Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Jestliže je sobota musíme být v Úterý...


...je li Úterý, musíme tam v sobotu..

Jsou v naší vlasti Bohem zapomenuté kraje, v našem krásném kraji je to nejen Sokolovsko,Žluticko,Tepelsko..., ale kupodivu mají jedno společné. Nejsou zapomenuté lidmi, tedy spíše zpěvačkami a zpěváky.V tomhle kraji je kupodivu mnoho amatér ských pěveckých souborů, až to našince opravdu překvapí, není to jen např. Dolce Vita ze Sokolovska, ale i třeba pěvecký sbor Rosa Coeli ze Žlutic..

...musíme být v Úterý v sobotu 8.12.2018 a to nejlépe  v 15.00 v kostele Sv.Jana Křtitele. Úterý je právě takové malé městečko jakoby Bohem zapomenuté, kde se opravdu zastavil čas , je to zvláštní místo, kde mužete cítit zvláštní energii, jež zde byla ukládána dlouhá staletí, jež provází historiii tohoto lidmi nezapomenutého kraje..Pěvecký soubor Rosa Coeli předvedl návštěvníkům starobylého zvláštní energiií nabitého kostela Svatého Jana Křtitele nádherné adventní zpívání, jedinečný neopakovatelný zážitek v podmračeném deštivém advetním sobotním odpoledni Léta Páně 2018..koncert samotný pořádalo občanské sdružení Bart z Úterý ( zal.2000), veliké poděkování všem účinkujícím i organizátorům.

----------------

Všem, kdo se zajímají o historii naší země, vřele doporučuji návštěvu nejen městečka Úterý, ale hlavně uvedeného kostela,který se správně jmenuje celým názvem kostel Narození sv.Jana Křtitele. S údivem hledíte na hlavní oltář, jakási -česká Petra- , která Vás  svojí monumentalitou  a výškou naprosto uchvátí, na hlavním oltáři je mimo jiné umístěn obraz svatého Jana Křtitele, kostel samotný ja barokní a pochází od Kryštofa Dientzenhofera z roku 1695 !!..





Dne 09.12.2018:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro