Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 7. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Městský masopust 2016
Dne 06.02.2016 v 12:30


Muzeum letos spolupracuje na průvodu masek ...

nejen se ZŠ Hornická a MKS Tachov, ale i se ZŠ Kostelní, a proto tachovský masopustní rej vyrazí na svou cestu právě odtud, z Kostelní ulice v Tachově. Sraz masek je od 12.30, průvod se vydá na cestu ve 13 hod. Organizátoři nabádají ať se ozbrojíte co největším počtem "kraválníků". Cestou sbírejte lidi do akce a případně využijte možnosti zamaskovat je na MKS.

Kolem kostela dorazí průvod na náměstí, kde maškary ztropí různý tanec a zpěv a starosta jim raději přenechá klíč od města. Pak se průvod převalí Soudní a Hradební ulicí a skrze ulici Boženy Němcové kolem kruhového objezdu dospěje do muzea v Tachově.

V muzeu bude následovat tradiční masopustní inscenace v podání žactva ZŠ Hornická. Bude to: Masopustní svatba (14.00, 14.30) a Pohřeb Bakuse (15.00 a 15.30)

Dále je možná výroba škrabošek a ovšem i zhlédnutí expozic a výstav. 

Souběžně s programem v muzeu bude možné na dvoře před ním (14-16 hod., v případě nepřízně  počasí uvnitř) natrefit na prodej tradičního masopustního zboží včetně zabijačkových specialit aj. občerstvení a potěšit se doprovodnou hudbou.



Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro