Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 6. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Běžíme na hrad Točník
Dne 21.05.2016 v 09:30


3. ročník běžeckého seriálu - šance i pro celé rodiny.

Běžecký seriál Běžíme na hrad vstupuje do 3. ročníku a podobně jako v předchozích letech jsme pro účastníky připravili pět zastávek na následujících českých a moravských hradech: 21. 5. Točník (středočeský kraj), 4.6. Bouzov (Olomoucký kraj), 27. 8. Kunětická hora (Pardubický kraj), 24. 9. Loket (Karlovarský kraj) a 1. 10. Veveří (Jihomoravský kraj). První závod na hradě Točníku, který leží poblíž dálnice D5 mezi Prahou a Plzní, proběhne již za necelé dva měsíce, v sobotu 21. května.

Běžíme na hrad je seriál závodů, ve kterém se v průběhu celého roku na všech jeho jednotlivých zastávkách sbírají body do celkového celoročního pořadí. Kromě vítězů v mnoha kategoriích na jednotlivých hradech má tedy i celkové vítěze celého seriálu. Jednotlivé lokality a hrady jsme vybírali velmi citlivě a s ohledem na to, aby krajina v okolí hradů nabízela opravdu atraktivní běžecké tratě s krásnými výhledy, kterým povětšinou dominuje samotný hrad, který je pak nejen emocionálním, ale i reálným cílem samotných běžeckých závodů. Tratě jsou povětšinou vedené po lesních a polních cestách v kombinaci s asfaltovými úseky. Profily tratí jsou různorodé a na některých hradech jsou tratě kopcovitější (Veveří, Bouzov), na jiných spíše rovinatější (Kunětická hora, Loket). Na prvním z hradů, na Točníku, je trať svým profilem spíš kompromisní.

Seriál je koncipován tak, aby si na své přišli běžci všech výkonnostních i věkových kategorií. Zaběhat si s námi může opravdu každý. Běžecký kalendář je nabitý silničními i krosovými běhy v nejrůznějších délkách, vždy ale staví před běžce s dětmi těžké dilema: mám se přihlásit a uspokojit své vlastní běžecké ambice, nebo strávím víkend s rodinou? Pokud neběhá celá rodina, není to v případě Běžíme na hrad žádným problémem. Seriál Běžíme na hrad toto dilema maže a je zcela unikátním druhem běžeckého podniku, který uspokojí celé rodiny. Program je připraven tak, aby si báječný den užili právě i ti, kteří neběhají, ale svého rodinného závodníka jenom doprovázejí. Kromě fandění mohou využít z řady dalších možností, které logicky s lokalitami hradů souvisí a prožít tak den plný zážitků. Pokud však chcete vyrazit na závod sami, tak si přijdete také na své. Jedná se totiž o reálné běžecké závody, na kterých potkáte i velmi kvalitní závodníky.

Běžecká akce se závěrečným stoupáním k branám hradu nabízí několik tras na výběr. Pro dospělé závodníky nebo mládežníky závod na 5 km (Pětku) a závod na 15 km (Patnáctku) pro ty, kteří si již věří trochu víc. U nás závodí ale i děti, a to v délkách tratí odpovídajících jejich aktuálnímu věku. Jedná se o délky 100 m, 300 m, 600 m a 1200 m. Dětské závody jsou připraveny pro děti od 3 do 15 let.

Běžecké závody doplňuje bohatý doprovodný a soutěžní program pro děti (např. Pohádková cesta) a pro všechny registrované pak i soutěžní kvíz Tajemství hradu s řadou cen pro vylosované úspěšné luštitele kvízu. V průběhu dne vás zabaví také interaktivní šermířské vystoupení, dětské hry v zázemí závodu a další aktivity. Pro všechny, kteří se budou registrovat s předstihem, je připraveno levnější startovné. Registrovat se lze online na stránkách seriálu www.bezimenahrad.cz , kde jsou veškeré aktuální informace o seriálu. Prvních 250 registrovaných na jednotlivých hradech k tratím na 5 km a na 15 km obdrží zdarma seriálové tričko od partnera KILPI s emblémem seriálu. Startovné zahrnuje i zařazení do tomboly, slevu na vstup na hrad, hrací kartu Tajemství hradu, občerstvení a další dárky.

O všech novinkách nebo jiných aktuálních nabídkách vás budeme průběžně informovat také na naší facebookové stránce. Pokud se stanete její fanoušky, můžete soutěžit například o startovné zdarma, nebo o řadu jiných cen. Podpořte náš FB, pojďte rozšířit naši komunitu na profilu: https://www.facebook.com/bezimenahrad        

Registrace jsou již spuštěny, tak se přihlaste právě teď!

Tým Běžíme na hrad





Autor: Bc. Kateřina Sýkorová, DiS.

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro