Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Slavnosti jablek


také se Vám zdá, že je jaksi přeadventizováno ? Pojďme se tedy vrátit o několik týdnů nazpět...

Dnes je zlatá neděle a zítra to všecko vypukne? Předvánoční horečka poslední adventní noci vrcholí.. ze všech stran vám hrají hudlaj tudlaj tudlaj dá a bohové konzumu slaví své dny , mají obrovskou hostinu..mnoho lidí podléhá depresi a nejsou to jen Ti chudí ( více nežli 1000000 našich spoluobčanů) , kteří nemohou svým radolestem dopřát skvělé(bohaté) dárky a zářivé štědrovečerní stoly s nevídanými pochutinami,ale paradoxně i Ti bohatí, kteří již vše mají a nevědí co ještě IN nakoupiti, když je ta napěchovaná zlatá karta pořád svědí..

Letošní rok byl zvláštní rok, lesy usychají za vydatné pomocí kůrovce, voda mizí z české krajiny a lidé jezdí ve stále lepších bourácích, no nedivme se, všichni se chtějí míti pořád lépe a lépe..úrodná pole jsouce zabetonována mnohahektarovými hangáry, vždyť je vlastně nepotřebujeme.., teda ty pole, všecky potraviny nám přece dovezou kamiony nejen po té D1, ale také na jaře nemrzlo a světe div se ovocné stromy i ty jabloně odvetly jedna paráda. Pomohlo žhavé slunce a také hlubokořenící staré stromy vysály všecku tu spodní vláhu, no zkraťme to, úroda byla bohatá přebohatá..

Když jsem poprvé uviděl ty hromady jablek v pangejtech byl to šokující pohled, jablko patří mezi nejzdravější ovoce, znalci vědí.. , škoda pomyslíte si.Když jsem ovšem jel za několik dní kol kolem jablka jaksi mizejíce, podivná to záhada, že by venkovský lid?.. ale nee, záhada se jaksi vysvětlila.. stáda laní a srnčí měla své nezasloužené podzimní hody..

jo , a nezapomeňte si koupit ty skvělá chemicky ošetřená a navoskovaná barevně svítící jabka stejné normalizované velikosti v nějakém tom supermarketu, patří přece na stědrovečerní stůl, jo a nezapomeňte účtenku EET, třeba vyhrajete ten vytoužený milionek...

Slavnosti jablek, nejsou slavností lidí, jak by se nám mohlo zdáti při pohledu na krasíkovský kopec obležený auťáky.

Slavnosti jablek jsou slavnosti přírody...





Dne 23.12.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro