Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 11. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



14. setkání hornických měst a obcí ČR
Dne 11.09.2010 v 06:00


začíná již ve čtvrtek a bude pokračovat až do neděle. ...

Setkání začne čtvrtečním průvodem v 15:30 z náměstí na místní hřbitov, kde dojde k uctění památky stříbrských horních ředitelů.

V pátek bude od 11:00 otevřena ve spodním sále radnice výstava „Fotografie stříbrských minerálů", v 18:30 bude na náměstí slavnostně odhalena deska, od 18:30 si lez prohlédnout štolu Prokop a hornický skanzen. Od 20:00 zahraje DIVOCH v kině divadelní představení „Noc na Karlštejně" nebo se můžete jít podívat na loutnový koncert do muzea anebo si posedět při písničce do historického dvora restaurace Zlatý Kalich.

V sobotu v 6:00 probudí město bubeníci z Nepomuka, od 8:00 již budou hrát na náměstí Zlatíčka ze Stříbra. Od 9:30 se začne formovat u stadionu TJ Baník Stříbro hornický průvod, který půjde na náměstí, kde bude oficiální zahájení. Od 12:00 až do 20:00 budou hudební vystoupení v klášterních zahradách, ve 14:30 se očekává příjezd císaře Františka I. do Stříbra, aby v 15:10 začalo zasedání Horního soudu ve Stříbře. Po 19:00 se bude formovat u stadionu večerní hornický průvod za svitu loučí a lampiónů. Ve 21:30 bude ohňostroj a po něm vystoupení skupiny Děda Mládek Ilegal Bend. Sobotní program uzavře vystoupení stříbrské skupiny Wyjou.

Sobotní program bude doplněn celou řadou doprovodných akcí - historický trh na náměstí, rýžování zlata, prodej minerálů a hornických suvenýrů, ražba mincí pregéřem, bude přístupný hornický skanzen a štola Prokop, u řeky Mže budou probíhat vojenské akce.

V neděli bude dopoledne otevřena štola Prokop a hornický skanzen.

Podrobný program.



Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.


08.09.2010 - 16:37:17
občan - ..to buzení nemyslíte vážně..ať si jdou budit ke Štrankmulerům a Nenutilům..ti je jistě rádi uvítají, pač nebudou po šichtě. Měú je ústav jen pro sebe a své zájmy, když uvážím, kolik peněz muselo stát to smejčení, a všechno kolem této šaškárny. Kdyby se radši opravily chodníky..Pro občana nic, pro sebe, své zájmy a záliby vše. Ať žije kocourkov jménem Stříbro.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro