Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 09/2018


Víte, že…

Informace z radnice 09/2018

 Víte, že…

 … naše knihovna se zapojila do zajímavé akce a zakládá tzv. „Semínkovnu“, mimochodem první na Tachovsku? Oč jde? Doneste přebytky semínek nebo sazenic zeleniny, bylinek a kytek ze zahrádek do Městské knihovny ve Stříbře (Masarykovo náměstí 437). KDY: Zaseli jste a zbyla Vám semínka? Můžete začít hned. JAK: Zapojit se můžete jednoduše! Vkládejte semínka zdravá, vyzrálá, co z nejlepších rostlin, nehybridní a hlavně bez chemického ošetření. PROČ: Pro dobrý pocit...

 … mladý stříbrský včelař Jakub Heicl je desátý na světě? Ve Francii vybojoval svěřenec stříbrského vedoucího včelařského kroužku Oldřicha Koubka ze stovky účastníků toto skvělé místo a potvrdil tak opět skvělou práci našich včelařů. Gratulujeme.

 … mezinárodní projekt CityWalk cílený na zlepšení podmínek pro pěší a nemotorovou dopravu zná již výsledky dotazníkového šetření? Kompletní informace od pracovníků Regionální rozvojové agentury, se kterou na tomto projektu spolupracujeme, naleznete zde ve Zpravodaji.

 … na Stříbrsku zajišťuje KOTEC terénní program pro lidi ohrožené závislostí? Aktuálně je na Stříbrsku můžete potkat každou středu od 13:00 - 17:00 hod - poradenství (reflexe užívání, podpora v abstinenci, nástupy do léčby) a čtvrtek od 13:00 - 17:00 hod - HR služby, výměnný program.

 … krásných 96 let svého života oslavila paní Růžena Bolehovská? Vše nejlepší a hlavně ještě stále hodně zdraví jí přišla popřát členka SPOZu paní Marie Ďurová společně se mnou. Ještě jednou gratulujeme a děkujeme za milé posezení.

 … Stříbro zažilo nápor tisíců fanoušků motokrosu? Konalo se zde mezinárodní mistrovství ČR. K vidění byly vynikající sportovní výkony, celá česká špička i řada zahraničních hvězd, zajímavé i ostré souboje. Když k tomu přidáme skvěle připravenou trať i organizaci a objednané počasí, vyjde nám z toho skvělá propagace tohoto sportu, města Stříbra i místního AMK. Klobouk dolů před pořadateli a velké poděkování i ze strany města.

 … senioři si užili pohodové odpoledne? Pod pergolou jim k poslechu i tanci zahrál harmonikář, starosta města Karel Lukeš společně s milými pečovatelkami opekl buřty. Jsem moc rád, že si pod pergolu našli cestu i senioři, kteří nebydlí přímo v domě s pečovatelskou službou. Chtěl bych také poděkovat našim pečovatelkám za pomoc při organizaci a péči, dále našim dobrovolným hasičům za ohniště a dřevo, vedoucí Sociálního odboru paní Ratajové a mé mamince za rajčata a další úrodu ze zahrádky a všem seniorů za účast.

 … celorepublikovou charitativní akci Metrostav Handy Cyklo Maraton (MHCM) opět vyhráli naši sportovci? Tým Plzeň v žíle, jehož část tvoří i sportovci a cyklisté ze Stříbra, dále pak z Plzně či Přimdy, obhájil i v letošním roce první místo. Tato akce má za cíl spojit zdravé i handicapované sportovce a během 111 hodin zvládnout non-stop projet trasu 2222 kilometrů napříč celou republikou. Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci města i regionu!

 … pracovníci SMMS pokračují na úpravách budovy bývalé Spořitelny, kam se budou stěhovat strážníci MP? V uplynulém čase se dělaly rozvody elektro a slaboproud včetně zabezpečení. Rád bych upozornil, že stále přibíráme a hledáme nové strážníky. Pokud byste měl někdo zájem, případně věděl o někom ze svého okolí, kdo by měl chuť pracovat jako strážník u naší Městské policie, stačí se ozvat přímo mně na známých kontaktech

 … ani o prázdninách se neodpočívalo a pracuje se na velkých akcích a opravách? Prioritou je dokončení nové mateřské školky Prokopa Holého. Dále pokračují práce na lávce v parku, 2. etapě náměstí, rekonstrukci budovy Základní umělecké školy či opravách sociálního zařízení v ZŠ Gagarinova.

 … letos opět nastupuje do prvních tříd hodně dětí? V každé z našich škol budou otevřeny 2 třídy prvňáčků, přičemž v ZŠ Gagarinova budou třídy naplněny na maximum (30 dětí). Kromě toho bude letos na ZŠ Mánesova opět otevřena i tzv. přípravná třída pro děti s odkladem povinné školní docházky. Dětem přeji úspěšný a pohodový vstup do nového školního roku a jejich rodičům především pevné nervy.

 

Milí spoluobčané,

máme před sebou poslední měsíc do nových komunálních voleb. Musím říct, že 4 roky utekly jako voda a pamatuji si to skoro jako včera, když jsem začínal ve funkci. Pokud vím, byl jsem nejmladší starosta v historii města. Od toho se odvíjela spousta dalších věcí. Nikdy jsem nebyl tím, který by se snažil někomu něco nařizovat, diktovat či dokazovat svou pravdu. Naopak, snažil jsem se naslouchat, domluvit se, vysvětlit si a poradit se. Být prostě normální, lidský. Který přístup je lepší nebo horší, posuďte sami.

Myslím si, že za 4 roky se udělalo hodně práce, ale musím také říci, že jsou věci, které se nepovedly nebo nedotáhly do konce. Věřím však, že bude čas i možnost pokračovat v započaté práci a některé věci dotáhnout a prosadit v budoucnu.

Říká se, že po bitvě je každý generál, proto určitá rozhodnutí by člověk dnes udělal třeba jinak, možná lépe. Některá rozhodnutí vznikají jednoduše, jiná naopak bývají často výsledkem náročných jednání, dohadování a těsného hlasování. Nicméně naše krásné město by nemělo být politickým bojištěm. Naopak bychom měli více používat obyčejný zdravý rozum a hledat důvody, jak jít dál, ne hledat důvody, proč to nejde.

Každý si pod tím, co dělá starosta, může představit spoustu věcí. A každý na mém místě by funkci pojal určitě jinak. Troufnu si však říci, že jsem byl k dispozici téměř non-stop, můj mobil byl veřejně známý, dveře do mé kanceláře otevřené a neměl jsem problém zvednout telefon i o půlnoci či se s kýmkoliv zastavit a popovídat si.

Velice rád jsem při zásazích přímo na místě podpořil naše dobrovolné hasiče. Mimochodem je to skvělá parta, která pro město dělá mnohem a mnohem víc. To samé platí i pro naše strážníky. Povedlo se nám navýšit jejich počet, stmelit partu a vždycky za nimi budu stát.

Za ty 4 roky jsem potkal spoustu skvělých, moudrých a zkušených lidí. Snažil jsem se od nich vzít si to nejlepší. Doufám, že mě posune v životě dál.

Závěrem mi dovolte poděkovat všem, kteří nám v uplynulém období fandili a pomáhali. Poděkovat bych chtěl však i těm, kteří nám třeba nefandili a kritizovali, protože i kritika vás nutí se zamýšlet a posouvá vás dál.   

Váš starosta města

Bc. Karel Lukeš

 



Dne 19.09.2018:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro