Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ze zastupitelstva dne 23. 1. 2012


Diskusi rozpoutalo až projednávání žádosti firmy ...

o zrušení věcného břemene, kdy žádající firma nemá zaplacený svůj závazek vůči městu a v dalším programu se měl projednávat její požadavek o prominutí závazku. Po návrhu na usnesení, že smlouvu na zrušení věcného břemene podepíše starosta až po uhrazení pohledávky města, bylo projednávání přerušeno s tím, že se k němu zastupitelé vrátí po projednání žádosti o prominutí pohledávky. Zastupitelé pohledávku neprominuli, ale pak schválili uzavření smlouvy na vzdání se práva věcného břemene, ale v usnesení se již podmínka na podpis až po zaplacení neobjevila.

Po vyjádření souhlasu prosincového zastupitelstva s možností přebudování objektu bývalého domova mládeže umístěného v uzavřeném areálu v Revoluční ulici na budovu MŠ, zastupitelé schválili bezúplatný převod zmíněné budovy z Plzeňského kraje na město. V průběhu roku 2012 se očekává vypsání dotačních titulů na přestavby objektů na MŠ.

V rámci revitalizace kasáren byl pomocí dotace vybudován středotlaký plynovod s přípojkou pro areál bývalých kasáren. Zastupitelé schválili právní kroky vedoucí k zprovoznění plynovodu. Zastupitelé dále doplnili seznam budov schválený na prosincovém zasedání k demolici v kasárnách o neudržované a nevyužitelné budovy malého rozsahu.

Zastupitelé schválili záměr uspořádat Mistrovství ČR v cyklokrosu v rámci Českého poháru ve Stříbře v sezóně 2012/2013 dne 12. 1. 2013.

V diskusi se objevil dotaz, zda se bude bývalý místostarosta ještě zúčastňovat jednání zastupitelstva, když od své rezignace na post místostarosty již počtvrté na jednání chybí.  Pan starosta uvedl, že se pokaždé řádně omluvil, takže předpokládá, že ano. Na dotaz ohledně nového místostarosty pan starosta odpověděl, že dosavadní jednání jsou bez závěru, který by se dal zastupitelstvu předložit.

Před podáním žádosti o dotaci na zastřešení kluziště jednali pan Souček a Bc. Lukeš s rozvojovou agenturou, která je ubezpečovala, že by byla schopná vypracovat žádost do nadcházející dotační výzvy tak, aby splňovala její podmínky. Žádost byla pro nesplnění podmínek vyřazena a z diskuse vyplynulo, že vypracování žádosti bylo zadáno jiné agentuře než té, se kterou zastupitelé jednali.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 20.02.2012:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro