Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Jan Rybecký a Hana Štollová v Borském zámku


foto ze slavnostní vernisáže

Jan Rybecký , malíř že Stříbra a Hana Štollová stříbrská umělecká sběratelka zahájili společnou výstavu v borském zámku a to v pátek 24.května od 18 hodin slavnostní vernisáží... mezi hosty byli nejenom rodinní příslušníci obou vystavujících, ale i mnoho přátel z Borska i Stříbrska a také  Výtvarníci Borska, jejíž zakládajícím členem byl právě Jan Rybecký.

Ten příchozím představil průřez svojí krajinářské výtvarné tvorby, a jak nám řekl, ke každému vystavovanému obrazu se vážou  vzpomínky na konkretní místa na Tachovsku. Jak také zdůraznil překvapuje jej jak se rychle mění svět okolo nás , většinou k horšímu, zanikají původní přírodní zcenérie ke škodě náš všech. Jsou zachyceny právě v jeho osobitých výtvarných obrazech nám současníkům pro potěchu a budoucím generacím jako sdělení o krásách tachovského regionu..

Paní Hana Štollová povýšila sběratelství na vyšší level, dalo by se říci na umělecké sběratelství. Její parfémové sklo,ale i další propiety obklopující krásu ženy nejenom v současnosti, ale hlavně v dobách minulých, uchovává ve svých vzácných rozsáhlých sbírkách a každá její výstava je nejen náročná na čas, instalaci, ale i na zvolené théma.. také tentokráte ukázala návštěvníkům  něco že svých pokladů a oko každé zde přítomné ženy jistojistě  zjihlo potěšením z krásy věcí jim dané.. 





Dne 26.05.2019:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro