Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Netopíří nebo upíří ?


Divná Netopíří noc na divném zámku Valeč. Upíři nebo Netopíři? Byli tam. Máme důkazy!

Máte rádi netopíry, máte rádi upíry ? Netopíří noc na zámku Valeč poslední prázdninový den nás velmi lákala. To jsme ale ještě netušili jaký to bude divný výlet. Výlet na divný zámek. Zámek Valeč.

Jsou lidé, kteří netopíry nesnášejí, bojí se jich,děsí se jich. V podzimní čas, kdy se netopíři chystají k zimnímu spánku a pravidelně se vracejí do svých domovů se s nimi potkáte.Bydlí totiž s Vámi, možná o tom ani nevíte..Jsou nejenom v zámeckém parku, v lesích, vesničkách, ale i ve městech, stačí jim škvíra 2cm!. Je jich 27 druhů ! nejmenší od cca 3cm až do 30 cm největší.Jejich výška se měří podivně jako na šířku. Pokud se podíváte na jejich foto z blízka strnete hrůzou.Jejich upíří zjev Vás jistojistě vystraší, bude se Vám zdát ne o netopírech,ale o upírech..Jsou to však savci stejně jako upíři, jedno mládě porodí jednou do roka.Jejich strašidelná křídla velmi přesahují jejich skutečné rozměry. V plzeňském hospici si vždy některé ošetřovatelky braly v září netopíří dovču,potkat v noci netopíra na hospicové chodbě v přítmí noci , byl pro ně děsivý zážitek zejména pro ty s dlouhými vlasy  y..                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 Kvapem se stmívalo. Ponurý zámek Valeč se rychle halil do temného závoje noci.. Ten správce byl vod pohledu divnej. Tak Vy tam chcete přeci jít?, nejde tam elektrika, máte baterku ? , půjčím Vám jednu svojí, nebo chcete lucernu se svíčkama? Divně se mu lesklý voči.. víte že ten zámek vyhořel ve 19setsedmdesátýmšestým? někdy před čtyřiceti léty? a pořád se opravuje? ..ty vstupenky sou ňáký divný jedna se slevou pro duchodce, druhá se slevou pro studenta.he..Dřevěné červotočové schodiště podivně vrzalo, každej schod jiná vejška, jeden by fakd upad. Zdáli bylo slyšet hvizdání meluziny  v komíně, a za oknem třepot křídel.Cvaknul sem foto ISO 10000, hele fotka je černobílá, zkusím další zase černobílá, venku to cvaklo normálně na barvu?? náhle se ozval podívnej skřípavej zvuk, bylo slyšet jak někdo vrzavě stoupá po schodišti.. ...sou tady povídal štamgast v zámeckým bufetu chraplavym hlasem a divně mu svítil bělavej vlas, sou tady poznám to,  dycky maj tam dole u tý zříceniny dodávku a na zídce  šutr s tím jejich znamením ,jo a taky podzemní štola je vodkrytá.. do půlnoci ať stě pryč..

když jsme ve 23,55 vodjížděli zapnul jsem raději navigaci, přecijenom tenhle Doupovskej kraj moc neznáme., monotonní hlas navigátora nás uspával, no zkrátím to, vokolo Žlutic jsme se točili v kruhu, ne a ne vodjet, nádrž se pomalu prázdnila, nepotkali jsme jediné jedno auto, noc temná beze hvězd, když  sme vokolo Chyše jeli před třetí potřetí, vypínám navigaci a hle náhle  vjíždíme do Manětína,sme z toho upířího kruhu venku, no...pomalu svítá..





Dne 07.09.2019:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro