Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Největší solární elektrárna
Dne 21.05.2010


na západě Čech by měla vyrůst ...

na Tachovsku na polích mezi Kostelcem a Ostrovem u Stříbra. Plánovaný výkon je 30 megawattů a vyžádá si náklady zhruba za 2,7 miliardy korun.

Stavebníkem je společnost Sky Solar Stříbro s.r.o. (IČO 29085322) se sídlem v Kostelci č.p. 2, jejímž 100% vlastníkem je německá společnost. V současné době se mohou účastníci do 21.5.2010 vyjadřovat k III. etapě výstavby.

Celý dokument na úřední desce Městského úřadu Stříbro.



Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.


17.05.2010 - 11:45:44
Plíhal - - Proč by u nás nevznikaly nové FVE když je to byznys se ziskem garantovaným státem, který platíme my v cenách el. energie. A proč většinu staví podnikatelé ze SRN ? Protože je u nás podstatně vyšší výkupní cena než v SRN, se záborem zemědělské půdy, jak je vidět také není u nás problém a FVE provozují s.r.o., takže ani s jejich likvidací po skončení životnosti nebude problém. S.R.O. jednoduše zkrachuje a my z našich daní připlatíme na likvidaci, protože předpokládám, že před stavbou není od investorů vybírána jistina na odstranění vysloužilých FVE, na to jsem se chtěl zeptat šéfa zelených pana Lišky v Hydeparku v ČT, ale díky cenzuře v ČT nebyl můj tel. dotaz přepojen do studia.
03.05.2010 - 16:59:59
ladislav - Je jasné, že i kdyby tu byly větrníky, na povolování stávajících a budoucích FVE by to asi nic nezměnilo, je ale s podivem, že zde vzniklo sdružení, na ochranu ŽP, ale FVE, které zabírají mnohem větší plochy více či méně kvalitní zem. půdy jim nevadí. Z toho je patrné, že sdružení bylo založeno účelově jen proto, aby měl p. Bojda kolem Těchlovic čisto a ostatní je už jaksi mimo jeho zájem. Nemám mu to za zlé, alespoň něco udělal což se o nás ostatních včetně mě krom toho, že jsem hlasoval proti VE říct nedá, nicméně vidím-li současný stav okolo Stříbra, měnil bych všemi deseti VE za současné FVE. Jen mi na tom všem přijde velmi zarážející přístup místního odboru ŽP, ze zkušenosti vím, že byli velmi nekompromisní k malým investorům FVE, ale těm velkým najednou povolují vše co jim předloží, tohle mě na tom dost vadí a mám dojem, že tam není vše tak, jak by to mělo být. Možná by bylo dobré, kdyby se k tomu vyjádřil také někdo z odboru ŽP a celou věc zde objasnil, proč tyto velké zábory možné jsou a malým investorům se házely všemožně klacky pod nohy s odůvodněním, že je nutno chránit zem. půdu a podobně.
03.05.2010 - 15:42:38
občan - Ale tady nikdo neobviňuje pana Bojdu, že může za solárka. Člověk se ale musí pozastavit nad tím, že ještě není občanské sdružení proti fotovoltaice a nevisí zde žádné fotky hořících panelů, ani ufo neútočí,žádné velice zaručené studie o škodlivém vlivu na zdraví.. Jestli to nebude tím, že na fotovoltaiku pan Bojda nevidí ze svého okna, tudíž není zdraví śkodlivá.:)
03.05.2010 - 11:01:04
rak - pan Bojda se aspoň zasadil aby tu nebyly ty velké obludy a co jste udělali vy?? myslíte si že kdyby tu byly větrníky, že by se fotovoltaika v našem okolí nestavěla? Jinak povolení a změny územního plánu jsou v kompetenci města -úřadu a ne pana Bojdy. Je smutné jak trapně zaměňujete viníky stavu a sami se na nic nezmůžete. Nikdo za vás věci řešit nebude to si uvědomte takže jste trochu mimo mísu
02.05.2010 - 21:29:07
vsucha - Navíc z větrníků mohla jít do pokladny alespoň nějaká ta kačka. Z panelů po 20 letechzbyte jen stará zátěž pro obec. Ještě víc a intenzivněji musíme používat rozum. Naši předci by nás museli ubít lopatami, když by viděli jak se chováme k pozemkům, které oni těžce obdělávali.
01.05.2010 - 20:33:20
Urbi - Já to říkám taky..lidi nechtěli větrníky, tak maj panely..tak ať si je užijou!
01.05.2010 - 11:13:12
občan - Pan Bojda se přeci nebude angažovat, tomu jde o krajinu jen do padesáti metrů od jeho zahrádky. Proti alternativě nic nemám, jen musím podotknout, že větrníky jsou mnohem menším zásahem do krajiny, než pole solárních panelů. Já osobně to občanům stříbrska přeji, jen houšť a všude, když jste si to sami odhlasovali..:)
30.04.2010 - 19:00:01
ladislav - Ono je jich tady málo, že potřebujeme povolovat další ? Kde je pan Bojda se svým sdružením na ochranu ŽP Stříbrska ? Kdybych tohle věděl co se tady bude okolo Stříbra dít, tak bych všemi deseti raději podpořil výstavbu větrných elektráren. Jakou tam má ta zemědělská půda bonitu ? Není to čirou náhodou 1-3 ? Mám dojem, že fotovoltaické elektrárny jsou povolovány na půdách s bonitou 4, 5. Víc to rozvádět nechci, ať si obrázek udělá každý sám.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro