Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Hurvínkem na slavnosti a do muzea
Dne 03.10.2015 v 10:00


Den otevřených dveří v železničním muzeu a jízdy historického motorového vozu M131.1 Hurvínek ...

V souvislosti s konáním Slavností jablek na vrchu Krasíkov u Konstantinových Lázní otevírá své dveře v sobotu 3. října 2015 také železniční muzeum v nedalekých Bezdružicích. V době od 10 do 17 hod. mohou návštěvníci shlédnout expozici muzea a také se povozit historickým motorovým vozem M131.1, zvaným slangově Hurvínek. Na nádraží je dále připraveno pro návštěvníky moštování, občerstvení a ukázka práce četnické pátrací stanice ze třicátých let 20. století. Pro ty nejmenší bude zajímavé autorské čtení populárních pohádek o mašinkách od spisovatele Roberta Drozdy. A to v každou celou hodinu.

Nádraží Bezdružice se Slavností jablek na Krasíkově propojí linka Krasíkovského expresu s historickým autobusem. České dráhy nasadí mimořádně na pravidelné spoje Plzeň – Bezdružice velkokapacitní motorový vůz PESA RegioShark. Odjezdy těchto posílených spojů z Plzně jsou v 9:05 a 14:35 hod. Další podrobné informace, včetně jízdních řádů, najdou zájemci na adrese: www.bezdruzickalokalka.cz

  • Den otevřených dveří v muzeu železnice Bezdružice 10-17 hod. Provoz Četnické pátrací stanice Bezdružice, v každou celou hodinu autorské čtení pohádek o mašinkách, nádražácké moštování, občerstvení – grilované speciality, nově kotlíková polévka a pivo Chodovar. 
  • Mimořádné jízdy historického motorového vozu M131.1 zvaného Hurvínek. Spoj z Bezdružic do Cebivi a zpět odjíždí v 10:35 hod. Kratší spoje do Kokašic a zpět jedou v 12:35, 14:35 a 16:35 hod. Vlak zastavuje ve všech zastávkách a platí v něm zvláštní jízdné.  
  • Krasíkovský expres 10-18 hod: mimořádná linka s historickým autobusem mezi dvorem Krasíkov (Slavnosti jablek) a nádražím Bezdružice. Autobus je v Konstantinových Lázních navázán na vlakové spoje Plzeň – Bezdružice.

Podporu akce poskytly České dráhy, a.s., Plzeňský kraj, město Bezdružice, MAS Český Západ - Místní partnerství, spolek Plzeňská dráha a Četnická pátrací stanice Praha.





Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro