Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 6. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Mezinárodní noc pro netopýry
Dne 02.09.2016 v 18:00


V pátek dne 2. září 2016 od 18 hodin ...

se uskuteční Mezinárodní noc pro netopýry na základní škole v Poběžovicích zaměřená na naše létající savce.

Návštěvníci se mohou těšit na dokumentární a výkladové představení nočních létajících savců - netopýrů. Dozvědí se zajímavosti o jejich významu, ohrožení, ochraně a životě v přírodě. Uskuteční se přednáška RNDr. Vladimíra Hanzala. Součástí programu bude také výstava Podivuhodný svět netopýrů, film Netopýři ve tmě, soutěže pro děti o zajímavé ceny, ukázka práce s ultrazvukovým detektorem, ukázka odchytu a prezentace živých netopýrů a ukázka hendikepovaných netopýrů společnosti ČSOP Nyctalus.

Akce se koná za každého počasí. Parkovat je možno vedle základní školy. Vstup na akci je zdarma. Nezapomeňte funkční baterku!

Mezinárodní noc pro netopýry je tradiční akce určená široké veřejnosti, kterou každoročně vyhlašuje sekretariát dohody o ochraně netopýrů v Evropě (zkratka EUROBATS). Lidé se mohou díky programu připraveném odborníky seznámit s těmito zajímavými nočními tvory, jejich výzkumem, ochranou a dosavadními poznatky o jejich životě. Pod hlavičkou akce probíhají veřejné přednášky o netopýrech, zájemci se zde dozví, jak a čím jsou netopýři ohrožení a kde oni sami mohou být při jejich ochraně nápomocní. Mají možnost získat reklamní materiály, prohlédnout si netopýra z bezprostřední blízkosti a tak možná změnit své dosavadní nahlížení na tyto skrytě žijící savce. 





Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro