Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 12/2017


Víte, že…

Víte, že…

... ředitel stříbrské ZŠ Mánesova Václav Peteřík se stal nositelem prestižní ceny Euroregia Egrensis? Za budování, podporu a rozvíjení přeshraniční spolupráce převzal toto ocenění v německém Falkenbergu.

… čím dal častěji v poslední době řeší MP zatoulané nebo opuštěné psy? Většinou se majitele podaří díky zveřejnění na facebooku najít. Apelujeme však na majitele psů, aby na obojek napsali telefonní číslo, pejsek se tak rychleji vrátí domů. Jsou však i případy, kdy se psa majitel úmyslně zbaví a někde ho uváže. Tím však může dojít k trestnému činu týrání zvířat. Jsou jistě jiné cesty, jak situaci řešit.

… mezi Stříbrem a Těchlovicemi plánuje soukromý investor výstavbu tzv. testovacího polygonu pro automobily? Vše je zatím ve fázi příprav a zjišťování informací. K tomuto tématu již také proběhlo setkání s občany v Těchlovicích. 

… záchranáři ve Stříbře mají nový přístroj pro měření CRP? Podle hodnoty CRP lze zjistit, zda infekce v lidském těle je bakteriální nebo virová a zda je nutné nasadit antibiotika. tester bude sloužit pacientům pohotovosti.

… žáci výtvarného oboru stříbrské ZUŠ dosáhli výborného umístění ve fotografické tvorbě? V Ústředním kole soutěžní přehlídky výtvarného oboru základních uměleckých škol České republiky vyhlášené Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy Oči dokořán, které se konalo ve Šternberku získali svěřenci paní učitelky Veroniky Šatrové Alžběta FROUZOVÁ, Miroslav ŠKOPEK a Jana ŠTĚDRÁ vynikající bronzová místa

… stříbrská firma Kermi i v letošním roce podpořila naše dobrovolné hasiče? Vybavení v podobě letních zásahových obleků a rukavic v hodnotě 20.000Kč předali jednatelé společnosti zástupcům města a dobrovolných hasičů.

… v listopadu oslavily dvě občanky města Stříbra úžasná životní jubilea? Paní Jarmila Bauerová krásných 90 let a paní Marie Leskovcová, nejstarší stříbrská občanka, nádherných 100 let. Oběma dámám přišel poblahopřát starosta města Karel Lukeš i zástupci Sboru pro občanské záležitosti.  

… na náměstí máme již tradičně zimní „květinovou“ výzdobu? Tu již stihly otestovat i první mrazíky.

… v letošním roce se stříbrští občané zapojili do charitativní akce „Krabice od bot“ www.krabiceodbot.cz?

 Základní myšlenkou je, že rodina vezme krabici od bot (nebo jinou podobné velikosti), rozhodne se, zda vyrobí dárek pro chlapce či dívku a v jakém věku, krabici naplní novými drobnými věcmi, které by udělaly radost třeba i jejich dítěti, krabici vánočně zabalí, označí věkem a pohlavím adresáta a po telefonické domluvě donese na sběrné místo. A udělá tím radost cizímu dítěti a svému vlastnímu dítěti vysvětlí něco důležitého o světě, sounáležitosti a milosrdenství.

Slavnostní zakončení a předání sbírky se uskutečnilo druhou adventní neděli na vánoční besídce u Mistra Jakoubka ze Stříbra.

Bc. Karel Lukeš – starosta města



Dne 18.12.2017:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro