Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Vážení spoluobčané,


rozhodl jsem se touto cestou Vás informovat o dění na radnici.

V únoru letošního roku jsem chtěl otisknout v místním Zpravodaji článek. Tento článek nebylo na pokyn pana starosty MKS dovoleno otisknout. Následně jsem byl pozván panem starostou Červeným na radnici na nevázaný přátelský rozhovor. Zde jsem panu starostovi i panu místostarostovi vysvětlil své počínání. Oba dva mi vysvětlili, proč nebylo možno článek dát do Zpravodaje.

Pan starosta Dr. Červený potvrdil, že opravdu chodí stále učit na obchodní školu a že do 30. 4. 2011 tuto činnost ukončí. Panem starostou mi bylo vysvětleno, že má roční smlouvu a není jednoduché ji zrušit a za něho najít náhradu. To si přece pan starosta měl uvědomit v momentě, když vstupoval do komunální politiky? Myslím si, že je to velmi neseriózní jednání vůči spoluobčanům. Pan místostarosta potvrdil před panem starostou, že opravdu v našem Muzeu po celou dobu přespával, protože neměl kde bydlet. Pan místostarosta Plánka, pokud Vám to spoluobčané nevadí, tři a půl roku je ubytován v našem Muzeu za naše peníze (bydlel, používal vodu, elektřinu a teplo), co je dále zarážející, když Muzeum musí být elektronicky zajištěno, že nikdo včetně Policie ČR o této skutečnosti neinformoval anebo si můžeme položit otázku nebylo to s tichým souhlasem bývalého vedení radnice? Nechcete také náhodou někdo bydlet v našem Muzeu? Je to zadarmo!!!

Myslíte si, že všechno by mělo našim novým představitelům města projít, vždyť jejich hlavní nynější snahou by mělo být vést odpovědně a bez ohledu na čas naše město v následujících létech.

Vždyť oba pánové (představitelé města) ani nevědí, co se v kterém koutu našeho města děje. Myslíte si, že je to tak velký problém zajímat se živě o dění v našem městě? Vždyť to přece patří k jejich práci, řekl bych vědět dřív - než ostatní.

Dále by mne mimo jiné zajímalo, proč se urychleně neřeší otázka problémových spoluobčanů v oblasti náměstí a okolí, kde to každý den vypadá jako v Chánově. V celém okolí náměstí je velký nepořádek a odpadky, rozbitá skla a chodníky a komunikace znečištěny (pozvraceny). Přitom městská policie na vše dohlíží „ostřížím okem" ze své nedaleké stanice. Není to o rasismu, ale o zákonech, které jsou pro všechny stejné. Stačí pozorovat návštěvníky našeho města, jak nevěřícně na vše koukají a rychle z našeho města odjíždějí. Jsem velmi zvědav, jak asi bude vypadat nově zrekonstruované náměstí, když v současné době si nejsme schopni ohlídat to stávající.

Pokud má na to někdo jiný názor, je to jeho plné právo, ale prosím zveřejněte ho a laskavě podepište se anebo ho prezentujte na jednání zastupitelstva města Stříbra a nenechte se vedením radnice odbít. Schovávat se za anonymní podpisy dokážu také, ale tím se nic nevyřeší.

Ve Stříbře 27. 4. 2011

Poznámka redakce: Za obsah a údaje zveřejněných materiálů ručí výhradně autor nebo zasilatel příspěvku. Uveřejněné materiály nutně nemusejí vyjadřovat názor redakce serveru stribro.cz nebo jeho provozovatele. Zmiňovaným představitelům města byl poslán zveřejněný text předem k vyjádření s tím, že by jejich reakce byla zveřejněna současně s článkem. Žádná reakce zatím nepřišla.

S ohledem na vysokou návštěvnost a stále probíhající diskusi byl aktualizovan článek původně zveřejněný 30.04.2011 v 10:23.

Předcházející článek z kategorie "Zastupitelstvo".





Dne 06.05.2011:Václav Nejedlý


08.05.2011 - 10:10:03
mecenas - JR, ano u schůzky pana Nejedlého jsem nebyl. Napsal jsem, že pan Plánka přiznal, že přespával v muzeu. Což je fakt a slyšeli to všichni, kteří byli na zastupitelstvu. Takže vody nečereřím. Kdybyste se účastnil, slyšel byste to také.
07.05.2011 - 20:12:21
rak - pro Mila: píšeme každý o něčem jiném- takže otázka cenzury. Macák coby šéfredaktor informoval o tomto článku vedení radnice a čekal co s tím má udělat ( alibistický tah ). On jako šéfredaktor měl článek zveřejnit a nemusel nikoho informovat. Ale protože je to velice příčenlivý pán, udělal to co udělal a ve finále článek na doporučení neotiskl. Rozhodování, zda otisknout článek nebo ne, je pravomoc šéfredaktora a protože bylo upozorněno pouze na tento článek p. Nejedlého, vidím v tom jasné prvky cenzury se vším všady.Jednoduše řečeno objevilo se něco, co vedení nechválí a tak se udělalo vše proto aby veřejnost nic nevěděla (o tohle šlo přeci soudruhům znamenitě několik let ale před rokem 1989) Dnes jsme snad jinde .....doufám!
07.05.2011 - 10:07:09
Mila - Pro rak: I na těchto stránkách je poznámka redakce, že zmínění představitelé města dostali text předem k vyjádření s tím, že by jejich reakce byla zveřejněna současně s článkem. To je jediné správné a demokratické řešení. Z tohoto pohledu je naprosto logické, že se i pan Macák obrátil na vedení města a sám k tomu v diskusi uvádí: „Pokud se týká mé údajné cenzury - tak bohužel ani toto není mé rozhodnutí. Naopak jsem doporučoval klidně zveřejnit.“ Vy byste v práci neuposlechl svého šéfa?
06.05.2011 - 23:37:07
rak - Pro Mila: nic nepřehazuji ale píši k tématu. Pan Nejedlý přinesl k otištění článek na MKS a tam Macák běžel za starostou co s tím?a výsledek jue neotisknout. Otázkou je , zda všechny příspěvky čte před otištěním starosta a nebo jen některé? a rozhoduje o jejich otištění? Proč jako šáfredaktor Macák neotiskl příspěvek p. Nejedlého a pak počkal na reakci dotčených? Jednoduše napsáno je tady cenzura, jinak by se článek objevil ne zpravodaji a ne s měsíčním zpožděním zde na stránkách stribro.cz, kde evidentně nikdo nezasahuje do otázky otisknout či ne. To je na vysvětlenou kam soudruzi spějí. Čest vaší práci děláte to dobře.
06.05.2011 - 21:57:19
binladin.ag - Pan Plánka osobně na zastupitelstvu přiznal, že v muzeu přespával. Ale pouze několik měsíců a jen na karimatce, jak chudinka uvedl. Možná by se hodila pohovka do kanceláře ředitele muzea. Doufám, že mu nebyla moc zima, protože v tom případě by mne zajímalo, jak byly účtovány energie a stočné za jeho pobytu. A pak co nám případně oplatou městu za toto přinese. Krom své arogance, jakou předvedl, když vysvětloval svou neúčast na "MASCE". On se přeci nebude lidem zodpovídat, kde a kdy byl. Vše domluví jinde a jinak. To je jednání místostarosty. To může rovnou sedět doma a domlouvat vše odtamtud.
06.05.2011 - 19:50:11
Mila - Pro jrewing: Obviňujete mě z překrucování, ale ve skutečnosti překrucujete sám. Jen se koukněte, jak rak 5.5.2011 v 15:40 zkusil přehodit odpovědnost z vedení města na pana Macáka. A pan Plánka měl přiznat přespávání v muzeu přímo na zastupitelstvu.
06.05.2011 - 13:55:22
jrewing - Mecenas, ať je kdo je dle pana Nejedlého u jednání, kde Plánka přiznal spaní v muzeu, nebyl.Takže to od někoho slyšel a nyní čeří vody. Nehledě ne to, že p. Nejedlý uvádí 3 a půl roku a mecenas pár měsíců. Druhá věc je ta, že jsem si nevšiml, že by někdo p. Macáka spojoval s cenzůrou v MKS. Buď rychleji čtete, nebo jste to překroutil
06.05.2011 - 12:04:56
Mila - Nebylo mi jasné, proč byl do diskuse zatažen pan Macák. Pak následoval pokus hodit cenzuru ve Zpravodaji na něj a on teď potvrdil panem Nejedlým zmiňovanou cenzuru ze strany vedení města. Že by se jednalo o přípravu na to, aby neprošel personálním auditem na radnici? Po informaci mecenáše o přiznání pana Plánky na zastupitelstvu, že bez vědomí bývalého starosty přespával několik měsíců v muzeu, je to už druhé potvrzení pravdivosti informací uváděných panem Nejedlým. Jedná se o natolik závažnou informaci, že by si článek zasloužil zobrazit opět na úvodní stránce.
06.05.2011 - 08:19:19
jrewing - pro rak: rokr se alespoň podepsal. Za svůj názor se nestydí. Ale já stále nechápu, co od lidí, kteří zde byli napadeni, chcete slyšet. To že ředitel muzea spal v muzeu je, jak jste napsal veřejné tajemství a že p.Červený učí je veřejné, ale už zase ne takové tajemství. To, že je na náměstí každou chvíli bordel, je věc každého z nás, ale hlavně policie a technických služeb. K čemu Vám všem, co chcete slyšet vyjádření obžalovaných, to bude? Bude levnější chleba? Připadá mi to, že jste jako jeden lampasák ze zdejších kasáren, kterého oblíbený rozkaz byl - " vojáku, hambitě sa" a voják musel odpovědět: "HAMBÍM SA"
05.05.2011 - 21:31:48
rak - Miluji tato hesla o míru a lásce kolem a pod. Škoda že se k článku nevyjádřili pánové, kterých se toto týká především starosta a místostarosta, ale vlastně jsou tak zaneprázděni a nebo je jim to fuck??
05.05.2011 - 19:46:47
rokr - Pro všechny: Teď už to začíná být opravdu NECHUTNÉ. Budu parafrázovat tu profláknutou budovatelskou píseň Wericha a Voskovce. Ten nemá rád toho a ten zas tohohle, a všichni dohromady uděláme prd! Kromě podepsaných nepoznám pod přezdívkami, kdo je kdo. Nevím, který z diskutujících je jen notorický kverulant, nepoznám, kdo je zhrzený nezvolený kandidát, nerozliším, který z Vás je kamarádem byvších, či současných. Jen je mi hodně líto, že Stříbro je v takovém stavu. Ten stav není výsledkem posledního 3/4 roku. Ten stav mi velmi silně připomíná naši "velkou" politickou scénu. Jenže na "velké" politické scéně nepochybně platí: Rozděl a panuj! Jestli to chceme uplatňovat v našem mírně zaprděném provinčním hnízdě, tak už se těším, až budou bojovat Jižáci proti Severákům, až budou války mezi rudými a těmi ostatními a nejvíc se těším na obrovskou bitvu mezi spravedlivými a pomýlenými. Jeden, jako druhý jsme měli tu nevídanou možnost vstoupit do volebního soutěžení, získat si obecenstvo a zasednout v zastupitelstvu, potažmo v radě a nedej Bože dělat i starostu. Já, přiznávám, jsem to nechtěl. Nejsem Augiáš a zcela jistě vím, že vypláchnout tenhle chlívek by asi znamenalo svést Mži už daleko před Svojšínem do úplně nového koryta. Děkuji všem lidem, kteří měli odvahu a vůli jít do obecních voleb. Mám úctu ke všem, kteří tak činili z důvodů nesobeckých. Držím palce a zároveň trochu lituji těch, kteří skutečně zvoleni byli. Ptám se: Ten stav, který tu panuje tolik let (komunikace, celkově infrastruktura, nekoncepčnost, apatie občanstva k dění....) tu vznikl až po minulých volbách? Kdo je stříbrský občan? Tuším, že po válce jich tu původních příliš nezůstalo, dosídlenci byli různí a mocná posádka ČSLA asi také město neobohatila o sbor patriotů, neřkuli snad Einsteinů. Soudruhů nejvyšší soudruh V.I.Lenin kdysi řekl: Se všemi lidmi musíme pracovat. No, tak nám tady asi nezbývá nic jiného, než se jejich soudruha držet, jinak se tu postřílime. Připojuji podpis, dodnes jsem psal pod nickem. Vlastík Vlasák.
05.05.2011 - 19:05:08
dirigent - Byl jsem osloven "fobusem" a "rakem", tak si dovolím reagovat. Jsem loajální úředník a tedy se nebudu vyjadřovat k věci. Jednoznačně jsem odpovědný starostovi města a ten jediný může hodnotit mou práci a ne diskutujícím bez podpisů. Pokud se týká mé údajné cenzury - tak bohužel ani toto není mé rozhodnutí. Naopak jsem doporučoval klidně zveřejnit. Ovšem nemohu nereagovat na "výkřiky", pod které se pisatelé neumí podepsat. Jestli mimo svou pracovní dobu fandím hokeji, či cyklokrosu je pouze moje věc. Mohu Vás ujistit, že si svoje pracovní povinnosti plním, ale dost mi zaráží výpady proti mojí osobě. Zřejmě jsem velkou překážkou pro některé diskutující, kteří si neuvědomují, že balancují na hraně pomluv. Jsem přesvědčen, že by se jim velmi těžko obhajovaly jejich "zaručené" informace. Mrzí mne, že výzva p. Nejedlého, který se řádně podepsal pod svůj názor a všechny vyzval k diskuzi, nebyla vyslyšena a raději se to stočilo na napadání práce mojí p. Šoltyse, občanských sdružení a spolků ve městě, které mimochodem dávají život občanům ve městě a dělají činnost, kterou by město jen těžko vůbec někdy samo realizovalo. Jsou to většinou lidé, kteří nechtějí jen sedět po hospodách, popř. sedět u počítače doma a všechny jen napadat. A pokud možno ještě ze zálohy a pokud možno bezejména, aby to "hrdinství" mohlo mít větší "grády". Jen bych rád upřesnil správný směr - kontrolu a stížnosti na zastupitele musí řešit pouze a jedině kontrolní výbor, které ze zákona musí zastupitelstvo ustanovit. Vzhledem k tomu, že je to iniciativní orgán zastupitelstva, tak věřím, že po posledním zasedání již určitě koná kroky. Asi by nebylo pro nikoho příjemné, kdyby jeden úředník měl takovou pravomoc hlídat co dělá jakýkoliv úředník města, popř. jakýkoliv zastupitel. Pokud něco chcete kritizovat, pak je opravdu velmi vhodné se alespoň okrajově seznámit s věcí. Takto jsou to jen výkřiky. Vážím si demokratické diskuze, kterou začal p. Nejedlý, ale plně odmítám výpady ze zálohy. Rád budu diskutovat s každým přímo, ale nad argumenty, které budou mít alespoň trošku smysl. Ještě jednu poznámku - nejsem politik, ani vedoucí pracovník a tedy mám nárok na ochranu mého jména stejnou jako všichni ostatní. S pozdravem pracovník vnitřní kontroly (ne vedoucí) Bc. Jan Macák
05.05.2011 - 17:54:28
Pepa - Pro fobus: Teď místo odvádění překrucujete. Nenapsal jsem, že pan Macák má v popisu práce práci pro fanklub. Napsal jsem, že byl a je správcem rozpočtu cyklokrosového závodu pořádaného Městem Stříbrem a z toho mu vyplývá celá řada pracovních povinností, které může udělat pouze zaměstnanec města. Vše ostatní dělá ZADARMO přípravný výbor cyklokrosového závodu, který jmenoval převážně z řad fanklubu zastupitel p. Štybar starší, kterého zastupitelstvo města pověřilo organizačním zabezpečením uspořádání závodu. Je jasné, že i další práce pak dělají převážně členové fanklubu. Nicméně máte-li zájem zúčastnit se brigád na přípravu trati či její úklid, napište na FanStyby@stribro.cz, každá ruka dobrá. Josef Hrábek
05.05.2011 - 16:01:12
fobus - pro Rak- já nechtěl řešit personální politiku MKS.jenom jsem chtěl poukázat přesně na to,co jste napsal Vy.takže s Vámi plně souhlasím,jenom s malým upřesněním-p.Macák snad sleduje hokej,ale hlavně sleduje vývoj v cyklokrose,který jak zde napsal p.Hrábek je přeci i tak trochu v jeho pracovní náplni.Opravdu máme na radnici lidi na svých místech.
05.05.2011 - 15:40:48
rak - pro: vera, fobus, jrewing.... nevím proč pod tímto článkem řešíte personální politiku MKS, když se v Muzeu děly věci těžko pochopitelné pro normálního slušného člověka. Pan Nejedlý našel odvahu a nazval věci tak jak jsou a když zafungovala Macákovo cenzura a článek nebyl otištěn ve Stříbrském zpravodaji, zveřejnil fakta zde. Otázkou zústává co bude dál a co si necháme ještě jako občané líbit resp. co si ještě Plánka dovolí a bude mu dovoleno, kdyby se dostal opět do tíživé životní situace. Evidentně toto jednání vadí jen pár diskutujícím a tak ani Macák coby zaměstnanec vnitřní kontroly města (v jehož pracovní náplni je určitě kontrolovat dodržování zákonů) klidně spí a nebo spíš fandí hokeji? Opravdu se ukazuje, jak správní lidé jsou na svých místech zaměstnáni pod úřaem.
05.05.2011 - 14:07:11
mecenas - Fobusi, ano, paní Sihelská umí fotit a napsat pár řádek k akci, ale tohle přece není hlavní náplň práce ředitelky MKS! To jsou právní, finanční, účetní, personální věci, domlouvání a plánování akcí, jednání s herci, kapelami atd. Ale pravda, na tohle tam paní Sihelská má teď zaměstnance, který nahradil slečnu Deredimosovou. Takže to shrneme, papírově je ředitelkou pí. Sihelská, ale protože raději fotí a píše, vyhodila slečnu Deredimosovou, dělá práci její (fotí, píše, vybírá vstupné) a na ředitelskou práci přijmula pana Koenigsmarka. Tomu nezbývá než se hořce pousmát, protože s tím radní nic neudělali.
05.05.2011 - 13:43:10
vera - Prace na mks neni jen o foceni a vybirani penez za vstupne.Je to take trvaly dohled pri akcich,kt.zacinaji napriklad v 10rano a konci ve 3,4 nad ranem.Je fakt,ze toto se da resit 'brigadnikem',ale ktery z brigadniku za par korun platu podepise zodpovednost za poradek v kd?
05.05.2011 - 13:27:02
jrewing - p.Koenigsmark ? Tak to taky nechápu. Jenom to jméno slyším a mám stejné žaludeční problémy, jako někteří diskutující.
05.05.2011 - 13:21:30
fobus - pro Pepa-neodvádím věc jinam.Jenom jsem chtěl napsat,jak se věci mají.Další příklad-někdo zde tvrdí jak p.Plánka dělá a nedělá co by měl a jak se p.starosta tituluje Dr.Vysvětlil jste mě proč p.Macák který řídí vnitřní kontrolu má v popisu práce pracovat pro fanklub p.Štybara(i když si myslím že by toto asi jiný zaměstnavatel nestrpěl,protože za práci pro fanklub přece není placen městem,potažmo státem)ale nechápu,proč někdo napadá lidi kteří pro město určitě budou chtít udělat.A to že jsem napsal fakt,že p.Macák toleroval naproti jemu sedícímu p.Šoltysovi v jeho pracovní době dělat jiné věci ukazuje pouze na to,jak to při minulém vedení radnice vypadalo.A podle toho ať se zařídí současné vedení.A ještě odskočím k MKS-p.Patočka že byl kompetentní na svém místě?Toť otázka pro lidi kteří ho do funkce ředitele MKS zvolili při výběrovém řízení.Další věc která zde byla napsána je,že nová ředitelka MKSpodle dalších zde píšících občanů je to kamarádka p.Plánky)nevhodným způsobem propustila zaměstnance.Pokud vím jde o mladou slečnu,která měla na starosti co?Fotit?Vybírat peníze za taneční kurzy?Paní Sihelská fotí také a to myslím dost dobře a vybrat peníze může také.Ještě dodám,že na MKS by se dal ušetřit ještě jeden plat.A to plat lepiče plakátů,který dozajista pobírá policejní výsluhu a určitě víme o kom je řeč.Místo toho bych nechal lepit plakáty někoho,kdo je bez práce(veden na ÚP nebo pobírá sociální dávky)a bude rád za každou korunu kterou si vydělá.Na druhou stranu opravdu nechápu proč se na MKS opět objevil p.Koenigsmark.
05.05.2011 - 13:03:24
jrewing - pro Obcanag: Je s podivem, že na mé komentáře reagujete i vy, když se divíte, že na ně reaguje i někdo jiný.Dále - vše, co tu píšu, je můj názor.(na což mám nejspíš nárok - teď vlastně nevím, zda se ve Stříbře může svůj názor vyslovit.) Nevím, co je na mých myšlenkových pochodech tak zvláštního. Jsem jen materialista a myslím, že nelze mlátit osla za to, za co je kráva chválena. Toť vše
05.05.2011 - 12:40:29
Pepa - Pro fobus: Je docela úsměvné, jak se snažíte odvést pozornost od diskutovaného problému jinam. Ale na rozdíl od ředitele muzea, který se zodpovídá Radě Města Stříbra a na rozdíl od starosty, který se zodpovídá zastupitelstvu, jste se v případě jmenovaných pánů mohl obrátit přímo na jejich nadřízeného. Dozvěděl byste se například, že pan Macák byl a je oficiálně správcem rozpočtu Českého poháru v cyklokrosu, jehož pořadatelem je Město Stříbro a které pořádá ve spolupráci s fanklubem Zdeňka Štybara právě na podporu stříbrského občana a několikanásobného mistra světa, ale současně se s jeho pomocí zviditelňuje nejen v tuzemsku ale v celém světě. Takže pan Macák a nejen on, to má částečně ve své pracovní náplni. Jinak co se týče plánování jiných akcí, tak je pan Macák nemohl plánovat, protože ty plánuje valná hromada fanklubu Zdeňka Štybara a zajišťuje je rada fanklubu, organizačně předseda, materiálně radní pro MTZ, propagačně radní pro marketing a pan Macák pouze „sedí“ na penězích. Co se týče půjčování VW, nevím, zda byl fanklub nějak zvýhodňován oproti jiným, většinou jezdíme autobusem. Pokud sledujete pravidelně cyklokros, tak jste asi zaregistroval, že dříve komentátoři uváděli, že Zdeněk je rodák z Plané, protože se narodil v tamní porodnici. Dalo to velkou práci, ale teď už se mluví o rodákovi ze Stříbra a o jeho stříbrském fanklubu. A všiml jste si nejen při vyhlašování vítězů, že na prutech, které fanklub vozí všude s sebou je pod českou vlajkou i vlajka města Stříbra? A všiml jste si, jak televizní komentátoři mluví o závodě ve Stříbře? A mohu Vás ubezpečit, že na všech dalších tuzemských cyklokrosových a dokonce i na některých MTB závodech je Stříbro vždy zmiňováno. Zaregistroval jste, že vloni na závodě ve Stříbře byla i belgická televize a v jejím šotu se objevili záběry Stříbra? A mediálně vše běží nejen v televizi ale i v rádiu, v novinách a na internetu. To vše je důležité pro vzbuzení zájmu o turistický ruch, pak už záleží na místních podnikatelích, co zájemcům nabídnou a kam se mohou návštěvníci ve Stříbře a okolí podívat jako třeba do zmiňovaného skanzenu se štolou, ve které jsem se byl o hornických slavnostech již poněkolikáté podívat, jak horníci rozšířili prohlídkovou trasu. Josef Hrábek
05.05.2011 - 11:48:19
obcanag - Už vidím jak spím na pracovišti a zaměstnavatel to trpí! Je vidět, že radnice nezasáhla krize. Zatím co okolo se vesele vyhazovalo, zavíralo, tak radnice se rozrůstá, ale nic se nezrychluje. Stačí zadat audit strávené doby na pc a hned se ukáže jak se pracuje na radnici. Podporovat naše sportovce prosím, ale každý za své! Politická čest a morálka je na nízké úrovni. Volby nic neřeší. A pan jrewing má opravdu zajímavé komentáře a je s podivem, že někdo na to reaguje.
05.05.2011 - 11:26:43
Pepa - Jenom pro srovnání: Dostala se ke mně informace, že paní, které spadly městské hradby na barák a byla určitě v těžké životní situaci, si prý svoje náhradní bydlení platila. Josef Hrábek
05.05.2011 - 10:48:08
fobus - 1.Hornický skanzen je v krásné přírodě a je na něm odvedená kvalitní práce a proto si podle mě zaslouží být horníci zapsáni jako vlastníci pozemnu.2.pokud někomu vadí že p.Plánka spal v muzeu a pod., tak ho upozorňuji,že je to to nejmenší. Co například p.Šoltys?Bývalý vedoucí krizového řízení města.Jeho pracovní náplň spočívala v nekolikahodinovém prohlížení fotografií pořízených z jeho UL letadélka a dále spolu s p.Macákem - vedoucí vnitřní kontroly a to opět v pracovní době plánování akcí na podporu závodníka p.Štybara.Jenom by mě zajímalo-kolik město inkasovalo za půjčování služebního atomobilu VW Transporterna závody p.Štybara.6e by bylo možné půjčit si toto vozidlo a jet například jako fanda do Himalájí fandit p.Janu Krabcovi a dalšímu Stříbrskému občanu při jejich výstupu na Manaslu?Asi to nepůjde.Toto si mohou dovolit pouze vyvolení.P.Plánka pro muzeum udělal hodně práce a tak to že tam přespával je to nejmenší.A výtka že p.starosta není Dr., je totální hloupost.Ať tak či tak je to velmi slušný člověk a já jemu i p.Plánkovi přeji jen to nejlepší do jejich další činnosti.
05.05.2011 - 09:24:40
rak - Pro jrewinga: nevím proč to zlehčujete?! Já bych bral hned ubytování zdarma na nějaký ten měsíc, ono se dá ušetřit docel dost peněz, ale problém je jinde..jde o morálku, toto si tento pán nesmí ani v duchu dovolit, vždyť je to jasné zneužití jeho funkce!. Bohužel to nchává ostatní v klidu. To že se kolem krade je sice běžný jev, ale nemělo by to tak být a už ne u lidí, kteří nás mají zastupovat a být na určité úrovni spol. chování a jednání. A realita? Arogantní pán, co se za pár měsíců hezky vybarvil. Toto je daň demokacie a jen naivka by věřil, že se do politiky hrnou tací proto, aby svůj čas věnovali pro blaho občanů ( věnovali- myšleno za slušné peníze ale na plný úvazek ) jako uvolnění zatupitelé.
05.05.2011 - 08:46:15
biker - Pro jrewinga: A vtom to možná je....já chápu výkon starosty ne jako zaměstnání Vaší manželky, ale jako veřejnou funkci, kdy chce občan udělat maximum pro své spoluobčany a město. Pokud to chápete jako zaměstnání...pak lze pochopit i Váš postoj. Ale to se měl tedy nechat zaměstnat a pokud by mu ten zaměstnavatel povolil v pracovní době dělat pro jiného, pak tomu rozumím. A pokud chápete, že když někdo něco dělá za zády někoho jiného, je to zcela normální, pak chápu i Vaše schvalování zneužívání prostor muzea.
05.05.2011 - 08:46:15
biker - Pro jrewinga: A vtom to možná je....já chápu výkon starosty ne jako zaměstnání Vaší manželky, ale jako veřejnou funkci, kdy chce občan udělat maximum pro své spoluobčany a město. Pokud to chápete jako zaměstnání...pak lze pochopit i Váš postoj. Ale to se měl tedy nechat zaměstnat a pokud by mu ten zaměstnavatel povolil v pracovní době dělat pro jiného, pak tomu rozumím. A pokud chápete, že když někdo něco dělá za zády někoho jiného, je to zcela normální, pak chápu i Vaše schvalování zneužívání prostor muzea.
05.05.2011 - 08:12:09
jrewing - Jasně, souhlasím, co takhle Plánku zavřít na 10 let do hotelu Hvězda, aby si pamatoval, ŽE SE TOHLE NESMÍ? Pří výčtu zpronevěr, jste ještě krom vody, tepla a přístřeší opoměl započítat vzdušné. A to, že je Stříbro -Kocourkov je platné již delší dobu, ale já bych se nebál použít název HOŠTICE. To je o hodně přesnější.
05.05.2011 - 07:38:08
rak - Nestačím se divit. Pokud je pro někoho přiživování se na úkor ostatních v pořádku, což využívání prostor muzea Plánkou pro jeho bydlení zajisté bylo, pak nemám slov. Dost lidí má dnes finanční problémy a tak by si mohli přilepšit že sem tam někde něco ukradnou- což je to smaé a taky neomluvitelné! Zarážející je, že na zastupitelstvu se ze zbylých 14 zastupitelů nikdo nezabýval otázkou co s tím- jak toto řešit, jak zabránit aby se podobná věc neopakovala třeba i na radnici.Evidentně by bylo vhodné aby toto někdo řešil včetně náhrady škody- platba za využívané teplo, vodu, přístřeší...Ale jsme asi čím dál víc v Kocourkově, protože tohle ani "opozici" nevadí a tak jde život dál a jen čekám co se ještě provalí když byl Plánka v tíživé situaci. Hnus vážení, vracíme se o několik let zpět a jen písálkové na těchto stránkách nic nezmění.
05.05.2011 - 07:35:43
jrewing - Pro rejpal: Samozřejmě, že to byl jen příklad. Ale vlastně co to kecam. Myslím to vážně.Nezaregistroval jsem jediný přínos zdejšího hornictva pro lidi města zdejšího. Na úplném okraji města je jakýsi skanzen, kam ani při "HORNICKÝCH SLAVNOSTECH" nebyl přístup a to je vše. Veškerá aktivita - 0. A ať mi říká kdo chce, co chce, Hornické slavnosti byly sice pompézní(tedy asi- mě moc nepřišly) ale ty jsme platili taky všichni a myslím, že tam šlo víc peněz, než starostovi na výplatu. A kdo mi bude tvrdit, že všechno horníci zaplatili ze svého, tak tu o Budulínkovi jsem už slyšel taky. Ano, "Vietnamci" byl možná drastický příklad, ale co se týče přínosu obyvatelstvu si stojím za svým. Pokud se mnou nesouhlasíte,jako že je mi jasný, že ne, napište mi, jaký je přínos zdejšího hornictva pro obyvatele Stříbra.Protože ať přemýšlím, jak přemýšlím, nic mě nenapadá.
04.05.2011 - 23:12:14
rejpal - Pan Plánka je pro mně velké zklamaní, čekal jsem, že konečně přijde změna k lepšímu, ale bohužel, je to z bláta do louže a možná i změna k horšímu.To samé se dá říct i o panu Červeném.Zatím jsem nezaregistroval jedinou věc, kterou by pánové prosadili, ze svého programu.Pokud tedy nepočítají, že personální audit je o tom, že se vyhodí Patočka z MKS a nasadí se tam kamarádka.A když jsem potkal pana Plánku jak se poplácáva po ramenou s panem Koenigsmarkem tak jsem začal mít žaludeční problémy.A pro jrewing: pokud píšete, že vietnamci dělají pro město víc než horníci, to jste asi nemyslel vážně?Takovou hloupost snad ani nejde myslet vážně?Já osobně bych vietnamské trhy na náměstí zrušil, protože vietnamských obchodů už je ve městě většina a místo toho bych udělal farmářské trhy.Mimochodem, neměli náhodou v předvolebním programu zrovna pánové Plánka a Červený farmářské trhy...ale vlastně je po volbách...
04.05.2011 - 23:06:37
jrewing - Jo a než začnete psát něco o tom, že starosta učí v hodinách, kdy má sedět na radnici,tak si nejprve zjistěte fakta. Chodí na max 2 hodiny 3 x v týdnu odpoledne. Kdyby tam byl denně od rána do odpoledne, ani se neozvu, ale tohle?
04.05.2011 - 22:59:42
jrewing - Pro biker: Za prvé - moje manželka má také 2 zaměstnání - je to špatné? Je na tom něco nenormálního? Přijdete jí ukamenovat, tak jako starostu? A co se týče "ubytovny muzeum", mícháte jablka s hruškama. V muzeu spal ředitel této instituce a ne místostarosta.Nebo že by tam spal pan Tóth? On taky? No hrůza.
04.05.2011 - 21:48:48
biker - Asi jsem z jiného světa. Tak ono je normální, že za peníze nás všech pan starosta učí a vydělává si v době, kdy je placen za starostování učením a pan místostarosta se klidně nastěhuje do objektu města a někteří naši občané na tom nevidí nic špatně? No to jsem asi ve snu! Ve slušné společnosti se totiž toto neděje a tak si nemyslím, že jsme slušné město!
04.05.2011 - 14:57:27
rokr - Pššššt. Já mám zaručené informace, že v muzeu byl ukryt celá léta Usáma bin Ládin a na základě tohoto článku se urychleně vystěhoval, načež ho na základě občanského upozornění nejmenovaného stříbrského občana Američané zmrtvili. A ještě jedno vážné varování: Mám dojem, že v tom muzeu toho bude víc! Nikdo neví, kde je Procházka, nikdo neví, kde je Moťovský a nikdo netuší, kde se skrývá Duchmaus. Dokonce jsou v muzeu i jasné stopy přítomnosti Krejčíře, Mrázka a Pitra. I oni opustili bezpečný azyl a víte, jak to s nimi dopadlo. To muzeum je divné rejdiště. Na to bych dával velký pozor!
04.05.2011 - 13:42:47
jrewing - Já si myslím, že to, že přespával na karimatce v muzeu není tak strašná věc, jako prodat dům a odkoupit za zbytkovou cenu městský byt. O tom ale tady nikdo nemluví. Dle závažnosti bych řekl, že nějaké přespání ředitele muzea na svém pracovišti z důvodu havarijního stavu svého domu(každý tomu říká jinak) není tak strašné.A když pominu fakt, že jednou 3 měsíce a podruhé 3 a půl roku přespával v muzeu, tak těžko říct.Ruku na srdce, kdo z nás, pokud k tomu má příležitost, si v práci na počítači neprohlédne internet, nezamastí nějakou flash hru, nebo si nevytiskne něco soukromého. Jsou zde mnohem horší věci, které se neřeší. Pokud si to myslím dobře, tak p.Plánkovi nikdo nedovolil spát v muzeu, ale podle všeho mu to ani nikdo nezakázal.Neříkejte mi, že za 3 měsíce, když už to ví i p.Nejedlý, by se to starosta nedozvěděl. Buď to věděl a bylo mu to jedno, nebo to nevěděl a pak je vidět jak se na radnici před tím pracovalo. Měli bysme být rozumní a nehledat mušky tam, kde možná jsou, ale zaměřit se na pořádný masařky. A konec konců - Stříbro patří lidem a ne úředníkům. Takže až se provalí operavdu něco, co za to bude stát, rád pomohu s defenestrací. AŤ se na mne nikdo nezlobí, ale výkřik p.Nejedlého je výkřikem do Macochy. 3 body. 1.)Plánka spal v muzeu. 2.)Červený stále učí.3.)Romové a podobná havěť zaneřazují náměstí. Mě by štval možná ten 3-tí bod, ale z vlastní zkušenosti vím, že většinu bordelu na náměstí nedělají v největším tito lidé, ale úplně někdo jiný.
04.05.2011 - 13:42:46
jrewing - Já si myslím, že to, že přespával na karimatce v muzeu není tak strašná věc, jako prodat dům a odkoupit za zbytkovou cenu městský byt. O tom ale tady nikdo nemluví. Dle závažnosti bych řekl, že nějaké přespání ředitele muzea na svém pracovišti z důvodu havarijního stavu svého domu(každý tomu říká jinak) není tak strašné.A když pominu fakt, že jednou 3 měsíce a podruhé 3 a půl roku přespával v muzeu, tak těžko říct.Ruku na srdce, kdo z nás, pokud k tomu má příležitost, si v práci na počítači neprohlédne internet, nezamastí nějakou flash hru, nebo si nevytiskne něco soukromého. Jsou zde mnohem horší věci, které se neřeší. Pokud si to myslím dobře, tak p.Plánkovi nikdo nedovolil spát v muzeu, ale podle všeho mu to ani nikdo nezakázal.Neříkejte mi, že za 3 měsíce, když už to ví i p.Nejedlý, by se to starosta nedozvěděl. Buď to věděl a bylo mu to jedno, nebo to nevěděl a pak je vidět jak se na radnici před tím pracovalo. Měli bysme být rozumní a nehledat mušky tam, kde možná jsou, ale zaměřit se na pořádný masařky. A konec konců - Stříbro patří lidem a ne úředníkům. Takže až se provalí operavdu něco, co za to bude stát, rád pomohu s defenestrací. AŤ se na mne nikdo nezlobí, ale výkřik p.Nejedlého je výkřikem do Macochy. 3 body. 1.)Plánka spal v muzeu. 2.)Červený stále učí.3.)Romové a podobná havěť zaneřazují náměstí. Mě by štval možná ten 3-tí bod, ale z vlastní zkušenosti vím, že většinu bordelu na náměstí nedělají v největším tito lidé, ale úplně někdo jiný.
04.05.2011 - 09:51:43
mecenas - JR: Je jasné, že nikdy se nikdo nebude líbit všem a že všichni budou spokojení. Jde o to, aby radnice fungovala. A to si teď se současným vedení nejsem jistý. Pan Plánka při diskuzi s občany ukazuje svou aroganci a moc, pan Červený pro jistotu nechce mít s ničím nic. To asi nebude dobře. Jen tak mimochodem, místostarosta se za 6 měsíců nezúčastnil ani jednoho jednání MAS, kam byl zvolen za Stříbro, se slovy, že mu nikdo nebude určovat, kam a kdy má chodit, a že věci se rozhodují a dohadují někde jinde než na oficiálních zasedáních. Takhle se chová a jedná místostarosta? Co si o tom má pak občan myslet? A jinak pan Plánka přiznal, že opravdu bez vědomí bývalého starosty přespával několik měsíců v muzeu na karimatce.  
04.05.2011 - 09:10:46
jrewing - Ohledně městských odborů a jejich vládců - to bylo jen řečnické. Nikoho jsem tím nemyslel osobně.(To jenom aby se někdo neozval, že píšu nesmysly)
04.05.2011 - 08:57:31
jrewing - Pro Mecenas: Za 4 roky může být opravdu pozdě, ale co s tím chcete dělat? Svrhnout tyto vládce radnice a dosadit je někým jiným? Kým? Kdo je na toto místo vhodný kandidát? Kdo by dokázál radnici vést tak, aby nikdo neměl připomínky? Kdo je tak bezchybný a spravedlivý, že by dokázal z radnice vyházet všechny darmožrouty a nabubřelé úředníčky, kteří, když po nich něco chcete se tváří, jako by to všechno dávali ze svého? Moje otázka je špatná. Má znít kdo má takovou "moc"? Mě se taky nelíbí, že v jednom městském odboru sedí manželka vládce druhého odboru a ve třetím sedí jejich syn. Pak se nelze divit, že spoustě lidí zde procházejí veliké podvody a že se každému měří jiným metrem.Že městské byty dostávají za hubičku ti nepotřební, ale potřebným se dostane leda výsměch. Ale je mi jasné, že radnice je vlastně taková jedna "mafie" a vůbec není lehké tam s tím cokoliv udělat. Čekal jsem, že noví radní s tímto něco udělají, ale zatím se to nestalo. Buď to nejde, nebo jim to nevadí, ale to je špatně. Nevyznám se v tom, takže je to jen můj názor. Ale opravdu nevidím rozdíl v tom, jestli radnici vede Lojza, nebo Honza. nevím, jestli někdo z Vás v prehistorii hrál hru Diktátor, ale to je to samé. Byl jste vůdcem nějakého státu a chodili za vámi zemědělci, že chtějí větší dotace, to samý ozbrojené síly, to samé státní úředníci. Ale měl jste jen omezené množství peněz a všem dát to co chtěli nešlo. No a když jste dal jedněm, tak druzí se Vás pokusili svrhnout. A to je tady to samý. Pokud tam bude Lojza a Vám nebude recht, jak to dělá, dosadíte tam Honzu a to se zas nebude líbit jiným. Takže si myslím, že tento kolotoč nikterak neovlivníme, i když se nám to nelíbí.
02.05.2011 - 16:36:48
občan - Zajímavé..kyž jsem tady napsal o minulém starostovi v souvislosti s úplatkářstvím (prostě to vím, ale hmatatelný důkaz, jako videonahrávku, či svědectví nemám takže to neřeším), byl jsem označen za nactiutrhače a pomlouvače..ok, ptám se tedy, kde jsou ti spravedliví, kteří mne se na mne slétli jak mouchy na bonbon a označili za lháře..proč už nepranýřují pana raka?..nebude to tím, že se vám tyto pomluvy náramě hodí, že?..jsou totiž proti Plánkovi a Červeném..jste banda nechutných pokrytců.
02.05.2011 - 14:07:38
jrewing - Pane Hrábku, já si myslím, že zde ve Stříbře se žije dosti po staru. Hokejisti si udělají týmy a chtějí, aby jim město postavilo zimák. Jenom takovej malej- takovou malou ČEZ arénu. Horníci(budeme - li tomu tak říkat) jsou většinou mladí lidé, kteří ve většině nikdy horníky nebyli. To, že si založí myslím že OS a udělají si na pozemku města, i když celkem nevyužitelném, skanzen je chválihodné. Pronájem zdarma je ale věc jiná. Proč Vietnamci na náměsti ve čtrtek platí za místo dost vysoké ceny, když pro lidi dělají mnohem víc, než horníci? Vzhledem k vysoké nezaměstnanosti u nich nakupuje své oblečení dosti velká skupina obyvatelstva. Zkuste udělat anketu, zda lidé chtějí chodit k hornickému skanzenu a kolikrát tam byli a kolikrát tam ještě půjdou. To by mne dost zajímalo, jak by tato anketa dopadla. Turisti a návštěvníci našeho města nemají ani tucha, že by zde něco takového bylo.Já jsem tam nikdy nebyl a ani nepůjdu. Víte vyrostl jsem na Kladně a tam jak známo bylo dolů spousty a takový skanzen, jako je na dole Mayrau, se nedá s tímto srovnat. Chápu, že zde je omezené množství lidí, ale prostě mě to nezajímá. A nakonec k Vaší otázce, co jsem pro město udělal já. Máte pravdu. Nic.Hokejbal jsem vedl ve svém volném čase a povětšinou za své peníze a ještě jsem se doslechl, že z příspěvků, které jsem vybíral na provoz klubu jsem si žil na vysoké noze. A když byly poslední povodně, prostřednictvím Vašeho serveru jsem se dotazoval, zda bych mohl jakýmkoliv způsobem pomoci a kde se mám hlásit. Bohužel mi nikdo neodpověděl a na radnici jsem nepotkal nikoho, kdo by byl schopný mi něco k tomu říct. Rád zdarma odpracuji pro město nějaké hodiny, ovšem nevím kde, co a na koho se mám obrátit. A vzhledem k tomu, že tam budu asi jedinej blázen, tak pochybuji o smyslu mé pomoci. Vůbec mě neznáte, ale soudíte. A jenom proto, že se zastávám nového vedení radnice.
02.05.2011 - 13:26:41
Pepa - Pane Topinko, nechápu, co mají společného horníci s popisovanými událostmi. Ale když už jsme u těch horníků, kolik Vy jste odpracoval zdarma hodin pro zviditelnění města nebo pro město? Kam se na Vaší práci můžeme přijít podívat? U horníků do skanzenu, do štoly nebo na hornickou stezku. Loňské setkání horníků ve Stříbře bylo také ukázkové. Ale abych Vám nekřivdil, tak jste v minulosti nějakou dobu trénoval žákovský hokejbal, v současnosti nevím. A když tohle všechno pro město horníci dělají, není nic divného na tom, že mají zdarma pronajatý pozemek a na to, co na pozemcích vybudovali, že jim město zřídilo věcné břemeno. Vždyť je to v zájmu nás všech a buďme rádi, že hornickou minulost Stříbra připomínají. Josef Hrábek
02.05.2011 - 11:16:19
jrewing - V zastupitelstvu města je celkem 15 lidí včetně starossty a místostarosty. V radě je jich opravdu 5, ale ještě existuje něco jako komise rady města a těch je 45. Zrovna dnes jsem si prohlížel na ině nový program MKS a zdá se mi, že oproti ředitelování p. Patočky je program pestřejší. nemusíte se mnou souhlasit, ale mě se zdá, že ano.
02.05.2011 - 11:06:10
mecenas - Pro JR: Rozdíl mi opravdu neuniká. Víte, spoustu věcí rozhoduje a řeší pouze placené vedení města (starosta, místostarosta), případně Rada města, ne zastupitelé. Ostatně, podívejte se na usnesení rady a uvidíte, kolik toho již rozhodli. A v radě jsou starosta, místostarosta + další 3 zvolení radní. A za 5 měsíců práce nového zastupitelstva (včetně vedení) města by již mohlo být něco vidět, nemyslíte. Hodnotit za 4 roky může být pozdě. A ohledně MKS jsem nemluvil o výběrovém řízení, o kterém by se zcela jistě dalo diskutovat, ale o tom, co paní Sihelská provádí po svém jmenování, když zjistila, že na tuto funkci nemá. Např. nestandardní vyhození zaměstnankyně, pokus o vyhození druhého pracovníka, přijmutí p. Koenigsmarka, nový Zpravodaj atd.    
02.05.2011 - 10:46:20
jrewing - Pro rak:P. Červený, je doktor pedagogiky. Tzn, že je doktor bez diskuze.Kdyby byl ing a vydával se za doktora, to by byla jiná, ale takhle si myslím, že je úplně jedno, zda před Dr má, nebo nemá Pae. Nové vedení je na radnici cca půl roku a netuším, co byste od nich chtěl za tak krátkou dobu. Jaké výsledky by pro Vás byly dostačující? Když se zamyslím, tak minulé osazení radnice za 4 roky za sebou nezanechalo nic, co by se zde dalo komentovat a to ještě předchozí krom alkoholových excesů starosty jakbysmet.Starosta při jmenování řekl, že neměl žádné ambice na tento post a že je to pro něj něco nového-neznámého, ale že to bude vykonávat nejlépe, jak bude moct. Myslím, že by bylo přinejmenším slušné ho nechat pracovat a soudit až po skončení jeho funkčního období. Tím, že jste věděl, co se v muzeu šustne jsem nemyslel opravu Plánkovo baráku, ale bujaré večírky v nočních hodinách. Pro Mecenas:Nevím to určitě, ale nejspíš Vám uniká rozdíl mezi vedení radnice a rozhodováním o všem možném. Rozhodnutí, která město vydá nemůžete přece házet na hlavu jen starostovi a vicestarostovi. Od toho je tady celé zastupitelstvo. A co se týká pí.Sihelské - pokud vím, tak máte právo na informace, takže když zajdete na radnici, tak Vám někdo musí ukázat dokument, na kterém budou podepsaní lidé, kteří ji na základě výběrového řízení vybrali. Já být vámi, tak tam zajdu a nechám si to ukázat. A pak teprve bych pranýřoval. Myslím, i když v našem státě a městě je možné lecos, že pokud to byl nějaký podvod, jak si lidé myslí, že by to možná chtělo rozšťournout, ale bez jakéhokoliv důkazu, podloženo doměnkami s tím nic nejde dělat.
02.05.2011 - 10:16:06
mecenas - Dobré by bylo, kdyby p. Nejedlý přišel na ZM a oficiálně se pana Plánky zeptal na zmíněné věci. Zastupitelé by pak na základě vzniklé diskuze mohli přijmout nějaké rozhodnutí. Jinak pochybuji, že tento článek vyšumí do ztracena. Přece jen, kdo radnici řídí? Starosta s místostarostou a ti nebudou mít zájem. Stejně jako vyšuměla aféra s neschopností paní Sihelské, kterou oba zmínění páni podpořili a neodvolali z funkce. A to i přes to, že všichni ví, že ona je pouze paní na psaní článků a focení, ředitelkou MKS rozhodně ne!
02.05.2011 - 07:41:15
rak - pro jrewing: všiml jsem si a je mi známo, že na oficiálních dokumentech včetně úředních se uvádí vždy skutečné ,správné a jediné označení . Takže titul Dr bohužel toto nesplňuje. Pak tedy nechápu proč se nepodepisuje pan starosta Dr. Bóďa, když ho takhle zná celé město. *Vedení radnice na svou práci evidentně nestačí dle výsledků jejich dosavadní práce. Přístupem šťourat se v tom co bylo a hledat tunely se nic konstruktivního neudělá, absencí na jednáních (Č.ZÁPAD..) se peníze nezískají ..a pod. Zajímalo by mě tedy co se novému tandemu daří- pokud to někdo ví ať nás informuje. *V dalším bodě nepopisuji co se šustlo v Muzeu, ale jaké jsou to náhody, když vždy firma opravující Muzeum opravuje nemovitost p. Plánky a že to vím? To ví přeci každý, stačí se zaptat sousedů a potvrdí vám to, ale na tom není nic špatného, jen mi udivuje ten časový sled a náhoda výběru stavebních dodavatelů prací. Takže dříve to byla Tazata a dnes je to další firma a pokud chcete vědět název skočte se zeptat kdo opravoval naposledy Muzeum. Zde nejde o pomluvy, ale konstatuji stav a velkou náhodu v počínání jednoho z námi zvolených uvolněných zastupitelů. Takže to co uvádím není pomluva, nedopouštím se ničeho v rozporu se zákonem, ale pouze poukazuji na neskutečnou shodu náhod.
02.05.2011 - 02:00:01
jrewing - Joooo a google je mocný. Teď jsem zjistil, že jste s panem Neubergerem odpovědný řešitel hornického spolku. Tak teď by mne zajímalo, když vytýkáte p. Plánkovi spánek v muzeu a hrozně Vám to vadí, proč nenapíšete, že hornický spolek užívá zdarma městské pozemky a dokonce si do katastru nemovitostí nechává zapsat věcné břemeno na tyto pozemky? To by možná lidi ze Stříbra také dosti zajímalo.
02.05.2011 - 01:45:21
jrewing - A ještě jse pane Nejedlý nepochopil jednu podstatnou věc. A to, proč je Váš článek pojmenován - " Vážení spoluobčané, rozhodl jsem se touto cestou Vás informovat o dění na radnici.", když nám v celém článku o radnici nepíšete nic, kromě toho, že jste tam byl na kávě.
02.05.2011 - 01:27:15
jrewing - Pro Rak: Nevím, jestli jste si toho někdy všiml, ale zkratka Dr znamená doktor a pokud je za MU, neboJU, či Pae je úplně jedno, protože stále znamená jedno a to samé. A za další jste nenapsal, proč by nové vedení radnice na svou práci nestačilo. To jenom že jsem tuto větu nepochopil. V bodu 2 litujete toho, že článek nebyl otisknut dříve, ale v bodě 4 popisujete, jak víte o všem,co se v muzeu šustlo. Tak to taky nechápu. V bodě číslo 6 popisujete, jak firma Tazata opravuje p.Plánkovi jeho baráček. Jezdím okolo toho baráku denně několikrát, ale NIKDY jsem si nevšiml, že by tam bylo něco, co by pracovníky spojovalo s touto firmou.
02.05.2011 - 01:11:50
jrewing - Dost by mne pane Nejedlý zajímalo, když jste tedy věděl o přespávání pana Plánky v muzeu a trvalo to 3 a půl roku, proč jste to neřešil již dříve? Proč jste to nenapsal před volbami? Kdyby to lidé věděli, nemuseli by tito na radnici vůbec sedět.Proč jste neposlal Policii ČR jednoho dne do muzea? Myslím, že i v únoru na řešení této situace bylo dost pozdě.Máte nějaké přímé důkazy? (fotky, videonahrávky, výpovědi DŮVERYHODNÝCH svědků, nebo záznam Policie ČR).Dale se mi nelíbí kamenování pana starosty za to, že stále učí na zemědělce. Za prvé učí jen pár hodin v týdnu a za druhé nevěřím tomu, že byste našel ve Stříbře větší počet lidí, kterým by toto zrovna vadilo. Další věc, kterou jste zmínil je odsun romů a jiných dle Vás problémových lidí z náměstí. To asi taky nebude problém nového obsazení radnice,že? Ale hlavně je to veřejně přístupné místo a pokud zde policie, ať městská, či státní nikoho nechytí u jakéhokoliv znečišťování, nikdo s tím nemůže dělat nic. Jako jak jste si to představoval? U každého vstupu na náměstí bude cedule " Zákaz vstupu romům, feťákům, Vietnamcům a jiným podvratným živlům? Tak to by asi nešlo. Zrovna o majálesu jsem si všiml, že na náměstí pobíhali lidé(a 100% to nebyli studenti) kteří s pivem, ale i jiným alkoholem v ruce dělali dost velký nepořádek.Když už napíšete článek, že by se mělo něco s něčím dělat, čekal bych, že navrhnete i nějaké řešení.A pokud se Vám nelíbí, že městská policie s tím nic nedělá, byl bych rád, aby jste se k nim přihlásil a s jejich pravomocí zašel vymlátit tyto problémové lidi z náměstí. To by možná nebyl ani takový problém - neznám Vás, takže nevím, jak jste na tom fyzicky, ale dost by mne zajímalo, jak byste docílil toho, aby se tam nevrátili. A pokud si myslíte, že na náměstí je bordel a zvratky jen kvůli těmto lidem, tak se jděte v pátek v noci na náměstí podívat a vydržte tam cca do 2 hodin do rána a já Vám garantuji, že budete nejspíš hodně překvapen z toho, kdo tam zvrací a dělá nepořádek. Petr Topinka
30.04.2011 - 15:45:41
Pepa - Pro „rak“ k 6*: Buď nic nevíte a jenom pomlouváte, z čehož můžete mít problém anebo víte, ale potom pokud nebudete postupovat dle http://www.mvcr.cz/boj-proti-korupci.aspx, tak můžete mít také problém. Pokud si nejste jist, můžete anonymně zavolat na http://www.bezkorupce.cz/protikorupcni-linka/ a bezplatně se poradit, v odůvodněných případech může dokonce provozovatel linky 199 v prošetřované věci vystupovat pod svým vlastním jménem. Josef Hrábek
30.04.2011 - 12:05:40
gandalf - Vážení spoluobčané je mi to vše úplně jedno nezajímá mě co kdo dělá na radnici nebo kdo spí v muzeu i kdyby tam udělali další ubytovnu pro asociály, já jsem se naučil o sebe postarat sám a na politiky ať už komunální nebo na státní úrovni nespoléhám ani se jimi nezabývám a věřte mi jsem úplně v klidu bez nervů.
30.04.2011 - 11:24:57
rak - Toto je zarážející a tak několik poznámek. 1* pan starosta je neustále špatně titulovám i na oficiálních dokumentech pocházející z města a na ofic. stránkách mustribro.cz. Není to žádný Dr. ale PaeDr což je veliký rozdíl, ale je asi příjemné z učitele se skrývat za doktora. Není to chybka, ale záměr což hovoří o samotném mystifikátorovi. 2* je smutné, že byla zavedena cenzura ve zpravodaji a dopis nebyl dříve otisknut, ale jak Plánka avizoval návrat zpět do totality, tak se k tomu soudruzi dostávají. 3* Zákon jasně hovoří o způsobu rozvázání- uvolnění zastupitelů, kteří jsou ve volbách do funkcí zvoleni a uvolněni, takže ohledně vypověditelnosti smluv starosta paeDr Červený vyloženě lže. 4* Ubytování v městském muzeu je již několik let veřejným tajemstvím, takže Nenutil a zastupitelé o to jistě věděli a nikomu nevadilo toto příživnictví ze strany ředitele Plánky na městě ( elektřina, nájem, voda ..)Předpokládám, že noví zastupitelé tuto záležitost otevřou a v nejmenším případě budou požadovat vyměření a doplacení fin. částky za neoprávněný pronájem a užívání prostor muzea nad rámec jeho zaměstnání. Není též tajemstvím jaké akce se v Muzeu uskutečnily přes noc do ranních hodin ( o kulturní vystoupení se ale nejednalo ). Možná, ale že Plánka bude argumentovat, že pracoval v Muzeu zdarma jako noční hlídač..a naopak by mu náležela odměna. Nechám se překvapit. 5* Současný stav , kdy nikdo z dvojice starosta místostarosta evidentně na funkci nestačí, nejen pro časovou zaneprázněnost, ale i pro nezájem, nevidím osud tohoto města na 4 roky optimisticky. 6* stavební aktivity Plánky v době, kdy Muzeum opravovala TATATA, se čile pracovalo se zaměstnanci Tazaty na jeho zděděném baráku na Plzeňské, pak dlouhou dobu nic a teď při další rekonstrukci muzea se opět na baráku pokračuje a úplně náhodou opět firma, která provádí opravy na Muzeu. je to velká náhoda kterou většinou rozmotávají pánové od hospodářské kriminálky. Podnětů a veřejných tajemství je mnoho, ale schází vůle aby někdo konečně takové "maličkosti " řešil, protože stále z dob komunistů panuje názor, že tito pánové jsou nedoktnutelní. Ale nejsou OMYL.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro