Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Studenti učiteli, senioři studenty


Bezplatný počítačový kurz pro seniory

Zajímalo Vás někdy, jaké to je stát se  pro jeden den učitelem? Tuto možnost měli studenti Obchodní akademie ve Stříbře. Úterý, dne 15. května 2018, bylo velkým přínosem pro mnohé z nich.
Studenti zorganizovali v rámci projektu Erasmus+ pod vedením několika členů učitelského sboru bezplatný počítačový kurz pro seniory, který měl velký úspěch.

Dorazilo celkem osm účastníků, z nichž několik uvedlo, že již podobné kurzy absolvovali, ale jejich přínos neodpovídal jejich očekávání. Hlavním důvodem byl jen jeden učitel věnující se několika účastníkům.
Tomuto problému se však stříbrští studenti vyhnuli přímo ukázkově. Výuka probíhala jeden na jednoho. Každému účastníkovi se věnoval jeden student OA. Účastníci proto mohli klást konkrétní dotazy a požadavky. Zájemce do kurzu přivedla převážně touha dozvědět se alespoň základní informace v oblasti internetu, dále pak kopírování fotografií z jejich mobilních telefonů do počítače, atd.

  • „Bylo to skvělé, moc mi kurz pomohl.“
  • „Ano, rozhodně to pro mne bylo velkým přínosem.“
  • „Skvělý kurz, ráda se zúčastním i příště.“

Po těchto a mnoha dalších pozitivních ohlasech jak od aktérů kurzu, tak studentů i učitelů, je zde velká šance, že se podobný počítačový kurz bude pořádat i příští rok. 

Jak již bylo zmíněno, tato akce se konala v rámci projektu Erasmus+. Jedná se o vzdělávací program Evropské unie, který podporuje vzdělávání a mobilitu. Díky tomuto projektu („Společenská odpovědnost firem v praxi“) se tak v únoru 2018 několik studentů ze stříbrské OA podívalo do Londýna, kde absolvovali dvoutýdenní pracovní stáž v britských firmách. Tento pobyt byl pro ně velkým přínosem a zkušenosti a zážitky, které zde nabyli, jistě využijí v pozdějším studiu či zaměstnání.

 





Dne 24.05.2018:Kristýna Weilová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro