Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Máte doloženy doby na důchod?
Dne 25.10.2014


Požádejte si o informativní osobní list důchodového pojištění!

Při zpracování mezd klientům se běžně setkáváme s odchody do starobního důchodu a stále více se množí problémy, kdy nemají doloženu potřebnou odpracovanou dobu na důchod. §40a zákona č. 582/1991 Sb. o organizaci a provádění sociálního zabezpečení vám umožňuje 1x ročně bezplatně písemně požádat Českou správu sociálního zabezpečení o zaslání informativního osobního listu důchodového pojištění (IOLDP).

IOLDP obsahuje všechny doby, které máte doloženy pro nárok na důchod a od roku 1986 i přehled vyměřovacích základů a vyloučených dob. Informativní list obdržíte do 90 dnů ode dne doručení písemné žádosti o něj. Písemné podání musí obsahovat rodné číslo žadatele, příjmení, jméno, rodné příjmení a adresu, na kterou bude informativní osobní list důchodového pojištění zaslán. Pod článkem máte připraven vzor žádost v k vytištění v PDF nebo k vyplnění v DOC.

Žádost lze poslat:

- písemně na adresu: Česká správa sociálního zabezpečení, odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5 nebo

- v elektronické podobě (např. v PDF) podepsané zaručeným elektronickým podpisem na e-mailovou adresu: posta@cssz.cz nebo

- datovou zprávou zaslanou prostřednictvím informačního systému datových schránek, ID datové schránky ČSSZ: 49kaiq3. Při vyplňování náležitostí datové zprávy je nutné zaškrtnout „Přidat identifikaci odesilatele“.

Žádost o informativní osobní list důchodového pojištění - PDF k vytištění.

Žádost o informativní osobní list důchodového pojištění - DOC k vyplnění.

Zákon č. 582/1991 Sb. o organizaci a provádění sociálního zabezpečení.

ČSSZ radí klientům: hlídejte si své doby pojištění.

Příště: žádost o výpis zdravotní péče.



Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro