Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 04/2018


Víte, že…

Víte, že…

… Městská policie navštívila v rámci preventivní činnosti navštívila žáky 2. a 6. v ZŠ Mánesova? Mladší žáci byli seznámeni s vybavením MP, bezpečným chováním doma i v městském provozu, dopravními značkami, důležitými čísly na složky IZS a nechyběla ani oblíbená hra na strážníky a lumpy. U starších byla přednáška zaměřena na protidrogovou problematiku a prvky sebeobrany.

… pěvecká soutěž „Předveď svůj hlas“ zná své finalisty? První ročník přilákal zájem třicítky soutěžících a porota měla z čeho vybírat. Těšte se na finálový večer 28.4. v 18:00 v Kulturním domě.

… velikonoční zajíček krášlil prostor vedle radnice? Dvoumetrový svítící chlupáč potěšil především děti a stal se častým místem pro focení.

… jen co Dům dětí a mládeže spustil registraci na letní tábory, byla většina z nich obsazená? To svědčí o oblíbenosti těchto táborů a DDM tak v některých případech musel navýšit počet vedoucích, aby mohl navýšit kapacitu.

… máme za sebou první letošní vítání občánků? Ze 14-ti přihlášených dětiček byla tentokrát převaha kluků. Našim nejmenším přejeme v životě spoustu štěstí, radosti a zdraví.

…Stříbro – rozhodujme společně – projekt praticipativního rozpočtu má za sebou setkání s občany i setkání s předkladateli? Již nyní můžeme říci, že se nám objeví skvělé nápady a těšíme se na realizaci. Své žádosti jste mohli předkládat 15.4. Veškeré informace naleznete na: www.mustribro.cz/samosprava/stribro-rozhodujme-spolecne/

… mrazivé počasí umožnilo provoz ledové plochy i v měsíci březnu? Ledová plocha tak nabídla hokejistům i bruslařům možnost sportovat déle než bývalo dříve zvykem.  

… Legiovlak zavítal do Stříbra? Toto pojízdné muzeum na kolejích Československé obce legionářské, připomíná 100. výročí boje československých legií za samostatný stát. V současnosti se Legiovlak skládá ze 13 zrekonstruovaných vagonů, jakými se desetitisíce čs. legionářů přepravovaly napříč Ruskem po Transsibiřské magistrále v letech 1918–1920. Připomíná, že vznik Československé republiky stál na životech a odvaze legionářů, kteří s myšlenkou samostatného státu Čechů a Slováku bojovali prakticky po celém světě a na všech bojištích první světové války. 

Váš starosta Karel Lukeš



Dne 23.04.2018:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro