Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 5. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Pozvánka na jednání zastupitelstva města
Dne 15.09.2014 v 17:00


Zastupitelstvo města se sejde k dalšímu ...

svému řádnému zasedání v pondělí 15. září 2014 v 17:00 v obřadní síni městské radnice ve Stříbře, kde bude projednávat tento program jednání, který se zveřejňuje týden před jednáním zastupitelstva.

Kompletní pracovní materiály pro jednání zastupitelstva najdete po jejich zveřejnění "ZDE".

Předchozí články z jednání Zastupitelstva města Stříbra.



Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.


15.09.2014 - 21:53:51
ila - Pro Honzu - To poslední jste napsal moc hezky. Také si myslím, že Stříbro je krásné město a chci tu napořád žít.
15.09.2014 - 20:17:15
honza - Šak já Vám to neberu,jen potvrzujete co píšu, pořád jezdíte a jezdíte, jen sem chtěl říci, že Stříbro je krásné město, jedno z nejhezčích v republice,záleží jen na jeho obyvatelích a zastupitelích aby se zde krásně žilo, a nedá se přece srovnávat s Kostelcem.Ale každý nemá auto a fůru peněz na benzín, zejména pro starší lidi je město velikosti Stříbra ideální místo k žití.
15.09.2014 - 16:26:42
kopretina - pro honza: Přestěhovala jsem se do Kostelce a nemůžu si to vynachválit. Ticho, klid, v obci se nám pořád něco děje, je tady čisto, klid. S každým pr....do Stříbra nemusím, nakupuji i ve Stříbře, i v Plzni (stejně jako stříbrští) a uzeniny si jinde než v Kostelci od pravého řezníka, nekoupím. K doktorům jezdím do Plzně, protože chci ošetření odborné.. A můžu s klidným svědomím říci, že po projetí náměstí a přilehlých uliček plných nepřizpůsobivých jsem neskutečně šťastná, že jsem z Kostelce:-)))
15.09.2014 - 14:03:16
honza - Srovnávat Kostelec a Stříbro je jako hrušky a pecky vod třešní... Sám bych do Kostelce nešel ani kdyby mi tam dali barák zadarmo. Ani s tím Ostrovem to není pravda do Kostelce a do Stříbra je rozdíl asi 2 km.Pravdou ovšem je ,ža v Kostelci mají šikovnýho starostu a dobrou partu a nehádaj se jako ve Stříbře a je to vidět.Z druhý strany je Kostelec pro hodně lidí past,mají tam hypotéky a nemůžou vodsaď a s každým pr ..musí do Stříbra za nákupem doktorem, školou adt, co měsíčně projezdí o tom se nemluví.Tak snad bude to budoucí stříbrské zastupitelstvo rozumné a půjde mu o jediné. O město Stříbro a jeho obyvatele.
15.09.2014 - 08:49:51
morrest - Pro Pepu: Kostelec dělá přesně to, co se od obce v naší pokřivené „EU“ realitě očekává. Žádá o dotace, pracuje na zvelebení obce. Láká mladé rodiny (lepší ceny stavebních pozemků), aby se obec nevylidňovala. Chápu, že v té naší stranicko-politické polívčičce se velmi často hlasuje záporně jen z toho důvodu, že má dobrý nápad někdo z opozice, nebo že by zisk nešel do té správné kapsy. Při několika jednáních zastupitelstva jsem nabyl dojmu, že to neřídí starosta, ale pan Nenutil. Termíny úkolů se nedodržují, nikdo za to není popotahován, jen se dále odsouvají. Místo potřebných věcí se řeší rozhledny, bazény a podobné blbosti. Jako náplava nejsem zatížen mezilidskými vazbami, ale to, co se posledních 15 let, kdy jsem ve Stříbře, děje, to mi hlava často nebere. V roce 2001 rušíme a rozprodáváme školky, aby o 2 roky dále v nich nebylo dost míst. Vybudování ledové plochy, která není dostatečně izolována a jejíž provoz stojí 2 miliony za 70 dní. Budujeme cyklostezky, kde se nějak záhadně z podepsaných smluv ztrácejí sankce za nedodržení termínů atp. Neprodání 4ŘD v lokalitě „U Věže“ je dáno spíše špatnou dispozicí těch řadovek. Tak nějak mi přišlo, že jsou to spíš domky na dožití, než prostor pro budoucí rodiny (Chápu, že na to mám s 5 dětma jiný názor). Rovněž nejistota, která pramení z toho, že nikdo vlastně neví, co bude v jejich okolí, k atraktivitě lokality nepřidává. Neberte to jako útok před volbami, to je prostě jen dojem člověka, který zatím nemá žádné politické ambice, naopak má spoustu práce s výchovou a aktivitami svého potomstva. Jinak za předpokladu, že mi obec nabídne stavební pozemky v ceně 52 Kč za m2, tak si klidně i nezasíťovaný hektar koupím a asi bych nebyl sám, kdo by za tuto cenu byl ochoten prodávané pozemky koupit.
15.09.2014 - 07:50:45
Jaroslav Hais - Ještě k tomu, že bude na pozemcích někdo bude dál vydělávat - ono je to dost možná proti smlouvě účastníků sdružení SWD (bod 8.1), kde se praví, že počet zprostředkovatelů bude minimální. A že to neplatí jedině když zprostředkovatel vzejde z výběrového řízení.
14.09.2014 - 17:05:03
Pepa - Pro morrest: Sice nevím, kde chcete vzít peníze na zasíťování a kde chcete sehnat kupce na zasíťované pozemky, protože jsem jako člen finančního výboru nezaregistroval nějaký extra zájem o výstavbu RD, dokonce koukám, že i „bydlení u věže“ nemá prodané ještě 4 řadové RD. S tím je ale v rozporu obrovský nárůst obyvatel Kostelce, že by to bylo výstavbou výrobních fabrik u Kostelce? Josef Hrábek
13.09.2014 - 20:56:59
morrest - Pepa: Jestli myslíte vznik nových pracovních příležitostí pro rumunské a slovenské zaměstnance personálních agentur, tak ty jsou z hlediska lokální zaměstnanosti úplně nanic. Celý ten postup je klasický tunel na město a rozhodně by se mělo z téhle boudy vycouvat. I rozparcelování a zasíťování s následným prodejem na RD by městu přineslo mnohem více finančních prostředků. Pro JR: Rozhodně mi není jedno, jestli podvodně přijde město o desítky milionů, které pak budou chybět někde jinde. Proč mi pořád připadá, že tohle město nějak přitahuje podvodníky? Že by je lákal ten název?
13.09.2014 - 19:51:56
jrewing - Já Vám nevím, pánové, ale co mi, obyčejnému člověku, je do toho, co na tom trhne město a co na tom trhnou nějací chytráci. Mě zajímá to, co z toho bude mít dalších cca 7000 obyčejných lidí.
13.09.2014 - 15:30:32
Pepa - Osobně je mi proti srsti už jenom to, že by se mělo prodávat někomu, kdo na prodeji bude dál sám vydělávat. Na to jsme tedy developera opravdu nepotřebovali! Máte pravdu, i když to bylo v roce 2008, vzbuzuje to nedůvěru. Otázka je, zda být důslední a nabídku odmítnout nebo se spokojit se základní cenou za pozemky s tím, že zde vyrostou nové fabriky s novými pracovními příležitostmi pro stříbrské občany. Staré přísloví říká „Lepší vrabec v hrsti, nežli v holub na střeše“, co myslíte Vy? Nicméně stále je to jen vyhlášení záměru prodeje, nikoli vlastní prodej. S pozdravem Josef Hrábek
12.09.2014 - 14:48:38
morrest - Pro Pepu: V obchodním rejstříku také najdeme, že obě firmy: Waystone CZ s.r.o. i PointPark Properties s.r.o. mají společnou minulost (jednatelku a vlastníka) Společnost ASB Prague, s.r.o. a Michaelu Sýkorovou. Situace, kdy sdružení a tím pádem i město ostrouhá mrkvičku je velmi pravděpodobná. Osobně bych se velmi rád veřejně dozvěděl cenu, za kterou bude sdružení ochotno pozemky takto okatě nastrčené firmě prodat.
12.09.2014 - 00:44:19
Pepa - Zájemce je sice stejný, ale v obchodním rejstříku najdete: „Předmět činnosti PointPark Properties s.r.o. je pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor s poskytováním výlučně základních služeb zajišťujících řádný provoz nemovitostí, bytů a nebytových prostor.“ Cituji z prvního pracovního materiálu: „Pozemky se nabízejí k prodeji za účelem výstavby výrobního závodu …“, cituji z druhého pracovního materiálu: „Pozemky se nabízejí k prodeji za účelem výstavby jednoho nebo více výrobních závodů …“. Nevím jak Vám, ale mě z toho vyplývají nejméně dva koneční investoři. Město má jmenovány své zástupce ve sdružení, kteří by měli dohlížet a měli by být seznámeni s kalkulacemi. Ale nemyslíte vážně, že by se tady mělo veřejně sdělovat kupujícím, kolik na tom prodávající má čistého? Hezký víkend Josef Hrábek
11.09.2014 - 15:17:48
Jaroslav Hais - Pane Hrábku, v pracovních materiálech je uvedeno i to, proč jsou záměry rozděleny. Menší pozemek bude SWD muset částečně zasíťovat, větší nikoli, zájemce se o to postará sám, bude-li mu to záhodno. Proto je rozdílná cena za metr u obou záměrů - 32, resp. 27 euro. Zájemce je v obou případech zmíněn stejný. V každém případě je podle mého názoru pro kompetentní rozhodnutí ZMě nutná znalost alespoň odhadu nákladů Waystone, abychom to rozmezí možného zisku města mohli zmenšit. Proto ta ironie. Vás nezajímá, ke které z těch částek to bude blíže?
11.09.2014 - 13:31:31
Pepa - Pro Jaroslav Hais: Stříbro si opravdu může o 116,5 milionech zdát, protože nemá v kasárnách zasíťované pozemky, které by za tu cenu prodalo. Aby se pozemky daly prodat za 116,5 milionu, musí se minimálně zasíťovat a to něco stojí, takže i o těch 40% ve výši 46 milionu si město může nechat taky zdát. O prodejní ceně jsem psal, protože vedle nákladů má právě prodejní cena vliv na to, kolik z toho sdružení a následně jeho účastníci budou mít. Že jde v koncovce o dva různé zájemce, usuzuji z toho, že se jedná o dva nezávislé záměry prodeje. S ohledem na předchozí diskuse k této problematice jsem měl z Vaší závěrečné otázky pocit ironie a ne že to myslíte vážně a podle toho jsem reagoval. S pozdravem Josef Hrábek
11.09.2014 - 11:44:34
Jaroslav Hais - Pane Hrábku, (20000*32+132000*27)*kurz Eura je cca 116,5 milionu. 152000*52 je základní cena pozemku 7,9 milionu, 46,5 milionů je 40% z uvedené celkové ceny. Lepšího výpočtu nemůžu dosáhnout ze zveřejněných údajů, tedy udávám možný rozsah. Výpočet jsem podložil níže citací smlouvy. Můžete ho stejným způsobem vyvrátit, místo abyste obhajoval prodejní cenu, kterou jsem nijak nerozporoval? O řádných hospodářích jsem taky nic nenapsal. A zmínku o jiných zájemcích (než ParkPoint Properties) hledám v pracovních materiálech marně.
11.09.2014 - 10:12:51
Pepa - Pro Jaroslav Hais: Dobrý den, okolo sdružení Města Stříbra s Waynstone CZ s.r.o. s názvem Stříbro Waystone Development, z.s.p.o., které má za úkol revitalizovat postupně kasárna v samostatnou část Stříbra, na jejíž zejména západní části by měly vyrůst fabriky pro zaměstnání lidí, toho tady v diskusích už bylo napsáno hodně a leckdo napadal, že se tehdejší zastupitelé (http://www.mustribro.cz/zm_slozeni.php) při schvalování smlouvy i na základě vyjádření zainteresovaných úředníků a členů výborů zastupitelstva nechovali jako řádní hospodáři, ale pokud vím, nikdo na ně stejně nepodal trestní oznámení. Když jste tak důkladně prostudoval smlouvu, budete to Vy? Nebo je to jenom snaha se před volbami lacině zviditelnit? Házíte v příspěvku částkami, aniž uvádíte, jak jste k nim došel. Jak tomu rozumím já, město dostane zaplaceno za pozemky bez zasíťování, sdružení zajistí demolici případných nevyužitelných staveb a pozemky zasíťuje, kupující platí cenu včetně zasíťování. Případný zisk z prodeje si potom dělí procentuálně účastníci sdružení. Zisk je určen konečnou prodejní cenou zasíťovaného pozemku, ta je však ovlivněna tím, jaké jsou ceny v okolních průmyslových zónách přímo u sjezdů dálnice, náklady na případné demolice a zasíťování pozemků, … . Je nutné počítat i se zaplacením příslušných daní státu. Kasárna už jsou tedy předem znevýhodněná, že nejsou u dálničního sjezdu. Ze zmíněných pracovních materiálů vyplývá, že další dva subjekty mají zájem koupit zasíťované pozemky za uvedenou cenu, ale lze předpokládat, že mají rozjednáno i jinde, rozhodující je vždy prodejní cena, rychlost prodeje = kdy bude zájemce moci začít stavět, vzdálenost od dálnice, nezaměstnanost v regionu, … . Tvrdý konkurenční boj mezi průmyslovými zónami, kdy je převis nabídky nad poptávkou, pravděpodobně stojí za tím, že přeměna kasáren neprobíhá tak rychle, jak bychom si přáli a tím méně z toho město má, ale k tomu se pravděpodobně na posledním zastupitelstvu vyjádří pan starosta v rámci zhodnocení funkčního období. Hezký den všem Josef Hrábek
11.09.2014 - 06:39:03
Jaroslav Hais - Nejzajímavější jsou pracovní materiály 4.2 a 4.3. Kolik vlastně město dostane z prodeje pozemků? Celková cena je cca 116,5 milionu korun, ale o tom se Stříbru může jen zdát. Následuje citace z mé oblíbené Smlouvy účastníků sdružení Stříbro Waystone Development: "10.2.1 Hodnota dispozice s majetkem města se bude rovnat součtu hodnoty vynaložených oprávněných nákladů města, základní ceny pozemku a 40% z celkového výtěžku poníženého o oprávněné náklady Waystone a města a základní cenu pozemku. Zároveň nesmí být hodnota dispozice s majetkem města nižší, než hodnota základní ceny pozemku, která je uvedena v příloze č. 8" Příloha č. 8 praví, že základní cena pozemku je 52 Kč/m2. Waystone bude mít náklady s připojením části pozemků na infrastrukturu, město by žádné další náklady mít nemělo. Protože neznáme náklady Waystone, můžeme jen odhadovat, kolik nakonec město dostane. Bude to však maximálně 46,6 milionu Kč, minimálně 7,9 milionu Kč. Na Stříbro dobrý, ne?



Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro