Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Odešel Nestor stříbrské fotografie


...

Všichni, kdož jej znali a měli tu čest se setkat s panem Ladislavem Jiránkem (83), vědí, že to byl milý usměvavý stříbrský amatérský fotograf.Byl dlouholetým presidentem stříbrského fotoklubu a uznávaným fotografem a slovo amatérský, převzaté z francouského amateur znamená dělati s láskou a fotografie byla opravdu jeho velikou láskou..

Pan Ladislav fotografoval nejenom reportáže ze stříbrského dění, ale vrcholem jeho fotografického umu byly tzv.živé portréty známých i méně známých osobností ,jež navštívili jeho milované město Stříbro. Tyhle jeho portréty jsem vždy velmi obdivoval. Uměl je totiž opravdu jedinečně, neopakovatelně, vždy vystihl ten správný The only moment. Dobře fotografovat znamená ovšem také býti ve správnou dobu na správném místě. Pan Ladislav tam vždycky byl. Nenápadný, skromný, s živýma fotografickýma  očima, kterým opravdu nic neuniklo. Přeze svůj pokročilý věk dokázal držet krok s moderní digitální fotografií a jeho zrcadlovka Nikon mu byla stálou společnicí při jeho toulkách za fotografickými úlovky. Měl obecný i odborný přehled o všem co se ve fotografii dělo. Uspořádal také několik výstav, kde mohli návštěvníci obdivovat nejenom ty jeho portréty, ale byla to vlastně ve fotografii zachycená historie stříbrska za posledních padesát let..

Všichni, kdož jsme pana Ladislava Jiránka znali, věnujme mu prosím tichou vzpomínku, a popřejme mu věčné dobré světlo... .





Dne 09.10.2019:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro