Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Z únorového zastupitelstva


Severní obchvat, revitalizace náměstí, kamery, ... .

Zastupitelé se sešli k dalšímu jednání v pondělí 21. února 2011 v obřadní síni městské radnice.  V rozpočtových opatřeních uvolnili 40.000 Kč pro ZUŠ na pořádání promenádních koncertů v roce 2011 a dále poslední splátku ve výši 4.600.000 Kč za areál Strabagu v Mánesově ulici.

V průběhu jednání byli přítomní informováni, že výstavba severního silničního obchvatu Stříbra plánovaná na roky 2013-2015 nebude zahájena v nejbližších pěti letech, protože se nepodařilo zajistit potřebnou dotaci. Obchvat v délce téměř 4 km se třemi okružními křižovatkami je plánován kolem kostelíku sv. Petra nad Kermi přes silnici na Kšice až k silnici na Těchlovice, za kterou by se stočil částečně k jihu a přes areál bývalých kasáren se napojil na silnici na Milíkov. Kromě odvedení nákladní dopravy mimo město by se zároveň vyřešil rizikový most u „Svinčáku", který město rozděluje napůl. Plzeňský kraj, který je investorem, hledá jiné finanční zdroje.

Zastupitelstvo pověřilo Mgr. Miroslava Nenutila k zastupování města Stříbra v orgánech Sdružení měst a obcí Plzeňského kraje.

V diskusi starosta informoval o pracovním jednání zastupitelů s architektem, se kterým diskutovali ke změně projektu „Revitalizace Masarykova náměstí", schůzku měl za úkol svolat místostarosta. Připomenu, že architekt byl přítomen už na prosincovém zastupitelstvu a druhý den po něm jednal o možných změnách s místostarostou.  Výsledek je stále stejný. Náměstí se bude revitalizovat podle původního projektu, v současné pokročilé době už jsou možné jen „kosmetické" změny. I když se o tom na minulém zastupitelstvu mluvilo, tak jeden za zastupitelů později okomentoval: „Bohužel hodnotitel, který by řekl, co je možné změnit, aniž by byla ohrožena dotace, na jednání zastupitelů s architektem Veličkou pozván nebyl." Vítězná studie je připomenuta pod článkem.

Starosta také informoval o stavu realizace městského dohledového kamerového systému, na který Stříbro dostalo v loňském roce „přiklepnutou" dotaci ve výši 1.100.000 Kč. Předpokládaný termín uvedení do provozu je léto 2011. Obrazovka by měla být zapojena i na obvodním oddělení Policie ČR ve Stříbře.

Místostarosta si na minulém zastupitelstvu stěžoval na svoji vytíženost na radnici. Proto jsem v diskusi vyjádřil obavu, aby nebyl ještě zatěžován prací pro muzeum, kde zůstal ředitelem a je pouze uvolněn pro výkon funkce místostarosty. Protože navíc není standardní, aby někdo zastupoval  4 roky ve funkci, na kterou se jinak dělá výběrové řízení, vyzval jsem zastupitelstvo, aby Radu města Stříbra pověřilo vypsáním výběrového řízení na ředitele Městského muzea ve Stříbře.

Na moji otázku, proč na webových stránkách města je poslední zápis z jednání komise pro výběrová řízení z 5. října 2010, mi bylo odpovězeno, že žádné výběrové řízení od té doby neproběhlo.

Předcházející článek z kategorie "Zastupitelstvo".

Kontakty na zastupitele Stříbra.

Odkaz na textovou část vítězné studie revitalizace stříbrského náměstí + vyobrazení:





Dne 18.03.2011:Ing. Josef Hrábek


18.03.2011 - 18:04:54
Lord Outloň - Také by mne zajímalo řešení dopravy. Opravdu bude vedena ulicemi Žižkova a Kostelní? Pokud ano, myslel architekt na to, že v minimálně v ulici Žižkova jsou 3 obchody, které potřebují zásobování? (pro info - taková ta velká auta, ze kterých se vykládá zboží a která, když se na ulici zastaví, tak ji komplet zablokují na dobu několika desítek minut). Myslel architekt na to, že do dnešní doby to byla pěší zóna, nejsou tam chodníky, je tam velký objem pěších kvůli již zavedeným obchodům a ulice celkově není uzpůsobena na velký provoz? Myslel architekt na to, že z průjezdů domů vyjíždí na ulici auta, která již teď, při relativně malém provozu mají občas problémy vymanévrovat? Myslel architekt na to, že když se řidiči budou chtít dostat směrem od Rybiček do ulice kostelní, budou se muset 2x téměř "zlomit" - a to jednou skoro o 180 stupňů? Jestli ne, tak je to (domyslete si)
18.03.2011 - 08:25:18
rejpal - Pokud pan architekt chce opravdu odklonit dopravu do ulic Žižkova a Kostelní tak je buď hlupák a nebo Stříbro viděl tak maximálně z fotky.Už teď jsou tyto ulice sotva průjezdné a až se tam odkloní doprava tak to bude pecka :D Ale slyšel jsem, že možná aspoň toto se dokázalo trochu vyřešit?Je to pravda???



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro