název Uměni nezná hranic.  Dva malíři  Andrej Vystropov a Jan Rybecky.

Návštěvnici již mohli vidět jejich výstavu v krásném prostředí Borskeho zámku  výstava byla i v galerii Stribrskeho muzea ale bylo to bohužel v době totálního lockdaunu česky teda domácího vězení, takže je vlastně nikdo ani neviděl. Nyní se tedy naskytla vzácná příležitost vidět oba malíře a jejich umění obrazu naživo. Zádumčive a přemýšlive náměty ruského malíře  Andreje Vystropova vyžadují čas  ale také fantazii  jsou to velmi náročné ale zajímavé obrazy vyžadující i určité vědomosti. Často je zde použita symbolika i historie ruského národa, navazující asociace i na jiné tradiční ruské umění třeba v hudbě i poesii a liteře... 

Jan Rybecky vystavuje své nádherné pastely zejména z regionu Tachovska, kde žije..Je velmi pozorným vnimatelem přírody a okolní krajiny. Mimo jiné zachycuje i mizejici svět okolo nás. Jeho smysl pro krásy krajiny vytváří nejen celkové scenérie ale i detailní  zachycení konkrétních míst jako například okolo vesničky Malovice, regionu Borská, Stribrska a další  Jak sám říká pobyt v přírodě jej velmi obohacuje a naplňuje pozitivní energii, kterou můžete viděti v jeho malbě. Nedávno obdržel již opakovaně cenu  France Rumplera v Tachovskem muzeu za malbu. Vystavuje i v zahraničí. 

 Jsou Dva. Byli Dva. Budou Dva. Dva malíři a Jejich svět. Jejich Dva světy. 

Výstavu můžete navštívit do 10 září 2021 ve velkém sále Regionálního muzea v Kladrubech vždy v provozních hodinách..

 

 





Dne 17.07.2021:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro