Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



26.10. NOC LEGEND V KONSTANTINKÁCH - Oskar Petr Band / vzpomínka na Marsyas + Progres 2 -LÍSTKY K DISPOZICI JEŠTĚ NA MÍSTĚ !!!
Dne 26.10.2019 v 19:00


dvě legendární seskupení v jeden večer na jednom místě - LISTKY JEŠTĚ JSOU

 20:00  - OSKAR PETR BAND vzpomínka na Marsyas

Přední čeští muzikanti, částečně z nedávné sestavy Marsyas, v čele s hitmakerem non plus ultra Oskarem Petrem odehráli vloni šest koncertů věnovaných vzpomínce na legendární protagonistovu „alma mater“. Vzhledem k velkému zájmu, vyprodaným sálům a nadšeným ohlasům bude sestava pokračovat i v roce 2019.

Základem playlistu jsou perly z prvního období Marsyas jako Zmrzlinář, Dům z obilí, Dívka z plakátu, Břímě, Hrnek, Dětský šaty, Slunce a déšť, Karolína nebo Větrem nech se vést, doplňuje je to nejlepší ze sólové tvorby O. P. „Oskarovky“ si přirozeně odzpívá autor osobně, na tři „kalandrovky“ si stejně jako v sestavě Marsyas 2014 troufá o generaci mladší klávesista a kytarista Ondřej Fencl (m.j. 5P Luboše Pospíšila, trio s V. Mertou a J. Hrubým, atd.) Citlivě šlapající doprovod obstarají hudebníci, u nichž sedí souhrnný přívlastek „je někdo, s kým tihle borci nehráli?“ aneb Matěj Belko na baskytaru a vokály, Jakub Nývlt na bicí a Josef Štěpánek alternovaný Matějem Morávkem na elektrické kytary (m.j. spoluhráči Davida Kollera, Lenky Dusilové, Marty Kubišové, Radůzy, Lucie Bílé, Vlasty Redla …).

„Sestava z nedávných let a hlavně ty písně nám všem chybí, tak jsme rádi, že to dopadlo a scházíme se zase na pódiu s Oskarem. Bohužel už bez Zuzany Michnové, přirozeně tedy nehrajeme její písně, ale oskarovky, jichž je naštěstí také dost a jsou podobně krásné, plus já jako koření zpívám tři nesmrtelné písně Petra Kalandry. Oskar pěje v životní formě, kapela krásně šlape, trojhlasy ladí… moc nás to baví“ přibližuje kapelník Ondřej Fencl.

 

22:00   PROGRES 2

Legendy domácího progresivního rocku brněnská skupina Progres 2 oslavují padesátý první rok své existence. V prvních letech užívala skupina název The Progress Organization a z tehdejší sestavy dodnes zůstali Pavel Váně a Zdeněk Kluka. Od roku 1971 začala vystupovat jako Barnodaj a Progresem 2 se stala v roce 1977. V sestavě Pavel Váně (kytara, zpěv), Roman Dragoun (klávesy, zpěv), Zdeněk Kluka (bicí, zpěv), Miloš Morávek (kytara) a Pavel Pelc (baskytara, zpěv) vydali vloni nové album Tulák po hvězdách. O hudbu se postarali členové kapely, texty na motivy románu Jacka Londona z roku 1915 napsali Martin Kudlička a Ivan Petlan.

Kapela v posledních dvou letech zažívá obrovský comeback a vyprodává sály napříč republikou.....

 

PŘEDPRODEJ NA OBECNÍM ÚŘADU OD 3.9.  další info na www.konst-lazne.cz nebo  https://www.facebook.com/kulturni.konstantinky





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro