Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 2. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Fans Tour Štybar 2014
Dne 16.08.2014 v 11:00


Na kole po českém západě. Cyklobus z Plzně. I MTB trasa!

Rekreační cyklovyjížďka Fans Tour Štybar 2014, kterou organizují fanoušci Zdeňka Štybara, je součástí rekreačních cyklovýletů se společným názvem Na kole po českém západě a pojede se v krásné přírodě v okolí Stříbra.

Sraz a zápis účastníků je v Klášterních zahradách u Restaurace a penzionu Štybar od 10:00 do 10:55, společný odjezd v 11:00.

Účastníci, kteří přijedou autem, mohou zdarma použít soukromé parkoviště před Restaurací a penzionem Štybar GPS 49°45'5.439"N, 13°0'18.529"E. Z parkoviště pak přejdete přes silnici a průchodem přes Restauraci a pension Štybar až do Klášterních zahrad.

Doprava cyklobusem: Plzeň 8:15 - Stříbro 8:52 a zpět v 17:05. Ceník jízdného (kolo 30/20 Kč).

Předpověď počasí sledujte zde.

 Program:
10:00 - zápis účastníků v Klášterních zahradách u vstupu na terasu Restaurace Štybar
10:45 - řazení účastníků na cestě, která ústí z Klášterních zahrad na Plzeňskou ulici
10:55 - instrukce k vyjížďce a jednotlivým trasám seřazeným účastníkům
11:00 - odjezd po skupinách na cyklovyjížďku
16:00 - losování tomboly ze všech zapsaných účastníků, při neúčasti se losuje další

Zápisné je ve výši 20 Kč. Při zápisu obdrží každý účastník popis tras a mapku, fotografii Zdeňka Štybara a prvních 96 zapsaných účastníků obdrží pamětní samolepku na kolo.

Ceny do tomboly CykloCentrum VIPceny Stříbro v Mánesově ulici , Restaurace a penzion Štybar Elektro Pubrdlová. V tombole se tak objeví tričko či čepice „Fanoušek Zdeňka Štybara" a různé cyklistické potřeby. SoftAg STŘÍBRO s.r.o. je mediálním partnerem. Akce je pořádána s finančním příspěvkem Města Stříbra.

Občerstvení před začátkem, na vyznačené cyklotrase a po dojezdu je domluvené. Každý jede na vlastní nebezpečí, organizátoři doporučují přilbu a upozorňují na dodržování pravidel silničního provozu. Děti pouze v doprovodu rodičů nebo zákonného zástupce.

Celá akce je pojata jako cyklovyjížďka a nezávodí se. Jede se pro pobavení, kvůli poznání okolí Stříbra a kvůli pohybu na čerstvém vzduchu. Nejdelší trasa je volena tak, že jejím zkracováním vznikly kratší trasy. Každý účastník si tak může vybrat trasu dopředu nebo se až v průběhu jízdy podle svých aktuálních schopností rozhodne, jakou trasu pojede. V týdnu před konáním bude provedena kontrola sjízdnosti tras a může dojít k menším změnám v plánovaných trasách, které by byly na tomto webu aktualizovány. 

Chcete-li ve Stříbře strávit celý den, doporučujeme dopoledne navštívit Hornický skanzen. Chcete-li strávit ve Stříbře prodloužený víkend, můžete se ubytovat přímo v Penzionu Štybar nebo využít další možnosti ubytování.

MTB TRASA 64 KM
Cyklodrak Stříbro nabízí zájemcům v rámci cyklovyjížďky možnost vyzkoušet si speciální MTB trasu. Trasa nebude značená, vyjíždět se bude společně s ostatními trasami až do Kšic, tam kolem kostela doleva a pak ve skupinách dle výkonnosti s průvodcem. Trasa ve své druhé části od Cebivi víceméně kopíruje značené trasy, po kterých by bylo možné se v případě potřeby vrátit do Stříbra. Viz. mapka níže.

Plakát k vytištění.

Popis tras k vytištění.

Mapka tras k vytištění.

Mapka trasy MTB k vytištění.

Minulý ročník.

Příští akce: Poslední šlapka 2014.

Na kole po českém západě 2014:
26. dubna
2014 - Plánská 50 - Planá
03. května
2014 - První šlapka - Bor
19. července 2014 - Holostřevská cyklovyjížďka
02. srpna 2014 - Tůr de Lužná
16. srpna 2014 - Fans Tour Štybar - Stříbro
27. září 2014 - Poslední šlapka - Bor

Kalendář je otevřený i dalším pořadatelům. Podmínkou zařazení do kalendáře je, že se nejedná o závod, ale skutečně o rekreační cyklovýlet po trase/trasách vyznačených pořadatelem a dále že na víkend lze zařadit pouze jeden cyklovýlet. Předpokládá se, že pořadatel bude u prezence případně rozdávat vytištěné pozvánky, které mu dodají ostatní pořadatelé.





Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.


06.08.2014 - 16:40:15
Pepa - Jak je uvedeno výše, na závěr cyklovyjížďky se losuje ze všech zaregistrovaných účastníků tombola. Darujete-li nám něco do tomboly, můžeme Vás doplnit výše za „Ceny do tomboly“ a to i v následném článku o akci. Lze se domluvit i na další propagaci sponzora přímo na akci např. vyvěšením banneru na plotě Restaurace a penzionu Štybar. Chcete-li nám pomoci, kontaktujte nás na e-mailu FanStyby@stribro.cz.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro