Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Jak jsem fotografoval 50 let ve Stříbře - 8.6. Hasičárna přidáno foto z vernisáže


Bard stříbrské fotografie a jeden z nejzkušenějších fotografů ve Stříbře, pan Ladislav Jiránek zahajil svoji výstavu v sobotu 8.6. v 11,30

Výstava se koná pod záštitou Městského kulturního střediska v  galerii  Hasičárna na stříbrském náměstí. Zahájení a vernisáž výstavy fotografiií pod názvem  Jak jsem fotografoval 50 let ve Stříbře jistě přinese návštěvníkům i pamětníků mnoho zajímavých fotografií,ale také vzpomínek.. Padesát let je dlouhá doba a mnohé se za tu dobu ve Stříbře změnilo. Stříbrem prošlo za tu dobu také mnoho zajímavých osobností nejen politiků, ale také umělců a sportovců. U všeho toho byl ON, pan fotograf, pan Ladislav Jiránek, emeritní president stříbrského fotoklubu.

Pan Ladislav Jiránek je nejenom skvělým reportážním portrétistou, kdy jeho portréty - z akce- vyžadují nejenom cit pro kompozici vystihnutí nálady i osvětlení ,ale značnou pohotovost. Jeho fotografie-jak šel čas- těch uplynulých padesáti let jsou zároveň dokumentem o novodobé historii  města Stříbra. Většina těchto fotografiií vznikala ve fotokomoře, tenkráte nebyly ani mobily ani digitály a jak sám říká těch negativů z kinofilmu bylo hodně moc... poslední léta jej můžete vidět s digitálem zrcadlovkou Nikon, jehož si oblíbil..

Popřejme tedy panu Ladislavovi hlavně zdraví a také dobré světlo !





Dne 10.06.2019:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro