Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ve Lhotě si děti prošly Pohádkovou cestou..




V sobotu 14.9. v odpolednách hodinách se sešly místní děti a v čele s čertem a čarodějnicí vybaveny pítíčkem na cestu vyšly vstříc pohádkám. Ti dva je provedli celkem osmi zastávkami. Na každé je čekalo seznámení s pohádkou, plnění souvisejícího úkolu a následně odměna, kterou si dávaly do s sebou nesených košíků. Cílem bylo děti pobavit, ponaučit, zaměstnat a na naší malé vsi především stmelit. Což se celkem povedlo, cesty se zúčastnilo přes šedesát lidí, což je cirka polovina našich obyvatel.

Po dvouhodinové cestě končila poslední zastávka u místní klubovny, která nesla název "ČERTŮV ŠVAGR" a nacházela se hned vedle zapáleného ohniště. A protože Petr v pohádce dlouhých sedm let sloužil čertu a topil pod kotlem, my zakončily tuto cestu také symbolickým přiložením do kotle, a sice každé dítě si vzalo své polínko a šlo ho za dozoru hodit do ohně. Na společně roztopeném táboráku jsme si společně se všemi opekli buřty, poseděli a dali si malé sladké i slané občerstvení, které připravily místní dámy.

Po občerstvení přišlo finální ocenění dětiček, dostaly diplom za absolvování pohádkové cesty a knihu Nejkrásnějších pohádek od Boženy Němcové.

Tímto jménem Spolku Lhoty u Stříbra velice děkujeme Městu Stříbru za dotaci pro tuto akci.





Dne 16.09.2019:Petra Vraná





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro